• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    rozbalit záhlaví
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    CUKI: je o ne zajem. ja si rad roj vezmu. akorat musim trochu tusit, co je zac. uplne divokej roj spis asi ne, resp. to se mi stejne nikdy nestalo. tady jsou budto roje moje, nebo souseda, vic moznosti stejne neni
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    CUKI: Lze. Jsou projekty, že se pro ně speciálně dělají kláty.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Takže pro příště o tyhle roje není mez včelaři už zájem? Já měl na paměti že dřív po takových rojích byla sháňka. Ani netuším jestli je v dnešní době ještě možné u nás potkat divoké včely a nebo jestli někomu uletěli.
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    ENDREW: nechávám si jen svoje, cizí bych si nenechal - mám jedno hodně aktivní včelstvo, zimovalo na dvou nástavcích, v březnu jsem jim přidával třetí, v dubnu čtvrtý, 9. května jsem z něj udělal oddělek a hned 10. května se ještě vyrojily. Rojová nálada už prostě jela - ale zas měl ten oddělek jistý matečníky a nemusely to dělat z otevřenýho dělničího plodu. Sedly hned na strom vedle na zahradě, tak jsem je zas ubytoval. Vtipný je, že to na tom původním včelstvu skoro není znát - jen snůška letos nic moc. V okolí letos není moc řepky a ta co byla, odkvetla v týdnech, kdy byla zima a pršelo.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    Mam nejake prebytecne panusky/nesparene matky, znacene, dnes narozene, rad je prenecham zadarmo, nevim co s nimi. Jsou to dcery fajn matky, ktera prezila jako jedina na stanovisti velke varroa uhyny pred dvema lety, porad si ji drzim a rozchovavam, doufaje, ze jeji dcery po ni tu hygienu podedi...
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    pokud neznas, tak se da nechat vylacnit, osetrit kyselinou stavelovou treba (odblesit), ale takhle divoky roj sem nikdy nechytil, kdyz uz nejaky je, tak budto muj nebo souseda
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    ENDREW: pokud znas puvod, jsou to ta nejlepsi mlada vitalni vcelstva, postavili mi ted nastavek ramku volne stavby lang 2/3 za tyden! bez krmeni…
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Btw jak to máte s rojema? Necháváte si je? Je mi děsně líto to likvidovat, ale zase mám strach si ho dát na vcelnici. Pokud to samo není můj roj.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Měl by tu někdo zájem o jeden roj? Nučice u Rudné. Dopoledne nám sem přilétl a zatím vypadá že tu nějakou dobu zůstane. Je asi metr nad zemí, takže snadno dostupný.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    KOOTCHA: V telefonu to vypadá úplně normálně :)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Pardon za tu plachtu. Dával jsem to z telefonu.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Tohleobdobi je stejne nejlepsi...

BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    DUIOME: Ahoj vcely teď nemám ale ul bych ti dal. 39x24 zateplený, varoadno, s ramky.
    Pojedu v neděli do skladu tak bych ho naložil...dej vedet
    DUIOME
    DUIOME --- ---
    Zdravím včelaři. Možná pozdě, ale přece. Zhaním na klidné místo na Praze 6 na zahradku sousedici s divokou šárkou včelstvo jedno a nebo oddelek. Měli by jste někdo, nebo vedeli o nekom? Rád se připadně podělim o úly.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    LUCIEN: udelal jsem nakonec i iOS verzi, tak jestli bys byl ochotny to vyzkouset, budu rad - kdyztak posli email at muzu poslat pozvanku
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    LIDDA: super, diky - tak mi prosim Te na te strance https://manamel.ai/cs/ uplne dole zadej nejaky kontaktni email https://manamel.ai/cs/

Ted shanim prave prvni uzivatele, kteri mi daj feedback a zaroven podle jejichz pozadavku to budu dal rozsirovat. Je totiz mnoho moznosti, kudy se vydat - muzu pridat treba funkce pro slechteni/chov matek, nebo pocitani roztocu varroa z fotek (mam uz prototyp), nebo AI asistenta, ktery poradi, co delat, nebo funkce pro tymy (spravujici stejna vcelstva), ale potrebuju slyset od lidi, jako ty, co vlastne potrebuji (protoze to muze byt jine, nez co bych treba chtel ja:)).
    LIDDA
    LIDDA --- ---
    ZAHRADKAR: Parada, to bych uvitala, super pocin, zkusim. Pouzivam Beentry a je to trosku kostrbaty (napr. pri rozkliknuti jednoho konkretniho ulu se v nem nezobrazuji prohlidky ktery byly zapsany jako hromadny), plus teda to zadavani zabere stejne casu jako prohlidka samotna.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    LUCIEN: Vyvijim to ve Flutteru, takze iOS pridam, ale pozdeji. V prvni vlne bude jen Android. Ale jestli te to zajima, budu rad, kdyz se na te strance zaregistrujes a jako platformu uvedes iOS. Pokud uvidim, ze je o tu appku zajem a vyplati se mi do ni investovat vice (Apple si bere jen za to, ze muzes appku distribuovat, $99 rocne), tak pak dodelat tu podporu iOS uz by nemel byt takovy problem. [Celou dobu to vyvijim i s ohledem na iOS].
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    ZAHRADKAR: Jinak super. Měl jsem úplně stejný nápad, žel není čas... a vyřešil jsem to rovnou přes chatgpt. Má má to mouchy, ale jde to.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    ZAHRADKAR: Je i ios?
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    Ahoj. Hledám testery pro novou appku, která automaticky extrahuje přímo z hlasu strukturované záznamy z prohlídek. Funguje to tak, že si prostě zapnete mobil a mluvíte na něj (česky nebo anglicky) naprosto přírozeně - nejsou třeba žádná hesla, příkazy, atp. Appka rozumí včelařské terminologii a je schopná se zorientovat i v tom, když se během prohlídky vrátíte k předchozímu úlu atp. Výsledkem jsou pak záznamy typu "matka pozorována? ne", "plod pozorován? ano", atp. Funguje i offline (extrakce proběhne, jakmile budete zase online). Základní verze bude zdarma, pro testery pak několik dalších výhod - více https://manamel.ai/cs/ . Nehledám programátory, ale je dobré umět nainstalovat appku (Google Play store) a umět popsat, když něco nefunguje, nebo když vám něco chybí. Díky a více info kdyžtak pošta.
    ARNECHT
    ARNECHT --- ---
    Ja se v tom vubec nevyznam.
    Praha Barrandov

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam