• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    MRTS
    MRTS --- ---
    MRTS: Navíc se tím i získá pozor na fumigační pásek. prostor, samozřejmě...
    MRTS
    MRTS --- ---
    BEBERA: Nechávám otevřené očka ve spodním nástavku nebo dvou spodních - dle síly. A snažím se jim to co nejméně měnit v průběhu roku. (Zavírám vlastně jen při hrozících loupežích.)
    Ale občas mám horní krajní plást chycený plísní - odebírat je už na podzim může mít smysl. Navíc se tím i získá pozor na fumigační pásek.
    Jinak zavřená / otevřená očka je dobré téma na vyvolání hádky nebo diskuse mezi včelaři.;)
    A k dědům: slyšel jsem historku, že děda poradil zasypat česno na zimu pilinami, aby jim nebyla zima.;)
    KUATO
    KUATO --- ---
    BEBERA: v nastavkovem ule na to pry pomaha, kdyz se ze vsech nadstavku vyhazeji posledni ramky na kazdem nastavku, pry se pak vlhkost v ule jinak chova. ale jinak bych byl na pruvan opatrny.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    BEBERA: my mivame otevreno. koukal jsem, ze v jednom ulu si vcely samy horni ocko totalne zalepili propolisem, takze je tam prulezecek pro jednu vcelu... :). jsme na Labskych vinicich, takze zadna extra zima. takze si myslim, ze kdyz budou vcely potrebovat min vetrat, poradej si
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Pres zimu vetrate ockama oba (nebo vicero) nastavky? A nechavate otevrene porad, nebo jen do nejake teploty? Deda je zasadne proti vetrani, naopak ty vcely co nejcvic utemuje a ja pak najare vyhazuju plesnive ramky se zasobami :( tak to potrebuju mit podlozeno jeste dalsimi nazory zkusenych vcelaru, pac me neposloucha...
    SMOKIE
    SMOKIE --- ---
    PIPAL: tohle kdyby nekdo delal s mejma vcelama, tak ho asi zabijou ... jak tam u toho stoji s tim deckem, vsechno opatlany od medu, hrnec na tu divocinu neprikrytej... bez koure... mate nekdo takhle klidny kranky ?
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    Inzeráty z posledních Včelařství jsem už Dravonovi posílal ;) Když nikdo nesháněl, bylo několik nabídek v okolí, teď nic :/
    KUATO
    KUATO --- ---
    VODOMERKA: casopis Vcelarstvi nejde koupit - neni volne v prodeji. vyhodnejsi by bylo inzerovat, ze ho chci koupit, nez hledat nabidku. zrovna na postarsi medomety jich tam moc nebyva, ale pritom se toho urcite hromada lidem vali nekde na pude, nenapadne je to prodat, ale vzpomeli by si na to, kdyby videli poptavku. akorat to uz do vanoc nestihne, protoze uz je myslim po uzaverce prosincoveho cisla.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    DRAVON: kup si Vcelarstvi. byva tam dost inzeratu tohoto typu ;)
    DRAVON
    DRAVON --- ---
    Ahoj - sháním pro svého otce - nejlépe ještě jako vánoční dárek starší medomed v dobrém - použitelném stavu. Nejlépe v okolí Tábora (jižní čechy).
    Kdyby jste někdo prodával, nebo o někom věděl - napište mi prosím do zprávy. Děkuji.
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    Francouzi se děsí invazivních asijských sršní a chystají Paříž na vpád - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/asisjke-srsne-ve-francii-08l-/zahranicni.aspx?c=A121108_185935_zahranicni_ts
    SMOKIE
    SMOKIE --- ---
    WITTGENSTEIN: rámek s plodem.
    KUATO
    KUATO --- ---
    WITTGENSTEIN: neslysel jsem nic takoveho. bezne se pouziva (zaplodovany) ramek nebo sous. jak je to plastev, tak uz to naznacuje, ze je v tom med.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Existuje prosím v češtině nějaký speciální výraz pro "brood-comb", tedy pro plástev s larvami?
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    MRTS: jj, uz mam stazeno.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Nemáte někdo knihu Včelařské dřeviny v PDF?
    Zdá se, že je komplet vyprodaná tak sháním aspoň el. podobu.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    The silence of the bees: government refuses to act on pesticide evidence
    The silence of the bees: government refuses to act on pesticide evidence | Environment | guardian.co.uk
    http://www.guardian.co.uk/environment/damian-carrington-blog/2012/sep/18/bees-pesticides-neonicitinoids
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam