GINGERCAT: protože káže blbosti, sama žere nějaký úzený bůčky, což jí není trapný řvát do telefonu, na celou polikliniku a já bych podle ní měla jíst salát a chodit na procházky. Kromě toho,když fakt mě nebaví, když přijdu řešit odlišný akutní problém a to časté infekty, abych mohla třeba i cvičit, že, poslouchat přednášku o hubnutí. Nemám čas vysedávat hodinu a půl v prázdné čekárně, když se objednám na přesnou hodinu, abych další půl hodinu poslouchala rady k prdu, můj problém nevyřešila, protože mě v podstatě ani nevyslechla atd. atd. Až tam přijdu na preventivní prohlídku, ať si káže třeba dvě hodiny. A ano, nelíbí se mi, když doktoři kážou o zdravém stylu a jsou sami tlustí, kouří a chlastaj, stejně tak jako zubař, co má zuby jako noty na buben, prostě půjdu jinam. Pořád se zapomíná, že zdravotní péče není almužna, je to služba jako každá jiná. Šla bys ke kadeřníkovi, co by měl prořídlý mastný vlasy plný lupů a doporučoval ti šampon? Taky je rozdíl, jak se káže, většinou to je stylem, jako bych jí vyvraždila půl rodiny svojí nadváhou. Ano, jsem tlustá, ano, mám doma zrcadlo, ano vím, že obezita stojí za většinou zdravoních obtíží. Ale pokud mám problémy se zdravím, které mi dlouhodobě nejen snižují kvalitu života, ale znemožňují mi i mít pořádný pravidelný pohyb, tak mě tyhle kecy nezajímají. Konkrétně mě snižuje sílu vůle nenacpat psychika, pokud jsem neustále zavřená doma, musím se cvičením a vším neustále začínat od nuly, jdu psychicky dolů a já když jdu psychicky dolů, mám tendence žrát. Každá taková osvětová přednáška, mě demotivuje. Vždycky mám chuť navštívit Mac Donald a cukrárnu. Pomoc lékařů v boji s kily jsem požádala několikrát, nikdy mi relevantně nepomohli, vždycky jsem zhubla sama, poté co jsem si to srovnala v hlavě. Nejvíc mi vždycky v boji s nadváhou pomohla psychiatrička. Teď mě trápí ty opakující nemoce, ty mi bohužel psychiatrička nevyřeší, ta mi pomáhá pouze s tím, jak být trpělivá. Vůbec je to debilita, tyhle přednášky. Vím, že se to tady diskutovalo stokrát, ale když příjde osoba s poruchou příjmy potravy typu anorektička, neudělá se jí přednáška, ale odešle se k psychiatrovi, protože přednáška stejně nepomůže. Ona s tím nepřestane, i když jí vypadají vlasy, omdlívá, končí na kapačkách apod. Přijde tlusťoch, který se sebevražedně přežírá, má potíže s klouby, tlakem, srdcem, kdečím, hučí do něj jak do dobu, nacpou ho práškama a myslíte, že 90% tlusťochů přestane? Ani omylem, pokud jim už vysloveně nezvoní hrana a to ještě pár inteligentních jedinců, co jim to konečně docvakne.
Jo já možnou souvislost se snížením imunity beru, ale imho ty opakující infekty, stále stejné průběhy, hnisání zubů od spoda, na rentgenech nic, neurologické obtíže typu závratě, únava /sama osobě samozřejěm odůvodnitelná vysokou váhou/, teď ještě to vypadá na zánět obličejového nervu, se obezitou odmávnout nedá, když už to trvá rok.