• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: b) odhadovala bych tehdy, že jsem měla aktivní hmoty rozhodně víc než on.

Ten návyk s tím určitě souvisí, ostatně jak jsem se dostala na těch 130 kg je dost jiná pohádka ;)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: projedla jsem se ke 30 kg navrch, téměř přesně (myslím, že maximum jsem měla tak 95, ale já už se pak radši nevážila), horní hranice normálu je pro mě 65 kg.

Pak jsem to na pár let dokázala pouze zastavit a už dál nepřibírat, na cokoliv dalšího mi chyběl správný stav mysli.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: a) nevím o tom, že by tam nějaká dala dolů 25 kg, ale oprav mě jestli se mýlím
    b) o něco vyšší hmotnost, haha... tou dobou jsem měla cca 130 kg, on byl zcela normální. Ano, právěže má o něco vyšší bazál - mimo jiné o tom se bavíme, ne? A tehdy jsem tancovala 2 x týdně hodinu a jednou týdně 3 hodiny, plus hodně chůze po městě, takže pohybu jsem měla opravdu na sto procent víc než on. JENŽE jsem za sebou měla hladovkové skoky a krátce předtím jsem něco shodila. Navíc moje genetické dispozice (obezita ze všech stran) se absolutně nerovnaly těm jeho (kam až paměť sahá, všichni v jeho rodině byli hubení). Takže to opravdu není jen o tom pohybu a jídle.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: ???
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: a) a proč si myslíš, že to šolíchaj? V JCTJ spousta ženských fakt makala.
    b) tak na zcela praktické úrovni jsem nějakou dobu žila ve stejném bytě s chlapem (příbuzným), co si sice jednou za dva tři týdny zahrál squash (já tou dobou hodně tancovala, jen abys neříkala, že se hýbal víc než já - nehýbal), ale v práci sedí, protože pracuje jako programátor, cpe se fakt kvalitně (oblíbené jídlo: knedlíky, zelenina "nemá žádnou výživnou hodnotu") a je hubený jako lunt. Protože nás tam žilo víc a já nějakou dobu dost vařila pro všechny, vím, že jsme v podstatě jedli všichni pár měsíců přibližně stejně, akorát on měl obědy v závodce, kde jedl českou klasiku (o dost vydatnější než to, co jsme obědvali doma my s mužem). A já tou dobou přibírala, on zůstával na stejné váze. Takže jestli jsi chtěla konkrétní příklad, to by mohl být on.

MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: ale samozřejmě že se přibere, když si včas neuvědomíš, že musíš změnit režim.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Ještě mě napadlo k tomu vyhazování z ledničky - to mi přijde asi jako největší sprosťárna. Vždyť přece každý má v lednici nějaké ty nedietní věci, které ovšem třeba použije jednou za uherský rok. Taky mám v lednici tatarku, protože si ji manžel rád dává k lososovi. Taky tam mám marmeládu, když občas dělám palačinky... heru, protože z ní peču... salsu a guacamole... ale copak jsou to potraviny, které člověk konzumuje denně?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MADIETTA: Aha, nic moc asi.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Nijak mě výkon toho kluka neuchvátil. Jedl obrovské dávky hnusu a jen se povaloval. Je jasné, že s najetím na fitko, zdravou stravu apod. prostě zhubnout musel.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KOCHANSKA_CH: to už tak u špatně kompenzované autoimunitní tyreopatie bývá.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MADIETTA: A čím to, že tvoje tělo má takový režim?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    A s tím hladověním, já jsem se "projedla" k morbidní obezitě, aniž bych pozřela cokoli méně zdravého než nějakou tu hodně občasnou sušenku nebo čokoládu. V životě jsem nejedla nic z toho, čím se tam ti tlouštíci cpou. Pochybuju, že bych kdy byť jen ochutnala bůček, nejím vůbec žádné omáčky, nejím knedlíky, nejím skorem pečivo, nejím červený maso, nejím pochutiny typu tatarská omáčka, nestravuju se ve fastfoodech... můj kalorický příjem byl vždycky lehce pod pro mě doporučeným množstvím... a nemám poruchu příjmu potravy!!! a stejně jsem ztloustla na kouli. Prostě proto, že jsem nerespektovala, že moje tělo potřebuje skutečně zvláštní režim.

Takže já jsem zářný příklad, že skutečně ne každý se k tloušťce prožere...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: jako fakt si myslíš, že když ženská nedokáže shodit 25 kilo za 3 měsíce, tak je slaboch, co se vymlouvá a nedokázal zabrat???? :-O

Takže když se v chytrých návodech všude píše, že by člověk neměl hubnout víc než 5 kg za měsíc, protože víc není udržitelné ani zdravé, tak je to hovadina, jo?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: a) Nepamatuju se, jestli ty nebo někdo jiný, ale srovnávali jste tu někdo, že Cajthamlová se k chlapům chová líp, protože mají lepší výsledky (=shazují víc). Já psala, že chlapům jde jednak hubnutí obecně snáz a jednak většina z nich, jako ostatně třeba tenhle konkrétní hoch, nemají zpomalený metabolismus spoustou diet, které naopak většina ženských celoživotně každou chvíli drží.
    b) Hm, znám ve svém okolí takovou spoustu hubených, kteří se hýbou jen velmi průměrně a žerou jak nezavření a nepřibírají. Podle tvé teorie, když nám to teda funguje všem stejně, tak by ti, co jedí pravidelně k obědu polívku, svíci s šesti a dezert, měli být všichni tlustí jak čuně, což tak prostě evidentně není, že.

K jádru: samozřejmě že toho snědí ve výsledku víc, než kolik "zhubnou" při hladovění, v tom je ten vtip - a problém je právě v tom, že tak přiberou na mnohem víc, než by přibrali, pokud by nehladověli, protože by neměli psychické ani fyzické důvody se tolik přežírat. Zase, kolik bylo v JCTJ tlustých lidí, co jedli dlouhodobě pod bazál a kterým Cajthamlová říkala, že jsou tlustí, protože jedí málo? Vůbec první díl téhle série odstartovala úplně ukázková holka, ta asi 180 kg těžká kadeřnice, co v podstatě trvale hladověla a nárazově to kompenzovala až bulimickými horami žrádla?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA:
    a) Ten kluk samozřejmě hubl správně, říkala jsem někde, že ne? Já už fakt nevím, jak s tebou komunikovat, abys mi neustále nevyvracela blbosti, které jsem nikde neřekla a které z toho co píšu, ani vzdáleně neplynou.
    b) Že se najíš víc, než potřebuješ, se občas staně úplně každému, kdo si neváží každé sousto. S tím rozdílem, že s normálním metabolismem to spálíš, zatímco s metabolismem zvyklým na hladovky to vesele uložíš.

A k jádru - většina chronicky obézních lidí, zvláště žen (mj. proto jsme se tu bavili o tom, že ženským jde hubnutí často hůř, přesně z tohohle důvodu), se ke své obezitě prohladovělo, nikoli propřejídalo. Resp. účinně střídali hladovění s občasným nebo dlouhodobým přejídáním.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    ARGANNAH: no a když by ty dotyčný začly sportovat tak jim to ublíží?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    WERKA: nevim, prijde mi to jako cennejsi surovina, to je cely a kdyz uz likvidovat suroviny, tak aspon jen ten nejvetsi heges :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Taky mi přijde, že celou dobu mluvíme každá o něčem jiném. Ty o tom, jak co nejrychleji zhubnout, já o tom, jak se při tom neodrasit a nepořídit si potom parádní jojáč. Protože i když zhubneš 25 kg za tři měsíce, je ti to na houby, pokud a) si špatnou stravou zrasíš metabolismus a naučíš tělo paranoidně ukládat každou kravinu, což ještě nejlíp podporuješ pravidelnými dalšími hladověcími pokusy, b) následkem toho se dostaneš do stavu, že si ani při normálním jídelním režimu nemůžeš dát ani sousto nad standardní příjem, protože máš druhý den o půl kila víc. Což je věc, na kterou si tu stěžuje spousta lidí. Takže suma sumárum, abych se dostala k jádru argumentu, ne, při snadnosti hubnutí nezáleží na tom, jestli máš 120, 150 nebo 170 kilo, ale na tom, co jsi už dřív absolvovala za pokusy. Jestliže jsi chronická dietářka, půjde ti to blbě, pokud jsi ještě nikdy nehubla, půjde ti to dobře. Drtivá většina ženských v JCTJ má za sebou spousty jídelních pokusů a proto jim to jde hůř, než dietou nepolíbenému klukovi. O tom celou dobu mluvím.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jak tam vlastně dopadla tenkrát Naďa Konvalinková? Já jsem ten díl neviděla do konce, jen na začátku z ní byli dost bezradní, protože pohybu má evidentně dost, ale zničený metabolismus dietama. Ejhle.
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    ARGANNAH: tak nám nějakou tu "odbornou literaturu, co jsme nečetli" plz hoď, klidně do pošty. metabolismus se ti při pravidelný, kvalitní a dostačující stravě s dostatkem pravidelnýho pohybu dřív nebo později srovná, a rozhodně to netrvá roky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam