• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    TAPINA: mlčím o své kočce. Ale zejtra jde na krev, takže jestli to bude možné, jde na ultralajt granule.
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    MADIETTA: jojo, my měli modrého peršana, který ač šlechtic s pěti "von", tak toužil po běhání po venku, lovu a dlouhých toulkách - a hlavně rozsévání :-D Modrá chlupatá koťata se rodila v celé čtvrti a lidi nám chodili děkovat, jaký maj krásný koťátka a jak je každej chce :-D

A ten měl teda cca 10 kilo, ale byl spíš velkej, než tlustej...
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    OCTOPUSS: chovnej bengál by stačil taky :-) nebo chovnej maine coon :-)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Mohli bysme si za účelem eliminace jezevčíka, jorkšíra a ratlíků pořídit sibiřskýho kocoura. Nebo karakala.
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    MANXX:
    MAR_TINA: Náš pes je sice malej (je to maltézák, něco málo přes 5 kilo), ale když vidí kočku, ozvou se v něm nějaký lovecký sklony - proto už nesmí jezdit k babičce, která si pořídila dvě kočky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Vzhledem, k tomu, že QUORRA: má nějakýho minipsa typu jorkšír nebo čivava, bych se docela o něj bála. Pískle není malý mírumilovný kocourek. Když mu odepřu svačinu jako dnes, dojde si k sousedům pro holoubka jako dnes.
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    MANXX: Klidně zapůjčím psa :D.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MANXX: hrajem si s nima, mají to rádi. Mávátka s peřím, házení míčku na schody, prut s dlouhým provázkem a 'králíčkem' na konci a tak.

MEANDER: Já pas mám ;)
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    ZUZKAOU: Mým synovcům je přes třicet, ale při takovém jednání je nachytat, zřežu je jak zamlada.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MANXX: synovec (2 roky) za nima běhá a velmi hlasitou fistulkou křičí kšákšákšá - zdrhaj dost rychle ;-)
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    MAR_TINA: Pas? Přece nebudu chtít po své zvěři, co sama nemám :-D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: dík. Pas je dobrá indikace. Dieta bude mírná, spíš dohled a nabádání k pohybu.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TAPINA: mívali jsme kdysi kocoura, takového klasického vesnického (a to přesto, že jsme si ho dovezli z města). Na zimu se vždycky vyžral do neuvěřitelných rozměrů, fakt malý tele, a to pak vždycky polehával doma a byl přítulnej a domáckej. No a přes léto jsme ho prakticky nevídali a on všechno to sádlo ze sebe vyšukal. :-D Když se pak na podzim zase navrátil, byl vychrtlej jak branka, jen vzadu mu visely ty obrovský koule. :-D Byl zrzavě žíhanej, což tam tehdy bylo vzácné, a mezi kočkama byl strašlivě žádanej - jednou jsme ho našli spát na seně se třema najednou. :-o No a dneska, zhruba 20 let po jeho smrti, je ve vesnici zrzavě žíhaná každá druhá kočka :-D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Přibrat trošku můžou, ale pořád by měl být jasně vidět ten pas. Jak se ztratí pas, tak je to už tloušťka.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SADAKO: A pes Válec. Ten byl skvělej
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MANXX: to je genetická velikost kočky. Asi sme z nalezenců vytáhli maximum kvalitním žrádlem. Kočky z okolí, venkovská klasika, jsou poloviční.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: lehké nebo spíš nehumánní OT.

Kolik je ještě normální přírůstek váhy u kočky na zimu? Kocouři, kastrovaní, s pohybem i venku, se nám za chvíli začnou vyžírat a válet většinu dne na gauči. Kolik jim mám dovolit přibrat tuku?
    Letní hezká hmotnost (je vidět tvar žeber a "pas" při pohledu zhora, mají hezké hlavičky bez faldů na krku) je 3,8kg a 4,2kg.

Loni v zimě sem to neuhlídala a zvlášť ten větší byl vyžraný a faldovatý tak, že vypadal jak britský (je to kočka nalezenec, evropská). Ale zase na jaře to oba krásně a nenásilně zhubli. Nechci jim striktně odtrhovat misku a cpát light granule zbytečně.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A slyšet přes to není :o) Já už měla v ordinaci takové psy, že bych skoro řekla, že snad nemají srdce.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MANXX: Docela jo. Máš další vrstvu mezi sondou a tím, co tě zajímá a když je ta vrstva velká, tak to vadí, protože čím dál od sondy, tím hůře je tam vidět.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: cos jí vyšetřovala?

při svém maximu jsem měla jen o 10 kg méně na 163 cm... to mě doktoři asi museli taky milovat, ještě že jsem kromě endokrinologa prakticky žádného nepotřebovala :-/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam