• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    CORNELA: No to jo, ale narážím na ceny sraček vs normálních surovin. Jasně že cpát se v McD je jednodušší a pro většinu chutnější, ale když má člověk hluboko do kapsy (a nemusí být ani student), nemá v takových podmínkách moc možností. Tím samozřejmě neobhajuju velrybí tlusťochy, spíš konstatuju, že ten systém je živná půda pro tloušťku.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    MADIETTA: To je peklo. Lidi jsou vlastně nepřímo nuceni jíst ty sračkoblafy plný tuku. Brr.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    MADIETTA: S tím nákupem surovin si to taky pamatuju, když člověk chodil do levnějších podniků nebo si objednával hotové, vyšlo to levněji, než kupovat čerstvé suroviny.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAGUMI: no tak jasně, ale pamatuju si, kolik mě stálo nakoupit suroviny na uvaření normálního jídla k obědu a kolik stál oběd v restauraci, neřkuli objednat pizzu.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    MADIETTA: Já se díval do statistik, přece jenom osobní zkušenost je subjektivní.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    "mnohem nejlevněji" - píšu jak hotentot, pardon :-(
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: já si to pamatuju jen z doby, když jsem tam byla, což už je vlastně 12 let zpátky.

Nicméně: vařit doma ze základních ingrediencí bylo nejdražší. Oběd v restauraci, třeba čínské all-you-can-eat, vyjde mnohem levněji než si ho uvařit doma. A oběd ve fast foodu vyjde mnohem nejlevněji. Nevím, jak ve velkých městech na Východě, kde jsem byla já (Texas a Středozápad), tak tenkrát stával velkej hambáč u McD's a podobně kolem dolaru.

Proč myslíš, že prakticky každý zahraniční student s omezeným stýpkem v USA přibere? Já tam byla rok a půl a považovala jsem tehdy za úspěch, že se mi podařilo přibrat pouhých 7 kilo. Znám lidi, co se po roce vrátili s 20 kilama navrch.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Zase je pravda, že oni asi nemají žádné jiné výdaje (ani to oblečení). Potřebujou někde bydlet a jíst, toť vše.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    MAR_TINA: Možná 15%, ale víc ne. V US je jídlo levný.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAGUMI: tak to potom je naprosto pochopitelný.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    MAR_TINA: Asi 10%
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: Jaké % výdajů zabírá v USA jídlo, nevíš? Muselo by to být třeba jen 10-20% výdajů, aby to šlo znásobit i pro socku.

U nás se asi dá přežírat chlebem, sádlem a lacinýma sušenkama, ale třeba hambáčema už spíš ne. Mc cheeseburger má 300 kCal, to bych muselo být 10 denně na běžné tloustnutí. Stojí 20 Kč, tj. 200 Kč / den a 6 000 Kč / měsíc bez donášky. Není to tolik, kolik sem čekala, ale málo rozhodně ne. A to připočtěte všechny milkshaky, donuty, pizzy..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: a nemůžou se osprchovat, někdo jim omývá záhyby žínkou.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TAPINA: v USA jsou hambáče levný...

ale taky si to neumím vysvětlit.

Četla jsem si na wiki masochisticky o nejtlustších lidech... u jednoho tam psali, že vypil 17 litrů coly za den! Jako to už musí lézt do peněz, i kdyby jedl a pil ten nejhorší junk.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    BIRMA: a nemají oblečení. To mi na tom přijde tak strašně ponižující. Že musejí ležet nahatí pod dekou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Mně nejde do hlavy, kde na to berou peníze. Nepracujou, žijou ze sociálních dávek, spotřebujou kvanta jídla, a že to z donáškové služby nebude zrovna levné, ještě musí platit někomu, aby byl ochoten jim to donést až k posteli - z čeho?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BIRMA: to už je něco jako drogy. Taky mají zničený zdraví, život, někde leží a jenom berou drogy, shání je a tak.
    BIRMA
    BIRMA --- ---
    MAR_TINA:
    CORNELA: to je jak z nějaké strašidelné pohádky... čeledín Honza musí chodit krmit do sluje draka :) Mě to přijde šílený a vlastně i strašně smutný, že někdo žije takovej život, že jen leží na posteli a cpe se...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MYJKA: jo, ten strašně tlustý chlap, co ho museli vybourávat z domu, volal telefonem donáškovou službu a poslíčkům dával spropitné ze donesení k posteli. A teda nevím, kolik by mi musel nacpat, abych přišla k něčemu, co vypadá jako Jabba Hutt, podruhé.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MEANDER: Bzucak?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam