• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    VODOMERKA: Ty jo to je pěkný, ale ty peníze bych za to nedal.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    Takhle to vypadá u nás v úlu s čidlama od Forsage.

KUATO
    KUATO --- ---
    POMYJAN: ja hlavne nechapu proc.. ano, cukr je hygroskopicky, takze si natahne nejakou vlhkost primo z ulu a vcely to najdou a urcite castecne vyuzijou, ale jak rikam, spousta toho prijde nazmar. s vynasenim nerozpusteneho cukru stravi navic i nejaky cas, takze neefektivita kam se podivas. nemyslim si, ze by na to samy nosily vodu z venku, jako to udelaji treba pro rozpusteni melacitozniho medu, ale ten znaji za ty miliony let, krystalicky cukr ne.. s tim omezenim loupeze - jako tenhle argument beru jen velmi nerad - osobne preferuju predchazet loupezim jinak - chovat silne vcelstva, u oddelku a slabsich vyhodit vysoke dno a dat nizke a zuzit cesno, ale nedelat to na ukor efektivity zakrmu, abych se tim pak bil v prsa..
    KUATO
    KUATO --- ---
    BRUKEV: a někteří z nás už i viděli, že včely nerozpusteny cukr vynášejí cesnama ven spolu s dalším neužitečným bordelem, takže podobné koncentrované hulvatoviny ani nezkouší :o)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    POMYJAN: nezkoušel. Občas jsem špatně promíchal cukrový roztok, v krmítku cukr pak ztuhnul a nezdálo se mi, že ho včely následně dobře berou.
    A druhak mám rád okolo včel trochu kultury a úrovně. A stejně jako nemám včely v hnusnych starých bednách, tak ani nedávám do úlu roztrhané pytliky krystalu.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    ILIEN: kolik ho potřebuješ a můžeš si dojet? =) (klidně do PM)
    ILIEN
    ILIEN --- ---
    Nemáte nebo nevíte jestli existuje nebo se dá sehnat vosk? Klidně nevyčištenou hroudu vosku, ideálně pokud to třeb a někdo má jako víceméně odpad. Hledám v podstatě jen hroudu na vyzkoušení si voskovýho modelu na odlívání
    GOGGA
    GOGGA --- ---
    KOCOURR: asi jak tady naznacili ostatni - asi zalezi, v jakem stavu to je.. pokud to neni ve stavu ocet, tak bych do toho nasypal stejne mnozstvi na drobno nasekaneho ovoce a nechal bych to prokvasit a postupne vypil..
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    KOCOURR: záleží jak velký máš demižon na kvašení. Já míchám 2kg medu a 3,5 litru vody, to převařím a nechám kvasit v 5l demižonu.
    Když se nebudeš chtít crcat s filtrací, ale jenom odebereš čirou medovinu a sedlinu vyleješ, tak z toho budeš mít tak 4 litry medoviny, pak je dobrý jí nechat ještě pár měsíců rozležet, ale z prvního stáčení je na vánoce už pitelná =)
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    AETHER: sklenici medu nemá smysl palit
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    GOGGA: nechat do kvasit, jak presne?

TEAPACK: kolik medoviny mužů udělat z kila medu? Má to vůbec smysl se s tim dělat?
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    KOCOURR: záleží jak moc je to ocet, pokud ještě ne, tak přeměnit na medovinu ;)
    AETHER
    AETHER --- ---
    KOCOURR: Vypalit?
    GOGGA
    GOGGA --- ---
    KOCOURR: pridat ovoce, dokvasit, chlemtat jako limonadu, ziskat super strevni imunitu
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    Nějaký nápady jak zužitkovat zkvaseny med?
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    Ahoj, včelaří tady někdo poblíž Krkonoš?
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    BRUKEV: zatím dobrý, léčil jsem o víkendu a přišly mi dobrý, úly voněly, spad a měl očekávaná, obsednuto z půlky nástavku
    Tak snad fajn...
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    TWORBO: dik, stranky zvazu si prejdem, skor som mal na mysli prakticke veci, ze k niekomu dojdem na "cumendu" / "shadowing". predpoklady ako pozemok, ule, ochranne prostriedky atp. si pochopitelne zadovazim etc.
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    je tu niekto, kto mi poradi co a ako pripadne ma nasmeruje? v buducnosti planujem zalozit vcelstvo.. resp. velmi o tom uvazujem. vopred dakujem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam