• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    GALE
    GALE --- ---
    CMLKA: Tohle je trochu tvrzení odvážné založené na pocitech výjimečnosti chleba za 120 Kč. Popravdě se moc neliší od chleba levnějšího kvaskového cvrčkovickeho za 50 Kč.

Jinak filipiku na rohlíky doplním o jeden fakt. Rohlík má 43 g, krajíc chleba 70 g a víc, různé tmavé bulky 60 g. Zasytí zčásti méně, protože je prostě menší.
    Ano, jím bílé rohlíky a 1,5 rohlíku mě zasytí stejně jako krajíc chleba.
    Když jsme u rohlíků. Zjistila jsem, že v Globusu mají boží žitné rohlíky!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CMLKA: Domácí chleba mě nezasytí vůbec, byla bych schopná sníst pecen na posezení :o)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CMLKA: Nevim, ja radeji tu rejzi.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Jakoze jestli i todle neni tou ultrazpracovanosti peciva v dnesni dobe (pardon, knizka je fakt silna influence, to prejde ;))
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BERUSKA_CA: no todle bych ale mozna taky prisuzivala kvalite peciva. Ja si kupuju "remeslny" proste fakt chleby za 120 a ty me rozhodne zasytej...to se jako s normalnim chlebem vubec neda srovnat...nebo ani domaci chleba?
    ACKO
    ACKO --- ---
    KOCHANSKA_CH: tak to uplně není pravda, ti z vyšších společenských vrstev jsou dost tlustý
    GALE
    GALE --- ---
    ARGANNAH: Evropská valkýra je krásné označení! Žádná selka, valkýra jsem!
    GALE
    GALE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Tady píší, že mají hodně utrobního tuku a z toho pak insulinovou resistenci atd. Jsou obézní, ale jinde a jinak. A jak jsou subtilní, tak nám velkým Evropanům to nepřijde. Aktivní sport v Asii taky v Asii moc nejede.
    Type 2 diabetes in East Asians: similarities and differences with populations in Europe and the United States - PMC
    https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3708105/
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POZITRON: Teď jsem četla, že dvojkovej diabetes je hodně častej i u vege Indů. Ti taky až tak obézní nejsou.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    IOM_NUKSO: Hrstka ryze me zaplacne na dlouho. Kousek peciva ani omylem.

A teda z Ciny mam podobnou zkusenost. Kdo jedl jen rejzi se zeleninou a masem (bez pridanych jedu), ten tam taky hubnul a dusoval se, ze hlady netrpi. Ale cinani milujou barevne pytliky a sladke piti, tak uz z nich nejsou stihli asiate (na vesnicich stale ano, tam zijou jako pred sto lety) jako Vietnamci.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Nam na exkurzi v Sape rikali, ze vietnamci, ac jsou hubeni, tak mivaj casto diabetes 2. typu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANABEL_LEE: a pečivo taky. Ale jiný.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    IOM_NUKSO: ryze je skrob, to neni jednoduchy sacharid
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    ANABEL_LEE: ja to zvlast nestudovala, jen jsem myslela, ze jsou oboje jednoduche sacharidy
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MART1NKA: presne, staci se podivat na zamerikanizovane asiaty
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    IOM_NUKSO: ryze a neryzove pecivo jsou trochu jine potraviny, jine slozeni sacharidu, jiny glykemicky index, kde jsi vysledovala ze je to nastejno?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ARGANNAH: Ale tiez vedia byt obezni led ich niekto zacne krmit zapadnym jedlom.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Ovšem má smysl si taky říct, že mají dost jiná těla. Přirozeně křehká, drobná, lehká. Srovnávat drobnou Vietnamku a středoevropskou valkýru je nefér vůči oběma.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    IOM_NUKSO: Mam len anekdotalnu skusenost, ze som z beznej porcie ryze najedena dlhsie ako z chleba… neviem ci to je zlozitostou skrobov… nedari sa mi to vygooglit, na nete su kraviny. Ale “ryzove narody” su dost hubene, ked sa na to clovek pozrie.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Jsem vzdy mela za to, ze ryze a pecivo je nastejno, takze ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam