• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Díky
    PAD
    PAD --- ---
    KOOTCHA: Ja se vzdycky domluvim s Krajskou veterinarni spravou. Poslou mi potvrzenou zadanku, kterou pak poslu na Statni vet. ustav, to je cele. Vetsinou to rovnou necham otestovat i na mor - tesy na varoozu plati stat, ale ten mor si musis az na vyjimky zaplatit sam.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    A dělal jste to někdo? Takže normálka v kelímku s číslem chovatele, stanoviště atd. donýst na veterinu? Děkan
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    KOOTCHA: Ano je to povinnost. Vzorky měli, svatou krávu, výkladní skříň českého včelařství a velký byznys pro včelařský výzkumák (který dávno nic nezkoumá a je soukromý) je třeba udržet při životě ať se děje co se děje.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    pls je rozbor měli nějakou zákonnou povinností? Vystoupil jsem ze svazu, měl mám usušenou v kelímku, ale brouky tam nemám a nevim jestli je nutný s tim na tu veterinu chodit. Mám teď jen jedno včelstvo. A vlastně nevim na koho se obrátit svaz chovatelů neví.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    PŘIJMEME DO SVÉHO KOLEKTIVU včelaře, včelmistra či pomocníka do včelařského provozu či do stolárnyA to jak na plný pracovní úvazek, či na zkrácený či na pravidelnou prodlouženě-víkendovou výpomoc. Stravování a nocleh samozřejmě zajištěn.

Ohodnocení dle dohody a kvality vykonané práce.

V případě zájmu kontaktujte emailem : sedlacek@vcelarstvisedlacek.cz či tel. 603 - 499 746

Včelařství Sedláček - Bučovice
    https://www.vcelarstvisedlacek.cz/
    PAD
    PAD --- ---
    ′Honeyland′: Oscar buzz for heartfelt North Macedonian documentary | Culture| Arts, music and lifestyle reporting from Germany | DW | 04.02.2020
    https://www.dw.com/en/honeyland-oscar-buzz-for-heartfelt-north-macedonian-documentary/a-52245130
    HLIDKA
    HLIDKA --- ---
    KUATO: Tam píšou, že kleštíci sajou hemolymfu, to mě mate, tady totiž zjistili, že ne: https://m.phys.org/news/2019-01-honey-bee-parasites-fatty-blood.html
    KUATO
    KUATO --- ---
    PAD
    PAD --- ---
    Bees Absolutely Love Cannabis and It Could Restore Their Populations
    https://themindunleashed.com/...utely-love-cannabis-and-it-could-help-restore-their-populations.html
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    Evropská komise zakázala pesticid poškozující včely, používá se i v ČR – A2larm
    https://a2larm.cz/2020/01/evropska-komise-zakazala-pesticid-poskozujici-vcely-pouziva-se-i-v-cr/
    FARIN
    FARIN --- ---
    BELIEVER: ja bych se naopak raději naopak nepouštěl do společného podniku s někým kdo tohle nemá vyjasněný. Ono to totiž funguje do tý doby, něž je první problém a kdy obě strany zjistí, ze "to je přece jasný, že něco", ale bohužel na obou stranách něco úplně jinýho.
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    CHILLIBOY: Úplně vás chápu a fandím vám, mít trochu víc času, i bych o tom uvažoval. Je jasné, že člověka, který se na to kouká optikou "kdo pořídí včely, kdo ponese škodu" si tam pustit nemůžete.
    CHILLIBOY
    CHILLIBOY --- ---
    KUATO: Pominu-li to, že cesta zabere čtyři hodiny a jízdenka jde s předstihem koupit circa za 300,- Kč, tak stejně musím dodat, že nehledám investora, ale včelaře. Což znamená, že oddělky do oněch prázdných úlů bych sháněl a platil já. A stejně tak nesu i případná rizika kterých jsem si moc dobře vědom. A už to, že naše sdružení funguje přes pět let při deseti členech (většina je z Prahy či z Plzně) a že nikdy nebyl problém v komunikaci či domluvě, mě utvrzuje v tom, že to fungovat může. My to totiž všechno děláme hlavně pro radost. Nikoliv pro hmotný užitek, kšeft či mamon - nejsme ani příjemci žádných dotací! (Ano - lze nás považovat za blázny!) Ale opět dodávám - na Váš názor máte plné právo a já ho respektuji. Děkuji.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KUATO: ale treba muze, v prispevku podemnou je vcelku popsana cilovka takove nabidky ;)

Ja si toho neumim predstavit, co jinym funguje a ziji v tom roky...
    KUATO
    KUATO --- ---
    ACIDQA: dam stranou to, ze jakmile je to s nejakym delsim dojizdenim, tak je to ekonomicky absurdni, ale ja si treba neumim predstavit, ze bych vcelaril na cizim vybaveni. podzim jako letos, kdyz jsi treba z 10 vcelstev na nule.. kdo vcely poridil? majitel ulu nebo "vcelar"? kdo ponese skodu? vycitky nebudou? prijde mi to proste jako myslenka, ktera v praxi nemuze dlouhodobe fungovat.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Škoda, že taková dálka, jinak to docela lákavé je ,)
    CHILLIBOY
    CHILLIBOY --- ---
    KUATO: Drahá, nikoho nikam nelákám. Jen jsem nabídl tuto možnost někomu, kdo nemá kde včelařit a spojil by tuto variantu s pobytem na horách, kde by měl navíc ubytování a stravu zdarma. A s tou "prdelí" záleží na úhlu pohledu. Z toho mého nelákám nikoho do predele, ale naopak z prdele. A med nehodlám produkovat na kšeft, tudíž mi Vaše přepočty také nedávají smysl. A pokud by spolupráce fungovala, tak tři včelstva nepovažuji za konečný počet. Ale děkuji za názor a přeji vše dobré.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam