• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    rozbalit záhlaví
    WANTON
    WANTON --- ---
    KOOTCHA: A pak mne fascinuje potreba ostatnich reagovat.

Hmyz vymira, my vymirame a ja jsem hystericky. V diskusi o vcelach. Uz jen valku na Ukrajine a rousky a mate to komplet. /grin
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    WANTON: Ty ho ze sebe svýma hysterickýma výkřikama děláš trochu taky.
    WANTON
    WANTON --- ---
    KOTILION: To je mozny. Pak ale nema reagovat na mne, kdyz mluvim jen o vcelach. Dela ze sebe debila.
    KOTILION
    KOTILION --- ---
    Motýle vymíraj
    KOTILION
    KOTILION --- ---
    WANTON: asi myslel i jiny hmyzaky, nez jen vcele
    WANTON
    WANTON --- ---
    BRUKEV:

2015 - 596 313 včelstev

2016 - 662 253

2017 - 638 004

2018 - 673 041

2019 - 684 965

WANTON
    WANTON --- ---
    BRUKEV: O tom neni sporu. To je klasicky strawman Paleontologa, ktery reaguje na muj prispevek s vymiranim vcelstev tvrzenim o poklesu mnozstvi hmyzu. Vcelstva nevymiraji, zvlast ne v RU prostoru. Naopak, kdyz se bavim s ekology, tak mluvi o prevcelenosti v mnoha oblastech, zvlast Moravy.

Tldr Paleontolog se sere do neceho, cemu nerozumi, jen aby mi mohl oponovat.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WANTON: tak s tím celkovým ubýváním hmyzu má ovšem pravdu. Když si vezmu, kolik hmyzáků jsem jen na svých polnostech potkával před deseti, dvaceti, třiceti lety, je tam rozdíl.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZUZKAOU: to je pro ty, co nechtějí sbírat měl a nebaví je strouhat vosk vlastní
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    my mícháme pastovej dřevěným hranolem na míchači malty od Parkside.
    WANTON
    WANTON --- ---
    PALEONTOLOG: To vis ze jo. Urcite se podel i o sve dalsi rozumy. My vcelari jsme vzdy zvedavi, co si mysli kancelarsky intelektualove o zdravi vcelstev.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    WANTON: plácáš
    WANTON
    WANTON --- ---
    PALEONTOLOG: Ano, vsichni vime, ze do zimy nevydrzime a vymreme. Malo jezdime na elektronickych kolobezkach.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUATO: ta s oblibou skloňovaná mozaiková krajina má u nás moc velký polygony a prakticky žádné přechodové oblasti mezi polem a lesem. něco jako louky nebo neobdělatelné nivy mají funkci refugií, ale v takovým prostoru dojde

WANTON: sám seš clickbait. prokazatelně volně žijícího hmyzu ubývá celosvětově z naprosto očividných důvodů.
    KOTILION
    KOTILION --- ---
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Pastování vrtačkou je snadné a spolehlivé. Jen najít vhodnou nádobu.
    WANTON
    WANTON --- ---
    KOTILION: Ja mel i pastovacku od Lysone a prodal jsem ji. Ten muj med neumela napastovat. Takze jsem se vratil k vrtacce. Mam budika, 2x denne na pet minut micham a za par dni hotovo. Ztuhnuti mi nevadi, davam ho do ztekucovacky na 38 stupnu a pak zase tece, dojde ve sklenici. Pastuji 40 kg v nerez hrnci s tlustymi stenami.
    KUATO
    KUATO --- ---
    KOTILION: já se naučil pastovat med od tchána ohoblovanym prknem :o). Dělám to v koncích, takže kýbl je v poho. Výsledek je uspokojivý, nicméně je radno těsně před finálním zatuhnutim to nasklinkovat, páč pak už to jde blbě..
    KOTILION
    KOTILION --- ---
    Máte někdo zkušenosti s pastováním medu pomocí vrtačky s nějakou spirálou, nebo metlou, které se k tomu účelu prodávají? Mám med uskladněn v kýblech po 12kg, zajímá mě, jestli budu schopen ho pastovat takto jednoduše a jaký je výsledek. Díky
    TMA
    TMA --- ---
    MAJA: Nemám vyzkoušeno, ale natřít na prázdný rámek voskovou linku tam, co chceš mezistěnu by prý mělo stačit, aby nezačaly stavět naštorc.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KOOTCHA: no pak tam mají nějaký food grade za 80... budu se tam zítra stavovat, tak uvidím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam