• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TAPINA: Přesně, já tam občas chodila, mám to nejblíž a při cestě z procházky s kočárkem to bylo po ruce, ale skoro nic tam nevyberu. Jednou jsem tam hledala ovesné vločky, taková základní věc a bylo mi řečeno, že to nemají. Také mám v okolí na výběr Albret, Billa, Lidl a Penny, nejlíp nakoupím asi v Bille.
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    TAPINA: No, taky si myslím, že Lidl na normální nákup není, já tam chodím výhradně pro šunky, ale při té příležitosti tam koupím i obstojné sýry a další mléčné výrobky, sem tam nějaké zelí v plechovce nebo hořké čokolády.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: To není předsudek, já si tam prostě nenakoupím. Půlku věcí z toho, co kupuju, vůbec nevedou, druhou půlku nevedou v těch značkách, co kupuju, a i ty rohlíky mají hnusný.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    lol, uz je to tady zase, zcela nesmyslnej predsudek vuci lidlu :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já mám na výběr Lidl, Alberta a Billu a nějak to poslední dobou vyhrává ta Billa. V Lidlu fakt koupit jedině tak rohlíky, když doma akutně dojdou, a mazat pryč. Jo, mají tam jeden druh dobrýho sýra.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    GENTIANA: mně Penny vyhovuje, protože ho mám nedaleko a za druhé, protože je malý a dá se proběhnout během pěti minut, když je potřeba. Znám ho dobře a vím, co koupit a čemu se obloukem vyhnout.
    Další volba je Albert a ten mi přijde mnohem horší, navoněná nekvalita a ještě ne moc levná.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MADIETTA: Ne, nemáme to všichni.

A taky mě už párkrát napadlo, že mě nějaká ta dietní individua musí mít za strašné prase. Protože mám ve špajzu mnohakilové pytle rýží a podobných věcí, zeleniny v mrazáku.... a tohle nakupujem v Makru. Takže do krámu si pak jdu pro kus sýra, čokoládu, aktuální nabídku slevového regálu a nějakou mlsotu. V tomhle období ovoce a zeleninu nakupovat odmítám, neboť je hnusná a předražená, takže v mým košíku to taky vypadá značně odpudivě.

MAR_TINA: já teda nevim, ale v Penny kupuju laciné zeleniny, když vypadají snesitelně, a jako jediní široko daleko mají sicilské krvavé pomeranče, na které je tak nějak teď saisona. A když zmiňuješ ananasy, neznám horšího trestu. Inu, alergie.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: kdysi jsem takhle v jednom Penny sháněla bazalku. Taky nic.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MANXX: Ale jo, vyhovuje mi mléko, bílý jogurt z Valašska, tvaroh spíš nemívají polotučný, ale on by šel smíchat nízko a tučný, kysaná smetana, občas slušné máslo, sýr a šunka se vybrat dají. Zelenina je trochu mrtvá a trochu plastová, ale ono se dá žít i z cibule, zelí a jablek. Ale byl by to chudý jídelníček bez džusu, čokolády, ryb, olivového oleje, ananasů atd.

Tuhle jsme vyrazila pro zapomenuté fazolky a paní prodavačka se divila, co to chci. Přivolaná vedoucí mě ujistila, že mražené ani konzervované zelené fazolky nevedou vůbec.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: je to odpad, to jo. Ale mohli to mít v tu sobotu, klidně bez slevy. Spíš bych řekla, že to stáhnou z alukůže, roztaví a odlijí mikuláše.

Kdysi dávno jsem byla na brigádě v místní cukrárně a paní majitelka nás nechala rozbalovat téměř prošlé figurky, nakoupené po krabicích a tavit je na polevu na dorty a banánky v čokoládě. :)) Už nikdy víc jsem tam nic nekoupila, ale to kvůli té plísni a špíně všude.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MAR_TINA:
    Já tohle neznám, takže jsem si četla složení až při ukládání do lednice. No každopádně jednou stačilo :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Prodají to příští týden ve slevě. Ale stejně je to většinou odpadní čokoládová náhražka.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AIJA: ááá to bych se styděla dát do košíku :))) Chudáci hosti. :)))

Do Penny občas zajdu, je nejblíž, pro mlíko a jogurt. Ale musím říci, že kdyby to byl jediný obchod v mém dosahu, což třeba pro staré lidi může být, bylo by to s jídlem hodně složitý.

Mě zase obchodnické strategie uchránily od požírání čokoládových vajíček a zajíčků. Šla jsem na nákup v sobotu s vizí, že vezmu i velikonoční pamlsky na výzdobu stolu. Tak nic, už bylo všechno stažené z prodeje, čokoláda ve staniolu žádná, ani zajíc, ani beránek, ani vajíčko. Co s tím asi dělají? Prodají to za rok?
    AIJA
    AIJA --- ---
    MAR_TINA:
    Stavovali jsme se po cestě na chatu v Penny...takže takové ty pomazánkosaláty na jednohubky, ty se mi zvlášť vryly do paměti. Hermelínová, sýrová, lososová...mají úžasné složení :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AIJA: A cos jim koupila? :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    Přiznám se, že jsem na svátky nakupovala taky pro návštěvy. Úplně se mi příčilo do košíku některé zboží dát! :-)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MADIETTA: přesně tak :))
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ELIZHANNAH: že by jim jako do košíčku kydla salát a kolečko salámu, jo? :-D
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MADIETTA: třeba nakupovala pro koledníky, který nemá zrovna v lásce ;)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Samozřejmě, ještě je tu varianta, že nakupovala pohoštění pro dvacet přátel, možná jí teda křivdím a sama je živa o grepech a lbové šunce. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam