KURE: jak jsem slíbil, tak nějaky poznatky. TLDR něco to dělá zatim nevim esli placebo nebo ne.
dle příbaloveho letaku se saxenda bere tak že se postupně navyšuje dávka, první tejden 0.6 (asi mikrogramu?) druhej 1.2, pak 1.8 ..... až asi 3.0
moje doktorka mi řekla že si myslí že by mě mohlo stačit 1.2 a že uvidím kdyby to nestačilo tak mam teda zvednout dávku.
mám za sebou teda zahřívací tejden. Nejlepší poznatek je, že bodnout se každý ráno do břicha je daleko daleko menší oser a trauma než jsem čekal. Aplikuje se to takovym jako perem na ktery se našroubuje uplně miniaturní jehlička. Vůbec neni cejtit jak to do sebe člověk pichne. takže to je obrovská úleva pro mě, kterej fakt nemá rád jehly a injekční stříkačky.
Co se vlastních efektů týče, dle doktorky během prvního tejdne by se nemělo nic moc dít, ale já mam pocit že se mi lépe koriguje množství toho co snim. Krátce po jídle se dostaví pocit že už to bylo dost a nemám zdaleka takovou chuť behat do ledničky a něco žvejkat. Klidně to může bejt placebo.
Chuť k jídlu se mi nijak nesnížila, na jídlo se těšim jídlo si užívam.
Na váze se nic nestalo. Což je svym způsobem dobrá zpráva.