• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Když dáváte druhý medník, podsazujete, nebo nadsadíte?
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Nemoci včel se šíří i kvůli rozmachu laiků. Včelaření se stává symbolem ekologického smýšlení, říká biolog | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...vcelareni-se-stava-symbolem-ekologickeho-smysl.A190615_135302_ln_domov_ele
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Včelařské noviny - Francie zakázala všech pět pesticidů spojených s úmrtím včel, co Česká republika?
    https://www.vcelarskenoviny.cz/...ala-vsech-pet-pesticidu-spojenych-s-umrtim-vcel-co-ceska-republika
    HLIDKA
    HLIDKA --- ---
    Za masivní úhyn včel v okolí Šenova na Ostravsku skutečně může chemický postřik řepky na poli místního zemědělce. Po analýzách odebraných vzorků to dnes potvrdil ředitel Krajské veterinární správy pro MS kraj Severin Kaděrka. Úhyn koncem května postihl asi 10 včelařů.
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Včela samotářka překvapila vědce v Argentině. U čekankového pole si vyrobila hnízdo pouze z plastu | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/...echnologie/priroda/vcela-argentina-plasty-hnizdo-apidologie_1906041105_dp
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    KUATO: tak to bude ten nejlepší med cos kdy ochutnal
    KUATO
    KUATO --- ---
    decka nezlobte, ja jsem jeste netocil vubec, az ted o vikendu planuju. poprve za 15 let co vcelarim :o((.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    ACIDQA: To uz to dvakrat stihly zavickovat? Ja mam teda taky po prvnim vytaceni pred 14ti dny docela nanoseno ale zavickovany to neni...
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    PAD: vytaceli jsme dvakrat, ted cekame o vikendu, ze uz budou v kvetu lipy i akaty... a pak se vidi. Nosi furt neco, mame pracovitou partu :))
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    Teď začaly nosit jak divý, přidal jsem medník, nazebroval, udělal iddelky a výtočím za 14 dni
    PAD
    PAD --- ---
    vytaceli jste uz kvetak, nebo cekate az na akaty / lipy?

u me na jednom stanovisti celkem bida oproti predchozim letum - v Praze na Brevnove. na druhem stanovisti na vysocine (cca 600m) je to o neco lepsi, zrejme pomohla repka.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    u nás (170 mnm) už začíná kvést lípa
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    V sobotu rozkvetly akáty, už to má ten správnej zvuk trafostanice v zátěži :-) ty dvě slabý včelstva co přežily zimu pěkně doplnily stavy a už to lítá jak o život, máme tři úplně navaný truhlíky medu.
    MRTS
    MRTS --- ---
    POMYJAN: Hezký. :)

Já mám jen ten strach z výšek - nebo spíš hloubek pod těmi výškami.
    Naštěstí pode mnou bylo plno keřů, pivoněk a měkká půda - pád by asi ani moc nebolel. :)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Květen končí a přichází normální počasí. Začala intenzivní snůška z malin a brzo začne lípa. Aby tak něco káplo.
    KUATO
    KUATO --- ---
    panove, diky za pekne humorne storky, to cloveka hned predvikendove bzzbzz naladi!
    MRTS
    MRTS --- ---
    PAWLEEQ: Jo, stál jsem úplně nahoře, ruce s krabicí nad hlavou a sypal jsem je do krabice a za krk.
    Naštestí byly hodné, za všechny žihadla jsme si mohl sám.

Roják - no jo, nebyl čas jet pro vybavení, musel jsem improvizovat. Třeba historický rozpadlý dýmák, do kterého musím foukat zespodu pusou, aby čoudil, na fotce není. :)
    PAWLEEQ
    PAWLEEQ --- ---
    MRTS: To mi taky jednou udělaly. Čtyry metry vysoko na švestku, žebřík, jištění lezení, něco sklepnu a ty kurvy ulítnou o dvě zahrady dál. Vysvětlím sousdovi, půjčím si klíče, jdu zase sklepnout (zaplaťpánbůh už stačej štafle), ale jak je sklepnu, tak z rojáku vylítne zbytek a seberou se a letěj do hajzlu. První zkušenost s ulítlejma včelama a ne, hláška "vypadáš, jako kdyby ti ulítly včely" v takový situaci fakt není vtipná.
    BTW: dobrej roják :)
    MRTS
    MRTS --- ---
    Roje: jeden asi 4 metry vysoko a štafle jen dvoumetrové ;)
    https://photos.app.goo.gl/Psya9Ft5GR56c4uh9
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam