• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    ZUZKAOU: Al proč mi odpovídáš na to, na co už jsem dostala několik odpovědí? Mě spíš zaráží, co ty považuješ za extrémně debilní dotaz, přijde mi to zcestný. Opravdu nemám povinnost znát všechny taje mateřství, není to alfa mega mého, a věřím, že by neměla být ničího, života.
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    ZUZKAOU: Na to jsem se neptala. Ptala jsem se, proč když matka dostane fazole, proč to nadme dítě. No a teď co je na tom extrémně debilního?
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    ZUZKAOU: A nechceš mi vysvětlit, co je na mém dotazu extrémně debilního?
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    ZUZKAOU: ?? První opravdu nevím, kde vidíš, druhé mě uráží.
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    ZUZKAOU: Já tomu věřím.

Ale spíš nevěřím tomu, proč mám šest mínusů za nevinný dotaz.
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    CORNELA: Jo ty jsi psala krom Motola, já jsem slepá.
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    CORNELA: a napada te treba, ze to je proste blbe, ze je to jidlo stejny? ze opravdu neni bezva tyrat novorozence nadmutym brichem? ja s tebou castokrat souhlasim (i kdyz mi uplne nesedi styl, kterym informace podavas) ale tohle uz je fakt trochu pres caru.. jako me je u zadele jestli dostanu uho s rozvarenejma kolinkama, ale krucifix naservirovat matce po porodu fazole nebo cocku a pravdepodobne tak potrestat jeji dite brichabolem a ji tim padem nedostatkem spanku a iluzi, ze je spatna matka, protoze svoje dite nedokaze utisit, je na presdrzku.. na jedne strane jsme schopni zachranovat pulkilovy embrya, na strane druhe nejsme schopni po porodu zajistit stravu ktera nenadyma.. to mi prijde vtipny az k placi..
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    CORIOLANUS: Moje zkušenost teda je, že jsem spíš potkala líný sestry než doktory blbce, ale v zásadě je to jedno. Vím, že jsou sestry, co makají tvrdě a dělají svoji práci dobře,a takový já uznávám a plně respektuju.
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    QUORRA: no, to je takovy zjednodusovani ve stylu, jak se bazanti tesi, az se budou moci jako mazaci, vybit na dalsich bazantech.. jako ano, jsou sestry kravy, ale pak jsou taky ty ve stylu me mamy, ktery za minimalni plat v domove duchodcu umyvaly posrany zadky, oblikaly ve ctyri rano zesnule a celily nesmyslnym obvinenim, ze starikovi ukradly z supliku padesatikorunu.. na me nekdo jecet, posrat se mi, nebo na nocni umrit, zamknu se na sesterne a vyckam na ranni stridani smen.. jako stale si stojim za nazorem, ze vetsina sester (a vetsina tech ktery jsem osobne poznala) dela za ty prachy fakt super praci.. rozhodne jsem potkala vic arogantnich doktoru nez bezohlednych sester.. naposledy napriklad pana doktora na pohotovosti, ktery mi po telefonu nebyl schopen rict, jestli po trech dnech silnych prujmu a horecek mam prijet nebo ne..
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    CORNELA: Já mám 3 týdny pedofilie už teď ve čtvrťáku ;). A víc až pak.
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    CORIOLANUS: Jojo, tak to je. My jsme měli ošetřovatelskou praxi v nemocnici proto, abychom se k sestrám v budoucnu jako doktoři chovali lépe, když budeme vidět, jak makají...a ve mně to vzbudilo akorát větší nenávist k nim a těším se, až je budu moc pořádně seřvat :D.
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    QUORRA: ano, neni sestra jako sestra.. napriklad mama na ty co radeji sedely na kurarne a hulily, nez by se staraly o duchodce, rvala prakticky neustale.. po deseti letech psychicky nevydrzela a odesla do soukrome ordinace.. je to vsude a je to o lidech.. jenze kdyz jde o zdravi, nebo o zivot, je to tak nejak jiny, nez kdyz vam protivna prodavacka proda 3 dny starej chleba..
    AIJA: :) you made my day! :)

tak me napada - muze si clovek do spitalu nechat dovezt treba pizuu? :)

TINA_SALO: no, ona ma prvorodicka cerstve po porodu malicko jiny starosti, nez premyslet nad tim, co muze nebo nemuze jist, aby to pripadne dite nenadymalo a tak nejak spoliha na to, ze na sestinedeli jsou dostatecne pricetni, aby ti nenaservirovali neco, co muze tobe nebo diteti zpusobit bolestive zazivani.. ze sve zkusenosti - pri porodu a prvni dva dny byti matkou jsem temer 100% spolehala na personal porodnice a ze vsech sil se snazila svoje dite akcidentalne nezabit, coz tak nejak zabralo veskerou mou energii.. ale mozna jsem neschopna, tuto variantu nezavrhuji :)
    DRIZZT: fuj.. uplne se mi udelalo na bliti.. chudak mama..
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    MADIETTA: Máme, ale ne všechno se dozvíš, to je jasné ;). Navíc jdu teprve do čtvrťáku a to je první "rotační ročník" - 3 roky předtím jsou teoretické, tj. běžný rozvrh jako ve škole (3x týdně to, 2x týdně ono), zatímco odteď je to týden to, dva týdny ono.
    Já vůbec ke všem těm věcem á la porodnictví, těhotenství apod. mám divný vztah, tak se o to moc nezajímám a začnu asi až to bude aktuální u mě samotné.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    QUORRA: no jako že nějakou rotaci na pediatrii třeba máte... promiň, fakt mi to přišlo jako taková běžná znalost, ale možná mám profesní deformaci. :-)
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    MADIETTA: Nevím, čemu říkáš všeobecná povědomost a nevím, co to má společného s tím, že jsem studentka medicíny :). Ale evidentně máme na oboje rozdílný pohled.

Každopádně díky za vysvětlení oběma zúčastněným.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KEMENTARI: jsi rychlejší :-D
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    QUORRA: tak tohle jsem měla za to, že je taková všeobecná povědomost, navíc jsi studentka medicíny... no nic. Prostě neplatí to pro všechny, ale obecně lze říci, že často platí rovnice "kojící matka + nadýmavé jídlo = nadmuté dítě".
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    KEMENTARI: Aha, díky moc. Zajímalo mě to.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    QUORRA: Protože ty plynotvorný látky přejdou do mlíka, dítě ho vypije, nafoukne se a strašně brečí, jak ho to nafouklý bříško bolí.
    (A nadmutý břicho teda bolí samo o sobě, takže nebude asi happy ani ta porodem v břišní oblasti poněkud namožená matka.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam