• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    MAR_TINA: Zvlášť u zubaře mi přijde až komická představa, že mě fotí nahou na zubařském křesle, které hlásí přetížení, aby bylo všem jasný, že jsem opravdu obézní a jenom tak to nemaskuju oblečením.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MOODYCAT: ty jsi podle me ale nejakej prirodni ukaz, protoze ja tomu proste odmitam uverti, zvlast po tom, co jsem videla ty fotky z kongresu...to proste neni mozna, nebo mas telo z olova :)))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VRATENKA: počkej, až tě vyfotí zubař nebo kožní a napíše článek
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Se mi úplně ulevilo, že si můžu klidně zůstat tlustá, když se nehodlám rozmnožovat.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SAT_ANN: Ja mam netehotna 105kg. To by panu doktorovi praskla cevka.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    POZITRON: Já naopak přišla o cyklus po jakési ultralowcarb dietě a prudkém zhubnutí. :) Imho to navíc není jen individuální, ale i typové - přirozeně křehké ženy jsou jedna věc, obryně z Jotunheimu druhá. Nebo 30 kilo viscerálu a 30 kilo lipedému.

O důvod víc, proč neshamovat.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ARGANNAH: good for you. ja uz jsem od cca 70 kg prakticky neplodna, protoze uz od teto vahy temer vubec nemenstruuju (kdyz nepocitam menstruaci treba po 3 mesicich, navic po norethisteronu) a predevsim neovuluju. uz od nejakych 65 mam dlouhe a nepravidelne cykly a ovulaci pouze zridka kdy. ve 35 letech v Pronatalu zjistena, cituji pana doktora, "obrovska ovarialni zasoba", protoze holt vajicka do te doby jaksi prilis neubyvala. mam PCOS a v tomto pripade cim vyssi vaha, tim horsi projevy. u me bohuzel potize zacinaji uz pri pro nekoho jeste treba i vylozene krasne vaze, no, holt smula, nenadelam nic, je to individualni. takze nekdo muze byt super plodny i se 130, nekdo uz se 70 ne.

ale po Parizkovi doufam, ze se damy povozej, minimalne nejakou stiznosti. protoze ten je chtel akorat dehonestovat, nic jinyho.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    (a pak jsem tu váhu měla do roka zpátky dole, poprvé ještě jo)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SAT_ANN: S 90 kg jsem šla k prvnímu porodu a to jsem otěhotněla při 73, naprosto krásné váze na moji výšku.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    Já pokud jsem ten článek dobře četla, tak jedna ta fotka byla 90 kg a druhá 130.
    A to pardon, ale zavodněná vysoká ženská těsně před releasem může mít 90 kilo jak nic a ani nemít nadváhu.
    Chat GPT rika ze prumerna rodicka necha v porodnici 5-7 Kilo.
    Hlavně že se fotěj a propagujou ty chlapský pivní pupky u akutních infarktů a žlučníků, oh well....
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KURE: Jak s čím - na něco jsou vybaveni v ZOO :)
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    MAR_TINA: a tak to je oboje pravda, ale to chce jasle, škôlky, skrátené úväzky, dostupné vlastné bývanie (pretože tu nemáme regulované nájomné, sociálne bývanie ako inde na západe), podporu mikromobility, menej pivnej kultúry miesto toho dostupnejšie kaloricky primerané jedlo v hospodách. Veľa roboty, márna snaha, jednoduchšie si kopnúť do tlstej ženskej.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    LUSINDA: a zverejnením fotiek nič netušiacich žien s tým urobí čo presne? Lebo je rozdiel dať fotky zkazených zubov na krabičku cigariet a fotiť si pacienta v ordinácií.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: To už bylo z mojí strany trochu mimo téma toho doktora. :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: ale ten doktor chtěl asi alarmovat, že máme nízkou porodnost a ještě jsme obézní nebo tak něco. Ale vyšlo mu z toho jen nenávistné uplivmutí.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Mimochodem, tohle v celý nahotě ukazuje, jak v situaci, kdy rozmnožování v týhle společnosti pokleslo až na samý dno žebříčku ženskejch aktivit odstupňovanejch podle prestiže a kdy ekonomická situace spoustě rodinám rozmnožování prakticky znemožňuje (nebo aspoň šíleně komplikuje), děláme, co můžeme, abychom odradili další a další ženy od toho, aby měly děti. Matky jsou trapný! Rodičovství musí bejt dokonalý a perfektní, jinak ho nemá smysl dělat! Ty jsi na to moc zaměstnaná! Ty moc traumatizovaná! Ty příliš chytrá, je tě potřeba v práci! A ty zase moc tlustá! A vůbec, nemějte děti, je to neekologický, svět je přelidněnej a tím skutečným smyslem ženskýho života je okouzlovat partner(k)y svou štíhlou figurou a v kanclu poslušně zvedat průměrný HDP.

Každej má právo nemít děti, když nechce, a nikdo by mu do toho neměl kecat. Ale měli bysme se fakt zamyslet, jakou atmosféru v týhle společnosti vůči mateřství vytváříme. Na čemž má bodyshaming nezanedbatelnej podíl.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    LUSINDA: Nevím, co přesně je "ideál", ale já jsem šla do obou těhotenství s vahou cca 130 kg. Ano, jsem velká, vysoká, robustní ženská, to číslo vypadá hůř, než je, ale stejně. Před prvním porodem jsem měla 144 kg a taky jsem zaslechla bokem nějaký poznámky ze sesterny (ještě celkem neškodný, nutno dodat). A helemese, mám dvě zdravý děti. Těhotenství, stejně jako sex, není nějaký privilegium hubenejch. Kdybys měla 150 kilo, chápala bych, že zvažuješ, jestli tě těhotenství nerozstřelí a jestli třeba ještě šíleně nepřibereš. Ale 90 kilo je naprostý NIC.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LUSINDA: Když má někdo až 200 kg (nepředstavitelné i pro mě a to se a váhou potýkám dlouhodobě), tak se mu asi zhubnout nedaří, dosud mu v tom nikdo nedokázal pomoct a asi to nenapraví půl roku fitka a dietní stravy před sexem bez ochrany.
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    MARINNE: jj, mas naprostou pravdu...hlavne se jednalo o jeho soukromy ucet, nemajici spojitost s Apolinarem a tim padem ani pravo pouzit ty fotky
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUSINDA: tak už jsme našli tp kuří oko, co.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam