• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DIVA: čtu složení, opatrně kupuju jeden kus výrobku a ochutnávám, pak se rozhodnu. To jejich mlíko a tvaroh jsme koupili z nouze, protože sem tam pro něco šla a nechtěla jsem jinam.
    Tvaroh se tváří zrádně nápisem 20%, ale to je jen německé značení. Absolutní procento tuku vychází cca 3,2-3,5%, takže polotučné. Mám zkušenost už z Tesca, že pod privátní značkou je občas něco kvalitního.
    DIVA
    DIVA --- ---
    MAR_TINA: já mám kaufland nejblíž, takže občas zajdu, a dycky zkoumám obal aby tam nebylo "vyrobeno pro kaufland". že by předsudek..? .)
    AIJA
    AIJA --- ---
    TAPINA:
    Aha, tak ten znám.
    A kdysi byly normálně v sámoškách i taveňáky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DIVA: muž se živí tvarohy a chutná mu ten jejich milblu polotučný (20% tuku v sušině) a ochucené vanilka a jahoda.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    AIJA: Limburger. Takový poloplísňový zrající.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: jo, to mě taky jednou překvapilo. V Boleslavi je Kaufland a je to horror, ze zásady tam nechodím. A pak jsem jednou zavítala do Kauflandu ve Žďáru nad Sázavou a byl to naprosto luxusní zážitek.
    AIJA
    AIJA --- ---
    TAPINA:
    který sýr?
    DIVA
    DIVA --- ---
    MAR_TINA: kaufland kvůli jakému tvarohu?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    no v Lidlu jsem tuhle byla, pro velikonoční svíčky. Zmateně jsem se potácela velkým krámem, ve kterém byla půlka zboží německé nekvalitní sušenky a nápoje a nepotravinové zboží. Ano, měli slušnou šunku a kysanou smetanu. A to bylo vše. Jo a byli tam divní lidi, dost nakupujích ehmm páchlo. ALe to je i Kauflandu :/

Nakupujem velké nákupy "na sklad" Makro a Globus, tady u nás Tesco a občas Kaufland (kvůli tvarohu a mražené zelenině), zelenina u stánku, maso a šunky v okolních vsích u řezníka. Pečivo výjmečně v místní pekárně. Víno a brambory a zeleninu a jablka ve sklepě , byliny a čerstvou zeleninu na zahradě :)

A taky vězte, že mezi obchody stejné značky je velký rozdíl, třeba trasa Praha - Mělník - Štětí, to jsou jiné vesmíry.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    JUPIII: albert je hroznej. Penny je v pohodě, přesně jak říkáš. Lidl mám na jedné cyklotrase, občas se tam stavím na nanuka, ale že by mě tam něco kdovíjak zaujalo, to ani ne. Šunkou je sice proslulý, ale já šunku nejím.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TAPINA: Přesně, já tam občas chodila, mám to nejblíž a při cestě z procházky s kočárkem to bylo po ruce, ale skoro nic tam nevyberu. Jednou jsem tam hledala ovesné vločky, taková základní věc a bylo mi řečeno, že to nemají. Také mám v okolí na výběr Albret, Billa, Lidl a Penny, nejlíp nakoupím asi v Bille.
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    TAPINA: No, taky si myslím, že Lidl na normální nákup není, já tam chodím výhradně pro šunky, ale při té příležitosti tam koupím i obstojné sýry a další mléčné výrobky, sem tam nějaké zelí v plechovce nebo hořké čokolády.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: To není předsudek, já si tam prostě nenakoupím. Půlku věcí z toho, co kupuju, vůbec nevedou, druhou půlku nevedou v těch značkách, co kupuju, a i ty rohlíky mají hnusný.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    lol, uz je to tady zase, zcela nesmyslnej predsudek vuci lidlu :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já mám na výběr Lidl, Alberta a Billu a nějak to poslední dobou vyhrává ta Billa. V Lidlu fakt koupit jedině tak rohlíky, když doma akutně dojdou, a mazat pryč. Jo, mají tam jeden druh dobrýho sýra.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    GENTIANA: mně Penny vyhovuje, protože ho mám nedaleko a za druhé, protože je malý a dá se proběhnout během pěti minut, když je potřeba. Znám ho dobře a vím, co koupit a čemu se obloukem vyhnout.
    Další volba je Albert a ten mi přijde mnohem horší, navoněná nekvalita a ještě ne moc levná.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MADIETTA: Ne, nemáme to všichni.

A taky mě už párkrát napadlo, že mě nějaká ta dietní individua musí mít za strašné prase. Protože mám ve špajzu mnohakilové pytle rýží a podobných věcí, zeleniny v mrazáku.... a tohle nakupujem v Makru. Takže do krámu si pak jdu pro kus sýra, čokoládu, aktuální nabídku slevového regálu a nějakou mlsotu. V tomhle období ovoce a zeleninu nakupovat odmítám, neboť je hnusná a předražená, takže v mým košíku to taky vypadá značně odpudivě.

MAR_TINA: já teda nevim, ale v Penny kupuju laciné zeleniny, když vypadají snesitelně, a jako jediní široko daleko mají sicilské krvavé pomeranče, na které je tak nějak teď saisona. A když zmiňuješ ananasy, neznám horšího trestu. Inu, alergie.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: kdysi jsem takhle v jednom Penny sháněla bazalku. Taky nic.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MANXX: Ale jo, vyhovuje mi mléko, bílý jogurt z Valašska, tvaroh spíš nemívají polotučný, ale on by šel smíchat nízko a tučný, kysaná smetana, občas slušné máslo, sýr a šunka se vybrat dají. Zelenina je trochu mrtvá a trochu plastová, ale ono se dá žít i z cibule, zelí a jablek. Ale byl by to chudý jídelníček bez džusu, čokolády, ryb, olivového oleje, ananasů atd.

Tuhle jsme vyrazila pro zapomenuté fazolky a paní prodavačka se divila, co to chci. Přivolaná vedoucí mě ujistila, že mražené ani konzervované zelené fazolky nevedou vůbec.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: je to odpad, to jo. Ale mohli to mít v tu sobotu, klidně bez slevy. Spíš bych řekla, že to stáhnou z alukůže, roztaví a odlijí mikuláše.

Kdysi dávno jsem byla na brigádě v místní cukrárně a paní majitelka nás nechala rozbalovat téměř prošlé figurky, nakoupené po krabicích a tavit je na polevu na dorty a banánky v čokoládě. :)) Už nikdy víc jsem tam nic nekoupila, ale to kvůli té plísni a špíně všude.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam