• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    PAWLEEQ
    PAWLEEQ --- ---
    Ahoj, máte prosím někdo zkušenost s prodejem medu do prodejny. Chci dát pár flašek do blízký zdravý výživy a paní byla dost vyděšená, jak to udělat papírově. Vim, že jako včelař můžu med strčit do prodejny odkud to jde přímo spotřebiteli, ale jestli je to komise, nebo proste nákup prodej, v tom nějak nemám jasno.
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    vcera sem byl stavet podium na strese rudolfina tam na dverich cedule biohazard a pozor vcely ..a vida jake tam maj pekne uly :)
    BERNA
    BERNA --- ---
    THEO_PHIL: osobně mám tento med nejradši. Stává se mi to také, vysvětluju si to tak, že už do sklenic stáčím mírně naočkovaný promíchaný med. Další možnost je, že to uložíš třeba do sklepa, kdy by to mělo krystalizovat jemněni. viz: http://www.modernivcelar.eu/clanky/cesta-k-lepsi-kvalite-medu.html
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    THEO_PHIL: Může, med z ovocných stromů je krásně řídký, i když má malý obsah vody. Mám ho nejraději.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Mne ted med (prevazne asi z repky) vytuhnul uz po tejdnu, nicmene se mi to stalo i loni a ten lonskej si zachoval charakter pastovanyho medu, tzn. nezatuhne uplne ale porad se da roztirat. Takze mam pastovanej med bez pastovani :-) Tusite nekdo, cim to muze bejt? Predpokladam, ze zase nejakym pomerem cukru. Muze mit vliv primes nektaru z kvetouci louky? Anebo ovocny stromy?
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    KUATO: jo. ten mlejnek mě moc neba. proto se snažim hledat zajímavosti a novinky. a těma pak ohromovat :). je to snadný :D
    KUATO
    KUATO --- ---
    VODOMERKA: jj, jak s malyma deckama :o). akorat to jsou kolikrat stari dedci a baby a clovek to mluvi furt do kola :o)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    EXCITE: jo, to dělá táta taky :). edukace všemi způsoby
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    VODOMERKA: My dávali jeden čas takový lístečky ke každý láhvi,s popisem,co je med a jak se chová :)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    EXCITE: já o tom vždycky vyprávím na medobraní, který pořádám :). a funguje to
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    VODOMERKA: Tak cukernatý u nás nechtěl nikdy nikdo :D Naopak byl velkej problém vysvětlovat některým lidem,že co necukernatí ani za rok možná ani nebude med:D
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    EXCITE: s konzistencí medu je to různý. někdo vyloženě vyhledává cukernatej, další zas pastovej nebo tekutej. lidi jsou fakt různí, často naočkovaní různýma dezinformacema :)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    KUATO: Na pastování se letos také prvně chystáme, ale při 150- 200kg medu se prostě zahřívání kvůli rozliti do lahví nevyhnem.. A lidi ztuhlej med obecně nechtěj, i když osvětu tlačíme furt, jde to ztuha, protože tekuté je přece dobré..
    KUATO
    KUATO --- ---
    EXCITE: ja ho treba nikdy nezahrivam, protoze jak zacne tuhnout, tak ho zpastuju. a to jak kvetovy, tak i medovicovy. u toho druheho nekdy pastuju az o vanocich :o). lidi si uz zvykli a vetsina me klientely kupuje jen pastovany med a tekuty ani nechteji.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    LINKOS: To by mě zajímalo,jak to děláš když stáčíš med..To ho rovnou dáváš do lahví, že ho "nikdy" nezahříváš..?
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    LINKOS: primárně ne. ale ve vosku rezidua zůstávat můžou. prostě už není 100% jistota...
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    LINKOS: Mnimálně by tam měl být uzavřený koloběh vosku a šetrné lečení. A ne, neléčí se jen v zimě, a rezidua z vosku mohou jít mi do medu. Kdo léčí jen na podzim a v zimě, vě+tšinou nemá včely :-)
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    LINKOS: nene, léčíš i přes léto
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    VODOMERKA: ale pokud vim,tak se leci v zime a nemelo by to prijit do styku s medem. Nebo ne?
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    LINKOS: ne, protože se léčí. a prostě potenciální rezidua... stejně jako vosk pro lékárenské využití
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam