• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ILLUZE: Já se poslední dobou dívám na televizi nejčastěji v pohybu a to nemyslím, že v autě. Tedy většinou to ani není televize, ale Netflix v mobilu. Jedu na kole, drepuju na bossu, makám na veslici a podobně. Ale chtělo by to ještě víc. Potřebuji víc dabovanych filmů. :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: já říkám pohyb, ne cvičení. To s těma dětma sedíte na gauči? SPíš ne, ne. Výlet, zahrada, procházka, v létě koupání nebo kolo, nějaké hry...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: mno jo... jenže to je právě pro nás společný čas s dětmi... plus pro mne třeba doba na praní a sušení (ne, fakt nesnáším přes týden ještě řešit po nocích prádlo), navaření a napečení na následující týden
    jakmile do toho vyčlením čas na cvičení, musím ubrat jinde a dohnat to jindy

protože co si fakt už po jistých zkušenostech nedám vzít, je čas 2-3 hodiny na NIC - i když to je jen čučení do bedny nebo čtení nebo procházka o samotě bez nějakých fyzický výkonů
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WERKA: tak vidíš, to je dobrý.
    Zacvič si 3x týdně doma 20 minut u detektivky a je to.
    WERKA
    WERKA --- ---
    MAR_TINA: Tak výlet ještě zvládnu :) - i když už plánuju trasy do 20 km a beru zřetel na celkové převýšení (přece jen do kopce funím trochu víc). Obecně se o víkendu myslím hýbu furt stejně - buď jedeme na výlet (což v našem pojetí znamená kolem 15 km pěšky v lese) nebo na chalupu (kde lítám kolem baráku a zahrady).
    LA_PIOVRA: Já chodila primárně cvičit kvůli tomu, abych nepřibírala a abych se i po čase zvládla ohnout a zavázat si tkaničky (hodně zjednodušeně řečeno). Výpadek cvičení je myslím jedna z příčin plíživého nabírání.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POZITRON: budu na to dnes myslet, kancelář potřebuje vyluxovat.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAR_TINA: ja se takhle dokopu do uklidu. beru ho jako prilezitost k pohybu a o dost min se mi pak prici. :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WERKA: doufám, že odolám takovému útlumu.
    Potřebuju fungovat a nechci ve věku x zjistit, že nezvládám zahradu nebo výlet, protože jsem dokoukala 18 řad tv seriálu.

Já mám pocit, že lidi podceňují víkendy, tam je hodně prostoru pro pohyb a odpočinek zároveň. Vždyť není nutné se potit v tělocvičně, aktivit je spousta.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    WERKA: tak budiz utechou, ze to, zda cvicis 1x, 2x nebo 0x tydne je, ceteris paribus, z pohledu "cilem je snizeni hmotnosti" prakticky irelevantni.
    AIJA
    AIJA --- ---
    WERKA:
    Tak to máme stejně:-D
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    WERKA: jj, je to tak, mám teď období cvičení 2x týdně:) doufám, že to udržím nějak dlouhodobě:)
    WERKA
    WERKA --- ---
    ANNIKA: Já teda mám jen jedno dítě (tč. už dospělé), ale když byl úplně malý, tak jsem zvládala celkem bez větších problémů cvičit jednou týdně, když pak byl ve věku pubertálním, tak i občas dvakrát týdně. Teď je z domu, takže mělo přijít období, kdy se budu moci věnovat sobě... A ono houby - resp. věnování sobě vypadá tak, že si dřepnu s knihou nebo ke kompu, příp. koukám na detektivku v televizi :(.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ANNAWA: a cvičenka má k ruce početný personál, nebo jak?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MADIETTA: onehdy jsem pracovně hovořila s nějakou cvičenkou, která mi zcela vážně tvrdila, že je normální rano hodinu cvičit, pak si udělat k snídani steak, pomalu si ho vychutnat, odpočinout si a pak jít za dalším... A kdo to tak nemá, běda mu!
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: protože kdo tak nežije, je líný zvíře bez kouska pevný vůle, neasi.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Ono je špatně už to, že se máme chodit někam uměle hýbat. Pohyb má obsahovat běžný život.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Myslím, že Werčin příspěvek přesně shrnuje, proč je obezita systémový problém a nejde házet jenom na bedra individua. Protože systém na nás klade nesplnitelné nároky. Měli bychom být do sedmi ve stresující práci, pak jít na hodinu běhat, pak uklidit doma, připravit si večeři a krabičky se zdravou stravou na zítra, pak se věnovat partnerovi, pak odpočívat, pak osm hodin spát a nakonec v šest ráno křepce vyskočit z postele, ranní rozcvička, a hurá do práce. A když to nezvládáme, máme výčitky svědomí, páč "víme, že je to blbě".

Nasrat.
    WERKA
    WERKA --- ---
    VALENTINA: V mém případě přišlo postupně víc než 10 kg jak vyšitých. Částečně tedy ovlivněno tím, že jsem začala mít i víc stresu (práce) a přestala jsem chodit cvičit (když přijdu domů před sedmou, tak prostě chci večeři a chvíli klidu a ne sbalit tepláky a ještě se někam hnát - vím, že je to blbě, ale zatím jsem nesebrala sílu to zlomit)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    COWBOY:když jsem maturovala, měla jsem 47 kg, teď, nějakých 25 let poté, mám 44 kg. Jím nepravidelně a vyjma toho, že se snažím chodit co nejvíc pěšky (a když nenachodím za den aspoň hodinu, jsem nesvá) a denně cvičím asi deset minut cviky na posílení těla, abych se nerozpadla. Jenže v naší rodině nebyl snad nikdo, kdo by měl nadváhu, natož byl obézní...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MART1NKA: Jo a mama bola oplácané dieťa, ja nie. Táta pribral po 30.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MONROE: Naši nemajú úplne ideálne stravovanie, mama je celý život príliš málo, pretože má pocit, že keby nejedla príliš málo, bola by obéznejšia, než je. Otec o 11 večer nalietava na chladničku na klobásu. Inak majú pravidelné jedlo v školskej jedálni (robia v školstve), obaja 3-4 jedlá denne, nejedia sladké, nepijú alkohol ani limonády. Majú 20 hektárovú vinicu na ktorej každý víkend v lete makajú. Otec schudol len keď mu operovali koleno a musel rehabilitovať na stacionárnom bicykli. Jak by som to povedala, myslím, že bežný človek by pri ich životospráve mohol byť hubený, zas tak zlá nie je. Nie je 100%, ale nie je zlá. Myslím si, že to je genetické.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MONROE: V rodine. Mama a všetci jej súrodenci obézni, otec i jeho sestra obézni, babičky obe boli obézne. Môj brat má naopak výraznú podváhu, tak ten to tloustnutí nepodedil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam