• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    KUATO
    KUATO --- ---
    mate to vcetne sklinky? u nas je trend, ze si skoro vsechni daji sklinku, takze 130kc/kg bez skla (jinak +10kc)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    já pořád držím cenu 100/475g, ale mám tak max 300kg celkem. rodiče 90/475 a 160/950g z cca 2t
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Za kolik se u Vás prodává med letos? u nás 140,- za sklenici
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    PAD: Ja loni delal tusim jeste v cervenci. Je pravda, ze z toho neni moc silne vcelstvo, ale zimu prezili i kdyz se matka rozplodovala az nejak v srpnu...
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    PAD: nejvyšší čas, ale ještě v pohodě, taky budem teprv dělat
    PAD
    PAD --- ---
    Rad bych jeste zkusil udelat tento vikend sberny oddelek. Myslite, ze to jeste ma smysl? Matky by se lihly nekdy koncem cervna. Neni to pozde na oddelek?
    WANTON
    WANTON --- ---
    PAD: Za málo.

Já jsem také viděl spoustu misek z minulého roku a pak mi staví na nově vložených mezistěnách jednu dvě misky. Tady bych zase potřeboval radu já, je lepší tam nezakladené misky nechat nebo je vyřezávat. Ta dilemata. :-)))
    PAD
    PAD --- ---
    WANTON: díky za radu! nějaké misky jsem viděl, ale už staré - matečníky žádné.
    WANTON
    WANTON --- ---
    PAD: Matka přestává klást také proto, bo ji přestávají krmit, aby mohla létat až se vyrojí. Zkontroloval bych misky/matečníky být tebou.
    PAD
    PAD --- ---
    Dnes jsem pozoroval u dvou jinak celkem silnych vcelstev minimum mladeho plodu. Myslite, ze si mohly dat pauzu kvuli tem nekolika chladnym dnum nedavno? Stanoviste je v 320 m.n.m.
    MIST
    MIST --- ---
    WANTON: tak nam uz to zustane, muj muz je clovek, ze kdyz se pro neco rozhodne, tak to nikdy nevzda.
    Od vcerejska je uneseny, jak snadne to bylo a chysta se objednavat dalsi uly.

BOS: oblast u SF
    BOS
    BOS --- ---
    MIST: nádherná krajina
    WANTON
    WANTON --- ---
    MIST: Upřímně jsem zvědavý, kolik lidí u toho zůstane, když je včelaření dnes tak populární. :-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    THERIDANE: no teoreticky ano, ale byl jsem tak dva roky zpatky na nejake prednasce, kde se mluvilo k ekonomice vcelareni a prednasejici zrovna na tohle upozornoval - ze ta vyjimka plati pouze na prodej medu, ale ne uz na prodej medoviny, propolisovych tinktur, ani dokonce na prodej ruznych medovych specialit typu med s orechy atd. do 6000 to od dane bude nejspis osvobozene, ale nejspis by se clovek nevyhnul podani danoveho priznani. nezapomenme, ze uz samotny prodej medu ze dvora zveda tu hranici nezdanitelneho prijmu z 6000 na 60000, takze treba se oboji kombinovat nemuze. vubec nerozporuju, ze prakticky to je asi blbost resit, kdyz prodam ze zahrady sousedovi bednu merunek, nebo flasku slivovice, ale minimalne bych byl opatrny v tom jakkoliv inzerovat jine veci nez ten med.
    MIST
    MIST --- ---
    Tak hlasim, ze jsou z nas vcelari.

Manzel dneska dojel setrast ze stromu nejaky roj, privezl to v krabici a kdyz to vyklepnul do ulu, tak musim priznat, ze kdybych se tak nebala, tak utecu :D. Ale zazitek to teda byl a nas syn bude asi vcelarit taky. Je z toho uplne odvazany.
    Tak snad nam to pujde.

THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    KUATO: to by musel během roku prodat za víc jak 6 000 Kč, aby vznikla povinnost vůči berňáku, a speciálně v případě včelaře lze využít i "příležitostný příjem", letos je limit 500 Kč/včelstvo
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KUATO: Zkousela jsem ruzne vceli produkty,mam nizky tlak a nedelalo to v tomto ohledu dobrotu. Jine ucinky nez slabost a motani hlavy jsem nezazila...
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    KUATO: super, diky za info.
    KUATO
    KUATO --- ---
    mate nekdo zkusenost s pravidelnym uzivanim propolisu v pevne podobe (treba v kapslich..)?
    KUATO
    KUATO --- ---
    ZATAMOKO: oficialne ti ho vcelar prodat nemuze (pac by to pro nej znamenalo, ze si zacne delat danove priznani - prodej ze dvora se vztahuje pouze na prodej medu, niceho dalsiho), ale nejspis neofiko s tim nebude problem. jelikoz vykupky se pohybujou kolem 700-1000/kg, tak si myslim, ze cena 100kc/100gr je tak akorat s cim muzes pocitat. kdyz to budes kupovat v obchode, tak samozrejme bude drazsi o marzi, nicmene 300kc/100gr je uz kapku prehnane.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam