• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    TINA_SALO: nemusíš je prezentovat ty, stačí, že to bude prezentovat někdo jiný, a ten někdo bude mít otevřený profil. Nehledě na to, že se můžeš objevovat i v pozadí na fotkách úplně cizích lidí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TINA_SALO: No, jsou lidé, co se chovají na internetu jako idiot a myslí si, že když budou při tom pečlivě tajit i kde bydlí, tak si je nikdo s reálnou osobou nemůže spojit. A pletou se.
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    Mimo jiné si tam člověk může dokonce zaškrtnout, aby nemohl být zvenčí vyhledatelný :-) To je fakt na každém.
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    MADIETTA: OMG taky proč bych měla někde prezentovat svoje nelichotivé fotky? :-D Proč bych se měla někde chovat jako idiot? :-) Slušná sebeprezentace snad funguje všude, ne? Já mám FB nastavený tak, aby mi veřejně nešlo nic, jen profilová fotka. Cizí člověk (potenciální zaměstnavatel) uvidí kulový.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TINA_SALO: tady přece vůbec nejde o nějaký ONY. Stačí třeba, když se nějaké tvoje nelichotivé fotky nebo názory dostanou třeba k tvému potenciálnímu či aktuálnímu zaměstnavateli a ty přijdeš o práci.
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    lol, tady si každej evidentně myslí, že existuje nějaká skupina s názvem ONI, a tito ONI nemají celej den nic lepšího na práci než dohledávat informace o každý fakturantce z Horní Dolní :-D

jinak koukám, že v tomhle tématu nejlíp jedou offtopic flejmy :-D k tématu už zas 3 tejdny nic, ticho po pěšině a teď zas - bum ho :-D
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    ECLECTICA: ne, to je taky zbytečně egocentrický předpoklad :-D

BONEMINA: hele tak to je do jistý míry logický, nechceš mít kolem sebe lidi, co ti nejsou sympatičtí.... a taky - na FB můžeš dát veřejně jenom to, co chceš :-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    SADAKO: je naivní si myslet, že pokud vystupuješ všude pod přezdívkou, nejsi dohledatelná.
    MALKE
    MALKE --- ---
    ECLECTICA: Na druhou stranu, když už tu tak vesele hovoříme od věci, ani to není celá pravda - vzpomeňme Pavla Eichlera a jeho památné aféry se zdviženou pravicí. To bylo tóčo. Já v redakci pracovala, když se to požaduje;) - a taky si myslím, že u laboranta záleží míň, jestli tajně fandí Landově Ordo lumen templi, než u zpravodajce.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ECLECTICA: U nas akurat dostanu klucove slova a musia tam medzi to nastrkat nieco zmysluplne. Skor som to myslela tak, ze ich predosly pisomny prejav budu potom spojovat s danou firmou napriklad. :) Uz sme fakt prudko OT, mali by sme koncit.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MART1NKA: ty jsi asi v žádné redakci nepracovala, viď? Jinak by jsi věděla, že např. u zpravodajců je jejich názor irelevantní a v textu se vůbec nemá projevit (a pokud se tak stane, editor škrtá jako divý). Naopak u komentátorů, recenzentů apod. je jejich subjektivní názor tím, za co jsou placeni. (A ani ti nemusí být zásahům editora ušetřeni). Představa, že někdo jen tak přijde a navzdory všem a všemu pleskne svůj názor do novin, je poněkud směšná.
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    TINA_SALO: prosímtě tady přece nejde o to, že "nikoho tyhle informace stejně nezajímaj", ale o to, že se k nim každý dostane - jak tu někdo zmínil třeba ty kamery na ulici, jako nemusim znásilňovat ženský přece, aby mi tohle bylo nepříjemný - - právě třeba i proto, že se mi může zdát, že žádnej nemorální život nevedu. ale i kdyby - CO je komu do toho -- tobě nedochází, jak je entita v této zemi špiclovaná ? to není paranoia nebo hrůza z toho, že někdo na mě cosi vytasí, ale jakýsi princip anonymity, který by měl být zachován. facebook, telefon, opencard... kámo ty nemáš ponětí, jak jsi transparentní :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ECLECTICA: V redakcii si mozes skontrolovat, co vsetko je ten clovek schopny vypustit pod svojim menom do eteru, co bude jeho buduca praca. Navyse tie veci budu potom vygooglitelne.

ECLECTICA: Organizujeme rozne kulturne aktivity. V dnesnej dobe je najlepsim PR medzi mladymi prave event/reklama na Facebooku. Pokial by som tam nemala ucet, nemohla by som podobne udalosti vytvarat, ani do nich pozyvat ludi. Kto nema Facebook, neexistuje. A ano, ako exsefka som donutila par jedincov si ho aspon pod falosnym menom zalozit. A ani radovym clenem.
    TESSS
    TESSS --- ---
    ECLECTICA: hele ja nevim, ale kamaradka to tak ma, se skolou vcetne vyucujicich komunikuje jen pres FB a rikala mi, ze nekteri spoluzaci na FB nebyli a museli se zaregistrovat. Vzhledem k tomu, jak je FB rozsireny, tak si asi skoly mysli, ze kdyz budou se zaky takto komunikovat, tak budou brany jako pokrokovy, nevim....
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    TESSS: Eh, to jako "buď si uděláš profil na fb, nebo zůstaneš řadovým členem?" To jako fakt?
    TESSS
    TESSS --- ---
    ECLECTICA: to je dost roźsirena praxe
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MART1NKA: A možná se zeptám hloupě, ale... ty musíš mít kvůli fungování ve studentském spolku profil na facebooku?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MART1NKA: proč by to v redakci muselo být důležité?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ECLECTICA: Facebook ma funciu, ze ked ta niekto oznaci na fotke, tak si zverejnenie musis odsuhlasit. Dalsiu, ze nie si vyhladatelna na googli, ba ani v ramci interneho systemu. A kto si tam co uploadne sam, to je jeho vec. Ak sa uz niekomu podari ku mne dostat, musi to byt cez niekoho, koho mam v priateloch a cez jeho friendlist. Dalej na nich vyskoci moja profilova fotka a nejake najzakladnejsie info, do zvysku sa nedostanu. Tymto sposobom sa ani nebojim mat tam svoje meno, ktore tam v ramci fungovania v studentskom spolku mat musim.

TESSS: Asi tak, ako tetovanie, piercing a cervene nechty, ked pracujes dobre, tak je to blbost. Teda aspon vo vacsich mestach sa to neriesi.

NYX: To musi mat niekto stastie, volat sa Ashley a byt z puritanskeho prdelakova v USA.

SADAKO: Ak robis niekde v redakcii, tak to je dolezite. V labaku to moze byt kazdemu u prdele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam