• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    VON_PAULUS: štítná žláza neatrofuje kvůli euthyroxu, pokud vím.
    VON_PAULUS
    VON_PAULUS --- ---
    VALENTINA: Tak jsem byl právě doma poučen, že po euthyroxu se přibrat fakt nedá! Naopak... hubne se po něm, pokud bylo příbírání předtím způsobené hypofunkcí štítné žlázy... (přítelkyně - aktuálně s léčenou ŠŽ už 15 let, prý nejdřív přibrala asi 10 kg, pak je shodila brutální dietou...a následně měla za dva měsíce 12 kg nahoře... dostala euthyrox a během 3 měsíců bylo 9 kg dole - zbylé 3 jí zůstaly, jak říká "na památku" ....
    teoreticky se prý ale může stát, že když někdo euthyrox bere jaksi moc, přestává štítná žláza plnit svou přirozenou funkci (jakoby "atrofuje" - laicky řečeno) a tím pádem, když se pak ten lék vysadí/ sníží, opět se začne přibírat.... proto se prý taky přestalo se zvyšováním dávek euthyroxu u pocitentů s hypofunkcí preventivně "na zimu" kdy je spotřeba hormonu kvůli nárokům na termoregulaci vyšší... dřív to prý byla jinak běžná praxe.
    Ovšem taky je možný, že ŠŽ (a vezměme si, kolik ovlivňuje hormonů, orgánů apod, že přímo souvisí s hypofýzou) vyvolá po "uměle nasazeném hormonu" (pokud ho bere někdo, kdo "nemá nárok") nějakou reakci v hormonální rovnováze... a pak těch 6 kg můžou být třeba oteklý končetiny z poruchy kdo ví čeho... (to už je ale můj laickej odhad)
    SARGO: K tomu rozestupování - pokud se bavíme o ŠZ - ano, zvětšuje se za určitých okolností (nedostatek jodu, ale zatím ne hypofunkce) právě proto, aby mohla lépe "vychytávat a uchovávat" jód a vyrábět si z něj thyroxin... to je taky ten jev, který se prý pozná i zvýšeným TSH... následuje, když je jodu málo, hypofunkce... takže laicky, ale správně, řečeno ;)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Já jsem naopak začala přibírat při nefungující štítné žláze a jakmile mi nasadili euthyrox, tak jsem to shodila snad za měsíc. Euthyrox beru už několik let a nepřibírám.
    SARGO
    SARGO --- ---
    CORNELA: Kdo ví, třeba to "v normě" myslela "v normě běžné při snížené funkci" a jenom jsme se nepochopily :-)) Uvidím za dva týdny, něco mi říká, že když už je cítit tak dlouho, je s normami utrum. :-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    MADIETTA: Buď jak buď už mi to zůstalo. Letmo jsem pak zagooglila a zřejmě to není zase taková výjimka. Třeba to je voda, vlastně ani nevím, jak to poznat, vodě jsem přičítala to průběžné skákání o několik kilo v průběhu měsíce sem a tam, ale pořád je to kolem nějaké hodnoty, která šla bohužel nahoru. Při pohledu na rady "Jak odvodnit organismus" se ale obávám, že dyi způsobem nemám co napravovat :-/
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    SARGO: 6 kilo za měsíc musela být zadržená voda, po Euthyroxu fakt nepřibereš, on prostě takhle nefunguje.

Beru ho koňskou dávku už mnoho let a ten fakt na mou váhu vliv nemá.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Hnízdil je už dneska zcela jistě newage guru, jeho populární produkce je jasná jak facka. Nicméně to ještě neznamená, že to nemůže být dobrý doktor.
    SARGO
    SARGO --- ---
    CORNELA: Šest kilo za měsíc se jen tak nepřehlídne - nic jiného se nezměnilo. A ona zatím vyrábí co má, dostala jsem ho proto, že se... asi to budu říkat úplně špatně, ale nějak se rozestupuje, tak aby se jí ulevilo :-))
    SARGO
    SARGO --- ---
    MARKYSHA: Doufám, že jsou i jiné možnosti, než euthyrox, protože další přibírání už bych asi nedala ani s předstíraným nadhledem. Ale vzhledem k tomu, že krk už pár týdnů cítím dost fest, asi bych se měla začít smiřovat, že už to bez toho nepůjde :-/ Ale třeba to půjde srovnat i jinak, hodnoty mám pořád v normě.

MARKYSHA: Vyzkoušej mi ho a dej vědět :-D

CORNELA: Myslíš pan "uděláme krevní testy, všechno je více méně v cajku, musíte míň jíst a chce to pravidelný pohyb"? 8-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MARKYSHA: uvidíš, přeju ti, aby fungoval.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAR_TINA: má doporučení od ID ILUZE, tak snad bude příčetný, on spíš jede v čínský medicíně mi přijde.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MARKYSHA: já taky, ale byla bych obezřetná, aby nemířil k okyselování apod. Sledovala jsem chvíli blog Mudr. Hnízdil, který má snad celou kliniku a nakonec mi přišel jako fanatik.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SARGO: třeba v tom taky jede, já už ani nevím, po čem přibírám, ale já bez něj, i při nižších dávkách, které potřebuju, trpím - dreprese, únava, padání vlasů, peklo. To radši budu tlustá :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAR_TINA: no já věřím, že tohle řeší ten celostní lékař
    SARGO
    SARGO --- ---
    MAR_TINA: To se právě taky bojím. A sotva jsem padla na jednu endokrinoložku, která měla dobrý náhled, obratem mi odešla na mateřskou :-/

MARKYSHA: Jen tak pro zajímavost, jestli nevadí otázka - euthyrox zvládáš v pohodě? Já po něm přibrala prudce a tak moc, že letěl obloukem z okna...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARGO: patolog?
    Já se fakt bojím, že na to není profese.
    SARGO
    SARGO --- ---
    CORNELA: Z toho, co píšeš, by defacto tyhle nejídelní obezity byly výsledkem neustálého stresu.

CORNELA: Jenže, co je "komplet vyšetření"? Za kým s tímhle jít, aby na tebe nekoukal jako na hypochondra a vůbec se byl ochoten zabývat?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: to nebude problém, já už mám založený takový krásný hypochondrický destičky s kopiemi všech zpráv odevšad :-)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MARKYSHA: Hele s těmi váhovými skoky po angíně, to je imho u lidí jako my normální, že když x dnů skoro nejíš, tak zhubneš nula nula nic a následně šíleně přibereš. Můj naprosto laický odhad je (a fanfáry, shoduju se s Cornelou, nastává konec světa), že potřebuješ jíst o dost víc, než jíš, protože přesně takhle se u mě projevuje podjídání - že ač bych měla hubnout, tak skoro nehubnu, a jakmile si dám o trochu víc, přiberu jak blázen.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: to by mi měl pomoct ten lékař, nějaký dr. Prokeš, že by mě proklepl s přihlédnutím ke všemu, zatím jsem řešila jednotlivé části mého problému u odborníků.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam