• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ILLUZE: no já na Tebe nechtěla útočit a ano, Ty štíhlá jsi a velmi pěkná, jen si to o sobě z nějakého důvodu nemyslíš, ale to je na jinou debatu. Osobně to až tak neberu, ale taky vycházím z negativních zkušeností s lidmi, kteří mě automaticky odsoudí za vzhled a většinou to opravdu bývají ženy, co přehnaně řeší svůj vzhled a pak taky zamindrákovaní chlapi, o který bych si neopřela kolo, ani kdybych vážila dvakrát tolik a oni to ví.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MARKYSHA: No mne je dost, fakt štíhlá nejsem ,-)

Ad židle - nastoupila do firmy, kde dělá známá, několikrát s ní řešili podobné akce, židle měli opravdu kvalitní :) A řešili i další požadavky a zbytečné konflikty, související s její váhou, které publikovat nebudu.

A ne, lidi s obezitou nevyřazujeme. Psala jsem o zkušenostech z praxe, ta má je již opravdu dlouholetá.

Tedy až na jednu výjimku - pán byl nejen velmi obézní, ale také měl velmi špinavé vlasy a slušně řečeno nevoněl. I kdyby byl na tom sebelépe po odborné stránce (jakože opravdu nebyl), při snaze získat práci konzultanta by bylo vhodné se adekvátně i prezentovat.

Důsledkem předpojatosti některých lidí jsou prostě velmi často negativní zkušenosti.

Mrzí mne, že si to bereš tak osobně. Kdybych si měla pokaždé brát osobně negativní reakci na HR, co si vyslechnu nebo přečtu, měla bych z jednotlivých teček tetování malbu přes celá záda...

TAPINA
    TAPINA --- ---
    ILLUZE: Nikdy asi nezapomenu, jak mě minimálně stoosmdesátikilová osoba, které nestačila šířka metrového chodníku, seřvala, když jsme proti ní šla se dvěma malými psy na vodítku, že se snad nebude vyhejbat čoklům. Tradiční předpoklad, že člověk na konci vodítka přestává být člověkem, ale stává se bezprávnou entitou zvanou "vystimpsem" doveden do absolutní dokonalosti :D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ILLUZE: no nezlob se, ale přijde mi tohle hodně předpojaté. Vždyť, jestli někoho bolí záda ze židle nemusí být tloušťkou...jo kdyby jí tlačily opěrky nebo tu židli rozsedla to je jiná.
    U nás zase jedla dietářka-hubeňourka - každý tři hodiny nějaké sousto a co se týče věčného téma větrat-nevětrat taky nemusí souviset s obezitou - někdo je zimozřivý, jiná v přechodu, já se třeba nepotím skoro vůbec, ex, ač dnes již štíhlý se potí doteď. To jako fakt vyřadíte z výběru schopné lidi, že jsou obézní? A to není diskriminace? Nebo ženské v přechodu? Dětné? Romy?
    P.s.
    O zážitky s nesnášenlivými lidmi z opačné barikády - o jé to bych mohla vyprávět. Taky o baťužkářích, o lidech stojících ve dveřích, co se hrozně diví, že někdo vystupuje. O sice hubených, ale bezohledných lidech, co si sednou na sedačku a roztáhnou hnáty div ne do roznožky, aby si tam už nikdo nemohl sednout nebo nejlépe si tam strčí tašku atd. atd.
    P.p.s.
    Nejvíc obezitu řeší lidi, kteří svůj život zasvěcují tomu, aby obézní nebyli a irituje, že někdo na to kašle a vlastně tím dehonestují jejich snahu. Což, no offence, bys odpovídala tomu i Ty, protože pro Tebe je udržení si štíhlé postavy je hodně nosné téma.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MARKYSHA: Když tohle je těžké - ke stigmatizaci dochází většinou (neříkám, že ve 100 %) po opakovaných zkušenostech s určitou skupinou lidí.
    V tom článku se ale nepíše o různých aspektech sdílení prostoru s obézními lidmi.

A teď budu psát za své zkušenosti z HR, co jsem musela řešit s konkrétními lidmi - paní s velkou nadváhou - když odešla, oddechlo si nás několik - stěžovala si, že firma, v níž jsme obě pracovaly, nemá vhodné pracovní židle a bolí ji z toho záda - jako je mi líto, ale proč má firma / zaměstnavatel (natož v její zkušební době) platit drahou židli, která by vyhovovala právě jí?
    Dalšího kolegu jsme řešili - opět obézní - permanentně jedl - a fakt už byli kolegové naštvaní, když se potřebovali na meetingu soustředit a on tam pořád u toho šustil nějakými pytlíky nebo cinkal lžící / vidličkou o talíř. Fakt byl problém ho usměrnit, že alespoň na tu hodinu s tím přestane.
    Další kolega - bylo mu pořád horko - prý má vysoký tlak (velmi silná nadváha) - všichni kolem v mikinách, on pořád slitý potem.
    O pachu v podobných situacích bychom za HR mohli psát eseje...

P.S.
    A ano, máme zkušenosti i se štíhlými lidmi - jednomu kolegovi strašně (ale jako fakt ukrutně páchlo z úst), dalšímu páchly nohy, další se potil. Jenže pořád to vychází poměrově 90 % : 10 % pro lidi s nadváhou.

P.S.1
    Poslední zkušenosti s osobními konflikty z MHD - dostalo nás několik vynadáno od ženské, co se nemohla provléknout přes uličku, že jí překážíme - my seděli normálně na sedačkách, jí ten prostor byl malý.
    Naposled na mne začal ječet (beze srandy - to museli slyšet i na druhém konci vagónu) chlap v metru, když mi pípla sms, co ho obtěžuji podobnými věcmi - ano, ten člověk, který zasedl mne a slečnu vedle něj z druhé strany - ještě k tomu smrděl. Což je dvojnásobný nepoměr "obtěžování" z jeho strany - vlastně ten jeho řev a snaha vyvolat konflikt několikanásobný.

Takže ano, ke stigmatizaci dochází... ale aby k ní nedocházelo, chce to také více ohleduplnosti z druhé strany.

MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Obézní lidé se s diskriminací setkávají téměř všude – A2larm
    http://a2larm.cz/2017/05/obezni-lide-se-s-diskriminaci-setkavaji-temer-vsude/
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    It’s not fine to be fat. Celebrating obesity is irresponsible | Lizzie Cernik | Opinion | The Guardian
    https://www.theguardian.com/...r/10/fat-pride-obesity-public-health-warnings-dangerous-weight-levels
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    MARKYSHA: Hm, přiměla jsi mne k zamyšlení.
    Spíš mě na dovolené šokovalo, kolik lidí (bez ohledu na váhu, i když množství obézních dětí bylo poněkud děsivé) vypadá fyzicky naprosto v hajzlu, bez ohledu na to, jestli s sebou tahá nebo nebo tahá metrák tuku navíc - nedostatek svalové hmoty, šouravé pohyby, shrbená silueta. V těch plavkách to vyniklo. Ale to tak nějak není úvaha v kategorii sympatie/nesympatie, že ano.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    POZITRON: no ono je to celé složitější...jak píšeš...od června
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MARKYSHA: jak jste spolu dlouho? hele a neni mozny, ze se pred kamaradama a rodinou jenom obycejne stydi, boji se pripadnyho vysmechu, protoze s timhle jeste nema zkusenost a tak ma obavy z tech nejhorsich scenaru, ktery pravdepodobne vubec nenastanou a zaroven ti to naserviroval dost netaktnim zpusobem, protoze se neumi vyjadrovat citlive? treba je to cely jen nedorozumeni.
    AIJA
    AIJA --- ---
    ISCH:
    Dej mi vědět kde ho chceš zakopat.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MARKYSHA:
    Nenech se ponižovat. Potřebuješ někoho takového proč?
    ISCH
    ISCH --- ---
    MARKYSHA: Budu fakt hnusna: takze si chce realizovat nejake svoje fantazie a bere Te jako "vec" k tomu vhodnou.

Dej mi adresu, ubiju ho za Tebe.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    AIJA: nebydlíme, on ke mně odmítá jezdit, že mám psy a bordel, jezdím já k němu.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    LA_PIOVRA: Mno. Mám zážitek obdobného charakteru z letošní Letní filosofické školy. Kolikrát se jako totální kokot projeví člověk, který se jinak tváří inteligentně, moudře a tolerantně. Je to memento, aby člověk nepovažoval svou sociální bublinu za lepší než ostatní, ona je spíš jen slušnější a neřekne to člověku do ksichtu.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ARGANNAH: ne jen "tlusti lide libi".

Mne byla hmotnost partnerky vzdy esteticky apod. naprosto v pici, to jestli se mi nekdo libi (porad resim jen vzhled, hodnoto-nazorova orientace nebo ne je samozrejme jina kapitola), a tech udivu, kecu, krouceni hlavou co jsem si vyslechl, kdyz jsem byl vidan s hokami s nadvahou...

Ilustrativne, kdyz mne muj kamarad, znama postava kulturne-intelektualni angazovane fronty, urcite by ti jeho jmeno nebylo nezname a mas o nem asi spis dobre mineni, kdyz jsem hodne kamaradil s holkou s jednim z nejkrasnejsich obliceju, co jsem kdy videl a zadkem tvaru jako mivaji blahobytne zeny v subsaharske Africe, tak ten, kdyz mne videl posleze pro zmenu s hubenou holkou, tak mi rekl: "uf, konecne sis nasel normalni holku". Fuj, je to 15 let a porad se z toho otrasam hnusem.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MARKYSHA:
    A bydlíte spolu? U tebe nebo u něj?
    ISCH
    ISCH --- ---
    MARKYSHA: Chces roct "byvaly pritel", ze?

Ja nebudu tak smirliva, jako ostatni - neb podobneho... Muze jsem taky zazila.

Poznali jsme se, jiskra preskocila.
    Za cas jsem se, ne zcela umyslne z me strany, ocitla v situaci, kdy jsme se vidali jen u nej doma. Vecere, film, sex.
    Kdyz jsem asi po roce zacala prskat, ze ne, takhle to nepujde, chci ven, poznat nejake jeho kamarady, tak problem.
    Rodina? Problem.
    Finalni "no tak se sbal a jdi do haje" nastalo ve chvili, kdy jsme x let planovali cestu do Parize, kterou odkladal, a on si pak behem tri dnu domluvil s kamaradkou Kanary.

Co je ale k pos*ani (jsme v kontaktu) z velikosti 52/54 jsem na 44/46 a NAJEDNOU bych vlastne mohla byt seznamena s bratrem...
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MARKYSHA: V tom případě tohle fakt není dobrý partner do života.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ELIZHANNAH: a do pr...shoda ve většině bodů:-((((((
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam