• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    XMARGE: Že tablety nejsou vůbec určený na hubnutí, narozdil od injekce..
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    CORNELA: co myslis tim offlabel?
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    XMARGE: To teda nemá ani omylem... A je to offlabel ještě víc než ozempic
    GALE
    GALE --- ---
    XMARGE: Brala jsem Saxendu a zhubla až po srovnání jídelníčku od poradce. Jinak jinak dole dvě kila. Ale opravdu skvěle pomáhá dodržovat upraveny režim.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    CORNELA: mne to predepsala doktorka, ze ten rybelsus ma lepsi vysledky nez injekcni ozempic . Jasne, ze bych se radeji jednou tydne pichla do bricha, nez kazdy rano zrat tablety, ze kterych me tak 2x tydne pali zaha.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    BERUSKA_CA: Tady je kde? Přijedu si tam :D
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CORNELA: Tady na predpis asi 250korun (za tolik, kolik je na predpisu, myslim, ze opakovany predpis pro chronicke pacienty je min, ale to nemam overene, zadne leky neberu).
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    XMARGE: Tablety nefungují jako injekce, překvapivě...
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    LUSINDA: Nejsi a nemáš zkušenosti - v reálu z toho není blbě nikomu koho znám, jis prostě min, ale hlavně nemáš chuť na sladký, tučný, večerní hlad, prostě jíš zdravě a duševně že to uspokojuje...
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    BERUSKA_CA: Pojišťovna v ČR doplaci i diabetikům ve správné indikaci asi tak stovku, když to vezmu na plnou uhradu a zaměstnaneckou slevu tak mě to vyjde líp... Nicméně 15 měsíčně to nestojí zdaleka... Tři balení jsem naposled kupovala asi za 6400, což je množství na 16 týdnů resp plus tři týdny, když z toho vezmeš i tu pátou dávku z každýho pera, co se ofiko nemá brát... Mounjaro 6700 na 4 týdny resp 5...
    KURE
    KURE --- ---
    LUSINDA: no jenže nejist generuje stres a mozek hlasi hlad
    Tohle suplementuje hormon kterej hlásí najezeno.

Takhle to chápu
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Já jsem měla půl roku Saxendu, ač na recept, vycházela mě na asi ba 7 tisíc měsíčně - zhubla jsem 5 kg a víc aniťuk. TE%d mám 5.měsíc Rybelsus (což je stejná látka jako ozempic, jen v tabletách), stojí mě to asi 140 Kč měsíčně a nezhubla jsem NIC. Takže já asi patřím do tý skupiny, která po těhle zázracích nehubne:o(
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    KURE: mě to přijde úplně stejný jako přestat jíst....jak tady na to nadáváte, že vám to na obezitologii poradili. 🙂
    KURE
    KURE --- ---
    LUSINDA: no tady je třeba porovnat alternativy.
    asi to neni optimalni pro někoho kdo potřebuje doladit 10kg do ideální váhy. Ale pokud jsi na hraně toho aby ses mohl hejbat po vlastní ose, tak asi dobrý.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    TAPINA: no sami tu jste proti extrémně rychlému hubnutí.......ten obličej mi přijde jako u člověka co je tak dva týdny na salátu. Co jsem tak cca četla (v angličtině) tak ten lék uživatele přiměje k menším porcim jídla + někomu je z toho blbě.....to mi taky nepřijde jak zdravá forma hubnutí. Ale nejsem doktor jak Cornela.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CORNELA: Tak jsem se zeptala (znam dva co to maji) a pokud to neni na recept, jak je to prepoctu 15k korun/clovek/mesic. To se mi nezda uplne malo… bud mate jine ceny nebo jste velmi bohata zeme :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    TAPINA: Pokud to nedopadne jako se vsemi pred nim.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Čínská a brazilská generika již brzy.

https://en.wikipedia.org/wiki/Semaglutide
    Generics
    Semaglutide is expected to become patent-free in the United States no earlier than December 2031.

The Chinese patent was scheduled to expire in 2026, but a court ruled in 2022 that all patents on semaglutide were invalid. Novo Nordisk appealed the ruling.

In Brazil, the Supreme Court refused to extend semaglutide's patent protection, which expires in 2026.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BERUSKA_CA: Každý nový lék je vždycky drahý jak prase. Až bude existovat osm různých generik, bude to stát třetinu, možná míň.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    TAPINA: Je, jak jsem psala níž, oko se s tím totiž dá zhubnout celkem rychle
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam