• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    ANNIKA: Poslala bych je do prdele všechny a dort jim sežrala celý! (Pardon, poslední dobou jsem nějak agresivní. A žeru a tloustnu teda :D )
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ECLECTICA: My sme mali na Slovensku povinnú etickú výchovu ako protipól náboženstva pre ateistické deti, kde sme presne tieto veci rozoberali.
    Trochu to pomáhalo, ale šikane to nezabránilo. Bola to len jedna hodina, jedna učiteľka, ktorá s nami podobné veci riešila v 10 ľuďoch naraz.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Zrovna včera jsem přemýšlela nad tím, že ve školách chybí něco jako praktická psychologie. Jak zjistit, co je pro mě důležité a podle toho si uspořádat priority, jak se vyrovnat s mindráky, jak poznat šikanu nebo manipulaci, jak umět konstruktivně řešit spory atd. Hodil by se i nějaký time-management.

Spoléhat na to, že se to člověk naučí doma, je zcestné. Z pohledu na společnost je zřejmé, že mnohdy není kde brát. Ti šťastnější z nás (kteří dojdou aspoň nějakého náhledu, umí se zorientovat a mají na to čas a peníze) to pak řeší pomocí psychologů nebo koučů.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MART1NKA: S tou obranou souhlasim, to je jedna z hodne dulezitych veci, kterou je potreba umet a deti naucit.
    Mne taky sikanovali. Doma mi bylo otcem sdeleno, at si jich nevsimam, ze to prejde. Nepreslo to cely osmilety gympl (to je prekvapeni!). Nastesti jsem spoluzacku potkala jen jednou. Snazila jsem se ji vyhnout, ale dohnala me a byla velmi urputna. Jako sousedka na venkove, ktera visi na plote, hulaka a neda se setrast. Kdyz zjistila, co delam, tak nepochopila, cituji: “Jak takovy blbec, mohl tohle zvladnout.”
    V kategorii blbec jsem se ocitla protoze jsem se nebranila.
    Vlastne jsem pak potkala jeste jednu, ale te jsem naprosto chladnokrevne nakecala, ze jsem ji nikdy nevidela a ze se spletla. Byla urputna, ale ja byla urputnejsi.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Ja som tieto súťaže krásy vyhrávala, hoci som sa ich nechcela zúčastňovať. Na maturite som mala čisté jednotky a 47 kg (na 163 cm). Kila boli viacmenej vďaka nedostatku jedla a prebytku cigariet. Mala som moc busy hlavu rôznymi pubertálnymi depresiami a nejedla som. Šport mi strašlivo nešiel, som manuálne nešikovná. Prsia mi narástli v sekunde. Kluci sa išli posrať, mala som veľa pozornosti, o ktorú som ale vôbec nestála. Hanbila som sa, do 17 som bola úplne asexuálna. Holky ma vyhodili z kolektívu, sproste mi nadávali, každy deň bol boj. Chcela som byť neviditeľná niekde v rožku s knížkou a nešlo to.
    I tak mi spolužiačka (rozložitejšia šikanátorka) povedala, že vyzerám ako somálske dieťa s hubenými ručičkami a nafúknutým bruchom. A brániť som sa nedokázala. Podľa mňa je fakt dôležité učiť deti sa brániť. Naši ma vychovávali v štýle “múdreší ustúpi”. To moc nefunguje v týchto prípadoch.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MAR_TINA: tak ja jsem neco takoveho absolvovala poprve, takze jsem to necekala. Nejdriv jsme se radili podle barvy oci, coz bylo vlastne zajimave, pak podle abecedy, nakonec doslo na ten vek. Musim rict, ze me to vlastne potom dost prekvapilo, protoze jsme americka firma, kde se na tohle hodne dba, nesmim ani vedet rok narozeni kolegy a najednou toto
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Možná. Zase, jsem v tom až příliš osobně. Mockrát jsem si říkala, jestli mezi mnou a zdravým sebevědomím nestála vlastně jen schopnost se bránit. A ne věčně strkat hlavu do písku s tím, že si to všechno (doma i ve škole) zasloužím.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Když my jsme už odmalička vychováváni k tomu se podřídit. Teď to přesně řeším s dcerou. Každého Mikuláše chodí po jejich základce deváťáci coby Mikuláš, čerti a andělé a čerti na ty děti fakt pouštějí normálně hrůzu. Mají teda zakázáno strašit prvňáčky a druháčky, ale od třetí výš je učitelé nechávají fakt řádit. Plus o přestávkách běhají po chodbě a tam teda dělají nekontrolovatelný bordel, moje dítě např. jednou šlo kolem nich na záchod a čert ji praštil řetězem, až brečela. Teď jsou v šestce, ale skoro celá třída, hlavně holky, se těch parchantů bojí, dokonce do té míry, že některé děti ten den přemluví rodiče, aby si je nechali doma. Ale že by se ty děti třeba bránily? Utekly, když to čerti přehánějí? Ne. Když se jim nepodaří zůstat doma, tak holt sedí jako přimražené a doufají, že se jim nic nestane. Není divu, že později se podrobují ponižujícím hrám, nechají si nadávat do tlusťochů, absolvují ponižující aktivity během teambuildingu. Pravidlo "ignoruj to" a pravidlo "neber si to tak." :/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VALENTINA: je na místě to zastavit viz RUZOVYKOLOUSEK: . Dohodnout se s kolegyněmi a odmítnout takovou blbost.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Zaroven je skvely, jak u zen je jejich postava a vaha predmetem verejny debaty a muze se libovolne kritizovat, ale u muzu je to naopak.
    Muj legendarni ex (osazenstvo vegety pamatuje pribehy s maminkou) 182cm/130kg me vecne kritizoval, ze jsem tlusta/oskliva/potrebuju vetsi prsa/v horku se potim/mela bych si nechat zmensit vaginu, ale kdyz jsem mu jednou laskyplne (!) rekla “speku”, dva dny se mnou nemluvil.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MOODYCAT: a tohle nemá konce, my jsme se teď nedávno na firemním team buildingu museli postavit do řady podle data narození...to, že se blížím už ke konci řady mě trochu překvapilo, ale čupr kolegyni, která byla předposlední, naprosto vykolejilo...
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    VALENTINA: nas mama nechvalila, aby sme si o sebe “nemysleli moc”. To bola cnost!
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Ted jste mi pripomnely, jak nase tridni v prvni tride udelala verejnou anketu, kolik kdo vazi, proste nas vsechny vyvolala a kazdej musel rict nejaky cislo, vsechny moje maly spoluzacky rikaly cisla mezi 25-30kg, tak jsem rekla taky 29 a dostala jsem vysmech :D (mela jsem nevim kolik, tak 45? byla jsem vysoka uz tehdy)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    BIRMA: tak to, že ženské tělo je veřejný majetek, který má právo kritizovat kdokoliv, platí stále v míře nezmenšené.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    VALENTINA: no panečku, to je teda odůvodnění. wow.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    ACKO: good for you, já jsem se vždycky chtěla spíš zařadit a až časem mi došlo, že to tak úplně nepůjde, jelikož nejsem úplně stádní typ.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: tak my jsme všeobecně byly generace, kde se sebevědomí moc nenosilo, naopak matka mě vždycky před ostatními spíš shazovala, než chválila a odůvodňovala to tím, že aspoň s tou kritikou nepřijdou ti ostatní...
    ACKO
    ACKO --- ---
    KOCHANSKA_CH: je to na člověku, jak věci vnímá, mně když řekl učitel, že jsem introvertní a straním se kolektivu, brala jsem to jako lichotku, ne jako podnět, že bych s tím měla něco dělat. Zrovna tak jsem se na lyžáku v sedmé třídě nezdráhala říct, že kolektivní hry jsou debilní a že je s nima nebudu hrát. Spolužáci na vysoké si o mě mysleli, že jsem flákač, který školu nedodělá, já jsem si o nich naopak myslela, že neuměj žít :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    VALENTINA: Já si vždycky říkala, že mám to vysoký sebevědomí vrozený, ale když ty příběhy tady čtu, tak je taky docela možný, že je to tím, že mi ho nikdo takhle nesrážel.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VALENTINA: pořád to jde z té rodiny, co?

Ještě bylo v módě říkat, že za anorexii mohou časopisy a modelky (nene, rodiče, vy za to můžete) a za drogy a zlodějství parta (tak zas rodiče ;)).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam