• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KUATO: ale houbelec, chci k vcelarstvi pritahnout i nejmladsi generaci...A tohohle se dockam za tu snahu :)
    MRTS
    MRTS --- ---
    Trochu z jiného soudku (Jak se včely rozhodují čím budou?):
    :: OSEL.CZ :: - Jak se včely rozhodují čím budou?
    http://www.osel.cz/index.php?clanek=6481
    KUATO
    KUATO --- ---
    Bebera: chces to vsem zkazit, vid? ;o)
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    BEBERA: kdepak! dětí jsem se na ten víkend právě zbavil (mám hodnou ženu) :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    PIPAL: Dik, ale to bys musel vzit z Liberce me, dve deti a jeste nejakeho hlidace k detem :))
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    BEBERA: bude-li se konat ten na Šumavě, pojedu tam z Litoměřic. Můžu vzít někoho s sebou do auta.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Nejaky kurz v severnich/strednich Cechach by nebyl?
    MRTS
    MRTS --- ---
    PIPAL: Kurz hodnotit nemůžu, ale místo je super, hostitel je docela fajn.. A včelnici mu docela závidím.;) (Pěkný výhled, postel přímo u včel...)
    KUATO
    KUATO --- ---
    cyklus prednasek (nejen) pro zacinajici vcelare poradame na severni Morave i my - http://oocsv-opava.webnode.cz/vzdelavaci-prednaskovy-cyklus/ . Jeste jsou nejake volna mista, takze pokud jste nekdo zblizka, jmenem OV Opava vas zvu :o).
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    VODOMERKA: super!

Jinak pro ty, kdo se chystají příští rok začít, je na Šumavě víkendový kurz pro začínající včelaře. Termín 27.-30. 9. 2012, cena 2700 i s 3x ubytováním + polopenze (kurz samotný 1400). Výuka + nějaké výlety v okolí. Přihlášky na reditel@n-vcelari.cz, tel: 728 717 375. Info mám z časopisu Moderní včelař. Minimální počet účastníků 8, max 15. Při přihlášení jsem dostal detailní propozice -> https://dl.dropbox.com/u/916480/vikendovy_kurz_pro_zacinajici_vcelare.pdf

Zatím je počet přihlášených 3, koukejte se někdo přidat! :) Mají docela mizernou propagaci, ale kurz vypadá docela dobře.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    PIPAL: tobě hodim jeden do cyklobrasnicky a uz snad konecne donesu :)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    jestli chcete ochutnat ten med z medvediho cesneku (chutove proste normalni med, zadnej kulinarskej zazrak!), pripadne luzni s matou potocni, budu v sobotu k doptani tady (Praha) - http://kultura.idnes.cz/neocekavany-dychanek-oslavi-dvacet-let-dyw-/hudba.aspx?c=A120907_163349_hudba_ob
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    SRNECEK: Včelařství od Veselého a Silná včelstva po celý rok od Heinricha Gritsche.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    PIPAL: jo, to je ono :)
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    VODOMERKA: Yves Gustin, Ilustrované Včelařství
    u nás to vydal Baobab a je to pro všechny věkové kategorie :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    včera jsem potkal na ulici včelku v důchodu :-)

VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    SRNECEK: videl jsem kdesi takovou nejakou francouzskou ilustrovanou, krasne vysvetlenou. ale to je spis pro mladsi :)
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, měl by někdo tipy na kvalitní literaturu pro začínající včelaře? Zaujala mne kniha Včelařství - Vladimír Veselý a kolektiv. Můj otec se chystá včelařit a rád bych mu nakoupil potřebnou literaturu, aby ji mohl prostudovat a na jejím základě věděl, co si má pořídit a jak si počínat ve včelaření. Děkuji.
    IOANNES
    IOANNES --- ---
    nuž ale uznávam, že je to značka lepšia než obyčajný med doplneny pripadne o rozne extrakty, ou vej, moja koza svedci :O)

mrtvé včely ozaj som nikde nevidel iba u Kuata a cez neho aj všetky informácie spojené s týmto :O)
    alebo na to nemci majú nejaký terminus aký som doteraz nenašiel
    IOANNES
    IOANNES --- ---
    KUATO: apismel je značka v chorvatsku/srbsku atd. aby Ti oni nedali potom po prdeli :O)

tiež by ma zaujímalo, ani za svet som nič v nemčine nenašiel, dokonca ani v google books ani zmienku

INK_FLO: vďaka za tip, prípadne sa ozvem ak to bude aktuálne :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam