• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    CORNELA: My jako můžem, ale dost to stojí (nějakých 70 Kč za oběd myslím?) a navíc máme možnost chodit jen od 13:00 do 14:30...a já už většinou v půl dvanácté lezu hlady po zdi.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUORRA: já vývařovnu v Motole, kde jsem loni rodila, taky musím pochválit, docela mi tam chutnalo. Ne úplně můj šálek čaje, co se týká jídelníčku, ale vždycky se dalo z těch dvou jídel vybrat tak, aby v tom nebyly knedlíky :-)

můj děsivý zážitek byl z nemocnice Na Františku, a z toho, co jsem tak různě četla zkušenosti pacientů, tak se tam toho moc nezměnilo :-( minimálně na chirurgii.
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    AIJA: Dyť jo. Jablkovej zápas - pohyb pro tlušťochy - problem solved ;)).
    Jinak co jsem koukala u pacientů v Motole, tak bych si to jídlo hned dala, vypadalo to dobře. Jinde v Praze i mimo (Tanvald, Benešov) to byla klasická závodka, maximálně, žádný blitky. Jako chápu, že to každýmu nejede, ale zase výkřiky "to se nedá žrát, málem jsem umřel hladem" mi přijdou přehnaný. Prostě je to obyčejný jídlo, nic extra.

A že sestry nedávaj lidem najíst a napít mě nehorázně sere, zažila jsem to u starejch lidí i dětí a když se zeptám "Aničko, kolik jsi toho dneska vypila?" a zjistím, že neměla už tři dny ani hrníček, tak bych ty kravky, co si popíjej kafíčko na sesterně a prohlížej si časopisy, profackovala.

Samozřejmě, není sestra jako sestra.
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    CORNELA: Já jsem medik a chci jídlo ve špitále :(!
    AIJA
    AIJA --- ---
    SOLEI:
    Když pominu, že koupená jablka si kuchařky rozkradly, tak strupaté mrňavé plané jablko se dá dát jedině na mač.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    AIJA: No a? Co je na tom špatného? Pokud jim je předem umyli.
    Silnice určitě nebyla frekventovaná jako bývají dálnice (a u těch italských máš jabloně, broskvoně, atd. a nikoho to netrápí), 99 % nečistot ze silnice se dá z ovoce prostě umýt.
    AIJA
    AIJA --- ---
    SADAKO:
    Jablko a jablko. Zažila jsem v jedněch moravských lázních, že tam dávali tlusťochům na svačinu jablka natrhaná u silnice, která vedla k objektu.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    MANXX: jj, koukám na to, dva dny... to mnohé vysvětluje :-)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Moderuje někdo tohle auditko?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: chudinku ze sebe nedělám, ale když jsem v luxusním hotelu do obědovejch balíčků dostávala brusné cihly, tak co asi dostanu ve špitále.

TAPINA: upřímně řečeno, než průměrnou kantýnskou stravu, ať už v menze, v závodce nebo ve špitále, budu si nosit to, co dávám své kočce. Jestli se pamatuju, je to v podstatě maso s rejží.

CORNELA: to, že si někdo říká vegetarián a snídá bifteky, neříká nic o vegetariánství, pouze to vypovídá o dotyčném. A že jedna pani na Nyxu povídala, že je vegetariánka a nejradši má kuřata, je sice hezký, ale asi tak informativní, jako když předpokládám, že všichni doktoři pohrdají pacientama tak jako ty.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: hele, já si klidně zaplatím za normální jídlo, jenomže kde mám tu jistotu, že mi do toho personál nenaplive, protože já na to mám a voni jsou strašný chudáci - ano, jistě, matička mi může nosit cokoli, co si nadiktuju, ale na dodávky jídla jsou sakra placení profesionálové, takže proč mám takovou blbinou obtěžovat inžinýra, doktorku filosofie a jiná individua, jejichž schopnosti a zájmy leží úplně jinde.

Jo, a kantýny odmítám asi tak od třinácti. Nevadí mi poctivý hospodský jídla, ale ty nastavované sračky z konveniencí nejsou jídlo.

CORNELA: Ne každý má 43 tet a osmnáct dětí. Když teda uvažuju o tom svém hypotetickém pobytu ve špitále, tak použitelné příbuzné v příčetné vzdálenosti mám dva, slovy dva. A ti mají vlastní život, takže i jiné starosti, než někde pobíhat a zařizovat, abych dostala něco, po čem se neposeru (když už teda pominu vizuální, pachové a jiné nedostatky).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: kdyby tak existovaly lidské granule.
    I doma po tom toužím. Když je čas a chuť, uvařím ráda dobré, hezké jídlo, ale když nestíhám, sním o možnosti nasypat každému misku granulí (kvalitních, s dokonalým složením a chutných). :)))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Zas troška provokativního srovnání :o)
    Ve veterinárních nemocnicích dostávají pacienti sice stravu prefabrikovanou, ale té nejvyšší kvality a v dostatečném množství, takže jim rodina nic nosit nemusí. Každý den se pečlivě zapisuje, kolik toho kdo snědl a pacienti s nechutenstvím se k jídlu všemožně motivují nebo se to prostě řeší. Protože se ví, že výživa má v léčbě poměrně významnou roli.
    Druhá strana mince je, že majitelé tu péči kompletně a přímo zaplatí.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JUPIII: tys při přírodopise chybělo, co?
    Za dva až tři týdny úplného hladovění už je zdraví člověka ohroženo. A k tomu špatné uzdravování a hojení následkem nedostatku živin.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    TRISSIE: beztak jsi tam nebyla déle než dva nebo tři týdny, takže ti reálně smrt hladem nehrozila.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TRISSIE: Cornela tě poučí, že tak to má bejt, protože v nemocnici nemají čas se s každým ležákem crcat.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    CORIOLANUS: je fakt, že jako vegetaríán na bezlepkové dietě jsem měla v porodnici krušné časy. Ale naštěstí mi jídlo vozil manžel :D
    GALE
    GALE --- ---
    Mám podobnou zkušenost jako CORIOLANUS. Byla jsem se slepákem na Bulovce a stěžovat si nemůžu. I "střevní" dieta se dala v rámci možností jíst, i když na "dietní pyré" v životě nezapomenu. Ale co bych chtěla po operaci střev. Jakmile jsem začala fungovat normálně, přešla jsem na normální stravu. Vařený hovězí měkčí než ve škole, řidší rajskou chtělo dosolit a knedlíky prostě kupovaný. Ostatní prodobný, prostě závodka.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam