• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A docela chápu, že to přežírají. Asi málokdo udrží vyvážené pomalu se uvolňující jídlo v maličkém množství každé 2-3 hodiny. (Jo, jejich chyba). A jakmile sklouznou do dlouhodobého podkrmování, tan mozek je přemůže, zejména je - lidi se 140 kg, a v záchvatu vlčího hladu sní něco malého a kalorického. Co já vím, třeba slazenou šlehačku.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: chůze jde skoro vždycky, to beru.
    Ale já třeba chodím na TRX, 2 - 2,5 hod předem se potřebuju nasvačit a to něčeho pomalu uvolňujícího (vláknina a velký objem s bandáží nekamarádí), pak cvičím, pak jedu domu a chladnu, v součtu je to 4 hodiny a víc bez jídla. Což zase oni mají jíst co 2-3 hodiny.
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    CORNELA: to samozrejme nejsem :) je to jen muj dojem napriklad podle toho, co jsem videla ze jedla na spolecne travenem vikendu a tak
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Pohyb - asi ne. Mně to přijde vhodné prakticky výhradně pro lidi, kteří se z nějakého důvodu pohybovat nemohou, a potřebují zhubnout výhradně úpravou stravy. Což je zase za normálních okolností téměř nemožné, takže tady bych viděla jediný důvod do toho jít.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    když přehlédneme ten fakt, že člověk má operativně omezenou velikost žaludku, a zaměříme se jen na tu dietu poté.
    Přijde vám vhodná na pomalé dlouhodobé hubnutí a udržení? A dá se přitom pěstovat intenzivní pohyb nebo dokonce sport?
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    k te bandazi zaludku - mam kamaradku, co to podstoupila, uz je to par let - nejakou dobu se drzela. Z puvodnich cca 140 kg neco malo shodila cvicenim jeste pred operaci, pak se dostala na 100 kg, kde vydrzela myslim tak kolem dvou let, akorat teda za cenu tech malych porci a toho, ze obcas to nevychytala s velikosti sousta a pak to vypadalo ze se pozvraci (coz se snad stalo jen jednou). No ted uz v podstate ji normalne a ma vice mene zpatky svoji puvodni vahu, takze to proste prezrala... coz teda pro mne zajimave je, ze mi neprijde, ze by jedla zase o tolik vic nez obyc treba 80kg smrtelnik, jako ma rada syry, to jo, takze bych se nedivila kdyby mela nadvahu, ale takovou obezitu bych z jejiho jidelnicku necekala... tak ted se zameruje na pomale hubnuti cvicenim, drzim ji palce no
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    TAPINA: já jsem Takhle dopadla, když jsem změnila doktora tak jen valil oči kolik beru euthyroxu
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    VRATENKA: tohle uslysis leda od chlapa co chytil druhej dech a snazi se udrzet si mladou milenku.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    MADIETTA: to mi pripomnelo segru, ktera prakticky celej zivot hubne, i kdyz byla v nejtlustsim obdobi tak v kategorii lehke nadvahy. Jednou jsme se ji s mamou ptaly, proc porad hubne a pripada si tlusta, kdyz pritom vypada skvele, odpovedela nam, ze je to proto, ze jeji pritel ma rad stihly holky. Sam pritom mel tak 140 kilo (zadnej kulturista), dnu a vysokej tlak :-/
    Premyslim, kdy jsem neco podobnyho slysela od chlapa, mozna tak nejaky mladosi, co cvicej, aby v lete na koupalisti lovili rostenky na vypracovany brisaky.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CARODEJNICE: protože u muže vzhled není podstatný a i obézní muž je inherentně a nezvratně přesvědčen, že má nárok na krásnou a štíhlou partnerku, a toto přesvědčení mu žádné mindráky nenarušují.
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    - - jen k té šž, kdosi tu říkal, že po nasazeném hormonu tloustne, což je samozřejmě hloupost, chvilku trvá, než jsou hladiny v pořádku, než se tělo vyrovná. tloustne se naopak po vysazení. ale já mám co kecat, já žádný hypo ani hyper fce šž vysloveně neznám, šž nemám už dobrých 12 let vůbec, takže jsem doživotně na těchto lécích závislá, hlídám hladinu, akorát tedy jedna z mých nejhorších zkušeností je pokaždé před radioterapiema, kdy všichni svorně tento lék vysadit musíme, a to celý - jeden! - měsíc před nastoupením na léčbu. a to je panečku skoro kilo denně nahoru bez letroxu. ale kdyby to spočívalo jenom v té váze...
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    MARKYSHA: Můj příspěvek vložený do pléna na nikoho konkrétně necílil, upozorňoval na genderovou nevyrovnanost v tomto směru.

MARKYSHA: Tu já na vlastní kůži nemám, takže nepomůžu. Moji zkušenost z pohledu "odborníka" si může snadno vyfiltrovat tady v klubu.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CARODEJNICE:
    Jinak Gale se tu ptala na zkušrnosti s bariatrií, to možná bude užitečnější téma než další flame.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CARODEJNICE: To doufám není na mě. Já si nemyslím, že jsem krásná, ani že je to v pořádku, jen se odmítám za to nenávidět.
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    Pecka! Člověk tu chvíli neni a uteče mu vysoká škola výmluvologická... škoda :D

Narazila jsem na tohle na FB a zapřemýšlela. Ta baba má pravdu. Proč se mají obézní ženy stále potřebu navzájem ujišťovat, že "takhle je to v pořádku" a chlápci na to kašlou?

Koment u sdíleného článku:
    "Videly ste zensky nekdy aby se takhle vystavovali chlapi a vyzvetlovali jak jsou pysni ze jsou tlusty?!"

http://www.marieclaire.cz/krasa/jsem-tlusta-nestydim-se-za-8-fotek-ktere-vam-ukazi-proc
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MADIETTA: Nemyslím, asi jsem nepochopila, jak to myslíš ty:-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    VALENTINA: já taky (já už ŠŽ v podstatě ani nemám), ale nějak mě to netrápí. ;-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MARKYSHA: ano, já ho mám též. A myslíš jako, že kdyby se ten hormon nedodával uměle, že začne zase fungovat normálně? Ne, nezačne, sežere sama sebe.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MADIETTA: já myslím, že ano. Já mám autoimunitní zánět štítný žlázy a endokrinolog mi to vysvětloval, že bílé krvinky útočí na hormony štítné žlázy, jejíž produkce je sice v normě, ale nemůžou plnit svou funkci (proto se to dá zjistit pouze cíleným testem), ale když se dodají uměle, na ty krvinky neútočí a šítná žláza se tím uzamkne a neprodukuje.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    VON_PAULUS: moje šž byla už v podstatě nefunkční, čili já mám euthyrox na věčné časy:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam