• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    SCHIFFI: Tohle neni objektivni clanek sledujici aktualni stav veci. Jsou tam obraty a uvahy jak z nejakeho ezo casopisu. Nevzdelanemu ctenari podsouva souvislosti ktere nejsou prokazane, nebo nejsou vyznamne v ramci celkoveho obrazu problemu. Tu politickou a plemennou cast nerozporuju.
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Svatá válka proti parazitovi. Otevřený dopis Českému svazu včelařů – A2larm
    https://a2larm.cz/2020/04/svata-valka-proti-parazitovi-otevreny-dopis-ceskemu-svazu-vcelaru/
    MRTS
    MRTS --- ---
    Něco z nedělo - hodně foukalo, těžko se jim přistávalo.
    MAJA
    MAJA --- ---
    BOUMRY: s těma matečníkama si nejsem bohužel 100% jistý, vypadají starší ... spojit teď nemám s čím, začínám ... jsou to loňské oddělky, druhý je ok a tenhle byl od začátku slabší ...
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    MAJA: Počkej na teplejší počasí a koukni na plod.
    Je souvislý, bez výrazných mezer a je ho dost... Je to dobrý.
    Je ho málo, nebo není.. Bcelstvo zrus, spoj s jiným.
    To že maj teď nově matecniky může být pokus o tichou výměnu, ale nejsou trubci, takže se nová matka vylihne avšak neoplodni. Přijde mi to divný, na matecniky je brzo :)
    MAJA
    MAJA --- ---
    BOUMRY: Matečníky jsou dost pravděpodobně max. měsíc staré, nenašel jsem žádné čerstvé malé larvičky. Včely lítaj, bzučej ale hrozně málo. Řeším jestli to mám nechat být, nebo spíš jak dlouho ... a kde teďka splašit nějakou matku ...
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    MAJA: co si pod tím představit
    Maj matku, případně plod, litaj... Pak to neřeš, zesilej.
    Ty matecniky mohou být z loňska, matka mohla uhnout, zabily ji a narazily na novou.
    MAJA
    MAJA --- ---
    Tak mám jeden loňský oddělek jen s pár většíma larvičkama ... našel jsem i něco, co vypadá jako matečníky. Jak to zachránit ?
    MTO
    MTO --- ---
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    THERIDANE: jsn, stějně jako když někdo matlá desinfekci na ruce každých 15min

Byla jsem unavená, takže jsem text nezkopírovala celý, sorry- viz níže. V koncentraci, kterou doporučujou, mi to taková hovadina nepřijde, jen ty oči mě překvapily...

Poznámky:

Propolis do úst a do nosu – do cca 20 ml vody nakapte 3 kapky propolisové tinktury (pokud nemáte tinkturu přímo od včelaře, ale z lékárny, dejte kapek alespoň 5).

Propolisová voda – pokud nemáte, u nás je v prodeji vyjímečně, dejte kapku propolisové tinktury do 50 ml vody. Tímto roztokem vytírejte oči.

Tyto návody platí pro tinkturu, která obsahuje 60% alkoholu a 5% propolisu od včelaře.

Obvykle se doporučuje brát propolis pouze měsíc a pak minimálně na měsíc, lépe měsíc a půl vysadit. Ale teď je jiná situace. Dlouhodobý stres narušuje imunitu. Propolis, kromě toho, že je asi nejsilnější virucidní přípravek jaký znám, podporuje tvorbu červených i bílých krvinek. (Viz zvýšení vitality myší.) Že toho umí ještě o moc víc přesahuje potřeby mého příspěvku. Proto je tentokrát lépe brát propolis dlouhodobě a mít klid.

THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    SCHIFFI: sliznice na troud vysušená propolisem je ideální vstupní brána pro všechny kapénkový infekce, nejen koronaviry
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    došlo mailem z https://www.vcelidum.cz/:

Vážení přátelé!

Zveřejňuji doporučení, která 22.3.2020 přijala lékařka ruské apitherapeutické akademické obce v souvislosti s infekcí koronaviry. Předtím, než vyjdete ven, nalijte propolis (viz poznámky) do ústní dutiny, ale nepolykejte jej okamžitě. Nechte jej vstřebat přes sliznici. Poté ošetřete nosní dutinu taktéž propolisem. Vezměte s sebou oční sprej (pokud nemáte, naplňte spray koloidním stříbrem nebo propolisovou vodou) a zavřené oči omyjte vatičkou v propolisové vodě namočenou. Při kontaktu s lidmi každých 30 minut používejte propolis do úst a po potřesení rukou nebo kontaktu s různými držadly ošetřte ruce taktéž propolisem. Pro zlepšení imunity používejte včelařské produkty ve vysokých dávkách.

Důležité upozornění:

Než začnete tento recept používat, zkontrolujte, zda na propolis nejste alergičtí. Obsahuje silné alergeny. Kontrola je snadná. Na jemnou kůži, např. na vnitřní straně paže před zápěstím (tam, kde si měříme tep), rozetřete kapku propolisové tinktury. Pokud ani po 15 minutách na místě nepozorujete zčervenání kůže nebo vyrážku, je vše v pořádku. V opačném případě propolis v žádném případě nepoužívejte!
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Zahajovací film... :)

Země medu | Jeden svět 2020
    https://www.jedensvet.cz/2020/filmy-a-z/39080-zeme-medu
    MAJA
    MAJA --- ---
    BRUKEV: Na Mělník jsem cestu neměl, tak to šlo tentokrát poštou ... splněno, odškrtnuto ...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MAJA: normálně to donesu na veterinu a mám klid. Nikde nic neposílám.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    Co dělat ve včelách v únoru 2020? Mám jít do včel v únoru? Proč se máme podívat do včel v zimě 2020.
    https://www.youtube.com/watch?v=NE4YWlxfxXg
    MAJA
    MAJA --- ---
    Mě VS na Mělníku řekla po telefonu, ať to pošlu rovnou do Dolu ... tam maj v ceníku 50 Kč, nějaký podivný ... hrozně se mi do toho nechce, je to celé krávovina
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    no nic, zajel jsem na okresní veterinární správu, vyplnil formulář, dal jim to v kelímku a je to zadara, kdyby to někoho dlšího zajímalo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam