• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LITTLEBOYPedofilie - Efebofilie - Hebefilie :: boylove :: girllove
    Diskuze o kontroverzním tématu. Mnohdy bez větší znalosti problematiky člověk lehce podléhá mediálnímu tlaku a jen zmínka o pedofilovi hned evokuje myšlenky na násilí a zneužívání dětí. Ale co je doopravdy v pozadí slova pedofilie? Kdo je to doopravdy pedofil - nešťastný člověk či násilnická bestie?
    rozbalit záhlaví
    LITTLEBOY
    LITTLEBOY --- ---
    IRMA: nemohu mluvit za 100% pedofilů/efebofilů/hebefilů/...
    ale jistě existuje VĚTŠINA, která sexu (nucenému) nepropadne. Jsou to již zde zmínění učitelé, vychovatelé, vedoucí oddílů, ...

    Mnoho těchto filů se ukájí třeba u fotek nebo u kreseb (manga), které jsou dneska už taky nelegální. Ale nemyslím si, že většina z nich pochybí a nějaké dítě zprzní...
    IRMA
    IRMA --- ---
    LITTLEBOY: asi máš pravdu, asi mezi řádky stále vidím jen ten sex. ale ani tvůj příklad mě nepřesvědčuje.
    Heterosexuál ve finále svou "oběť" osloví a skončí to sexem.
    Chceš říct, že pedofil - vědom si toho, že jeho touha není úplně košer - se bude celý život ovládat a přemáhat a svou touhu neuskuteční?

    Nic, nechci nikoho soudit. Musí to být strašné nemoct se "svobodně projevit" - ale tohle je asi tak jediné co na tom dokážu chápat nebo litovat.
    LITTLEBOY
    LITTLEBOY --- ---
    IRMA: ale ty tu meziřádky se mi zdá že píšeš jen o tom sexu ale konkrétní situace...

    Pro héteráka je normální:
    - vidí pěknou holku tak se za ní otočí případně v kolektivu kamarádů žačne vášnová diskuze o jejích pěkných vnadách
    - není problém se s osobou která je přitahuje se začít bavit, dávat najevo svoji náklonost, případně dávat nějaké signály že je tu zájem o další vzájemnou náklonost

    Ale dokážeš si toto představit u pedofila? Takže i když se pedofil maximálně drží, tak tyto základní neviné a pro héteráky běžné projevy musí čistě držet v sobě. Nesmí se nápadně otočit když se mu někdo blízký jeho srdci líbí, nemůže se jen tak pokusit začít komunikovat atd atd...

    Občas lidi litují nekomunikativní jedince a říkají si... to je ale chudáček mu se líbí tamta holka a on není schopen ji ani oslovit... ...kolik na toto téma již vzniklo filmů či jen filmových zápletek. Ale uvědomit si, že jsou i skupiny lidí, které toto nikdy nebudou mociu udělat a vnitřeně se trápí si už uvědomí málokdo...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PIZI: Myslet bez toho, abych si ověřil, jestli můj "comon sense" není náhodou v rozporu se získanými daty (což v případě zneužívání dětí je, zejména proto, že právě onen "comon sense" je přehlušen emocemi, které v nás představa sexuálního zneužívání dítěte vyvolává.

    Stejněta není sporná ta záležitost s tím, kdy je to dítě - nejde ani tak o právní definici, ale o to že pedofilie je sexuální přitažlivost k dětem, u kterých ještě nezačaly známky puberty - nejsou patrny žádní sekundární pohlavní znaky ( prsa, ochlupení, tvarová proměna, mutace atd.)

    Zatímco efebofilie je sexuální přitažlivost k dospívajícím - tedy těm co už nejsou děti.


    Takže opět - myslet v tomto případě znamená houby vědět a má cenu myslet až po té, co si zkusím ověřit, jestli mé apriory názory odpovídají i nějaké obecnější zákonitosti.
    IRMA
    IRMA --- ---
    LITTLEBOY: "abych upozornil na vždy jen jednotvárný postoj většiny lidí na konání a život pedofilů"... to by mě zajímalo co tím chtěl říci? co "pozitivního" o konání a životě pedofilů bychom měli vědět?

    viděli jste film "jako malé děti" ?( http://www.imdb.com/title/tt0404203/ ), jeden z hlavních hrdinů je pedofil a ačkoliv ve filmu je vidět i jeho zázemí a jeho problémy a určitým způsobem budí lítost, stejně se nedokážu zaujmout jiný než ten "jednotvárný postoj na konání a život pedofilů"

    na druhou stranu na efebofilii nevidím nic zas tak škodného. Vzpomeňme nejslavnějšího českého efebofila Jaroslava Foglara.

    PIZI
    PIZI --- ---
    Uderem pulnoci dite vyspeje. Minutu pred pulnoci jeste nesmi. O minutu pozdeji, ejhle konsenzu schopny jedinec.
    LITTLEBOY
    LITTLEBOY --- ---
    PIZI: to je jedno z dogmat. je dána nějaká nesmyslná hranice 15ti let a nic to nehovoří o sexuální vyspělosti jednotlivce. jsou "děti, které v 15ti ještě nejsou připravené ale na druhou stranu jsou i 12ti leté děti, které sexuálními zkušenostmi jen překypují...
    PIZI
    PIZI --- ---
    ZUZKAOU: Spis je problem s definici ditete. Ve vatikanu se muze od 12.
    PIZI
    PIZI --- ---
    SHEALA: Nevim jak mas definovano se realizovat. Ale kreslene pedofilni porno se nepocita? OK, pak nema moznost se realizovat. Myslis, ze se tady v te diskusi nekdo bude realizovat a proto se ti diskuse nelibi, nebot diskuse bude ublizenim?
    LITTLEBOY
    LITTLEBOY --- ---
    Proč jsem ale tuto diskuzi založil?

    NE proto abych zde obhajoval zneužívání...
    Ale proto abych upozornil na vždy jen jednotvárný postoj většiny lidí na konání a život pedofilů.
    PIZI
    PIZI --- ---
    AFRAM: Nemusis o tom diskutovat. Ale jestlize si nekdo mysli, ze je to v poradku, je prvnim krokem mu vysvetlit proc to v poradku neni. Pozadovat aby kazdy vedel vse sam od sebe osmozou z vesmirnych vibraci, je nerealne.
    LITTLEBOY
    LITTLEBOY --- ---
    WILDENBURY_SQ: Pedofilie se má ke zneužívání dětí stejně, jako heterosexualita k znásilnění...

    Tady to není o datech. To je o definici. Pedofilije = láska k dětem. A stejně i héteráci mohou lásku mít skrytu v sobě ale také ji mohou prezentovat ven... ...od slov, přes vzájemou náklonost až k vyžadování si ji násilím.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    ZUZKAOU: Chces tvrdit, ze jsi vyhledala ta jedina spravna data a rozhodne 100% spravne na zaklade americkych dat vis, ze ..

    Pedofilie se má ke zneužívání dětí stejně, jako heterosexualita k znásilnění...

    Zatimco Afram si proste neco mysli a vi houby?

    Ehm, s tebou se mi nechce poustet do diskuse, studium fyzikalni chemie zni precijen přínosněji, ackoli jsem pred ni na chvili utekl na nyx :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: A abychom se nezapletli do metodologické debaty.

    Českých dat je pochopitelně velmi málo, a ve statistikách nefigurují informace o výsledku šetření co se orientace týče. Narozdíl třeha do těch amerických. Tipla bych si že i britské budou k dohledání.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AFRAM: tak si dohledej nějaká data. Třeba američani jich mají spoustu.

    Myslet znamená houby vědět.
    AFRAM
    AFRAM --- ---
    ZUZKAOU: tak to si ehm rozhodne nemyslim...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: A pak je ještě dost nebezpečná ta pohádka, že nejhorší je pak falešná viktimizace, když spokojné, sexuálně aktivní dítě je zlými psychology a policity přesvědčeno, že trpí a tak začne trpět.

    (mluvím o dětech před pubertou. U sexuálně aktivní 13 či 14 je to spornější)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU: jo toho sem si vedoma :-)
    ZUZKAOU: moje rec.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: ale pokud by tu někdo začal vytahovat to s tím,že s dětma to jde taky konsensuálně, protože přece jsou na sex zvědavé a jen naše ošklivá civilizace jim to odpírá, tak začnu bejt dost protivná.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: násilný sadismus? Hlavní význam toho mého bonmotu je poukázat na to, že orientace se nerovná nějaký konkrétní styl chování.

    A klasická informace většina pachatelů sexuálního zneužívání dětí jsou heterosexuálové s preferencí na dospělé (respektive osoby s vyvinutými sekundárními pohlavními znaky)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU: jenze heterosexual ma moznost se realizovat konsenzualne, kdyz se realizuje pedofil tak ublizi. Jak se jmenuje porucha pokud se clovek realizuje pouze kdyz znasilni ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam