• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LITTLEBOYPedofilie - Efebofilie - Hebefilie :: boylove :: girllove
    Diskuze o kontroverzním tématu. Mnohdy bez větší znalosti problematiky člověk lehce podléhá mediálnímu tlaku a jen zmínka o pedofilovi hned evokuje myšlenky na násilí a zneužívání dětí. Ale co je doopravdy v pozadí slova pedofilie? Kdo je to doopravdy pedofil - nešťastný člověk či násilnická bestie?
    rozbalit záhlaví
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ENELI: o zní, jako bys slova "pedofil" použila jako nadávky.
    Sexuální preference nejsou něco, co by si člověk vybíral. Jistě, lze podlehnout módě nebo naopak tlakům okolí, ale ten základ už v člověku musí být. U někoho je ten základ bohužel takový, že jeho realizaci nelze akceptovat. Otázka je, jak s by společnost měla s lidmi s potenciálně nebezpečnými sexuálními preferencemi nakládat. Obávám se, že čím víc se bude perzekuovat samotná pedofilie jako sklon (a nikoli její realizace), tím menší je rpravděpodobost, že se pedofilům dostane adekvátní psychiatrické a podpůrné psychoterapeutické péče.
    ENELI
    ENELI --- ---
    SHEALA:
    ZUZKAOU:
    to není přesné - poruchy jsou - patologická sexuální agresivita, to je nižší forma a pak teprve sadismus!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ECLECTICA: to netuším... u pedofilie jsou výrazným rysem fyzický vzhled dítěte, nevinnost a ano, je tam i ten rys ovládání a především "uvedení do života", obdiv k dítěti a jeho dětskému světu - jak mi bylo kdysi jistým pedofilně zaměřeným člověkem řečeno

    každopádně ad. ústavy - prostě tam se mohou realizovat a především pohybovat za minimální hrozby odhalení

    překvapilo mě však jednání výše uvedeného "pána" - on se necítil jakkoliv provinile - on přece v žádném případě nemá v úmyslu dítětit ublížit, on je obdivuje, chce jim dopřát to nejlepší... děti jsou pro něj modly
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ILLUZE: tomu nerozumím. Myslíš, že hlavním rysem pedofilie je být v pozici toho, kdo má z nějakého důvodu převahu a tudíž je mu nakonec jedno, jestli se jedná o dítě nebo mentálně postiženého?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ECLECTICA:tak ono právě poměrně dost pedofilů nakonec přistane v podobných ústavech...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ILLUZE: ano, lidem s fyzickým postižením se to děje samozřejmě také, mně šlo o tu analogii s psychosociální nevyzrálostí dětí a de facto podobným stavem u mentálně postižených.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ECLECTICA: protože ti/ty, co se takové zneužívání děje, o tom mlčí, resp. se ozvou v minimálním množství
    pokud se jedná o mentální postižení, málokdy je dané dítě, popř. dospělý schopen srozumitelně říct, co se stalo a žádat řešení situace
    fyzické postižení - vlatně nemám kamarádku, která by neměla podobnou špatnou zkušenost - ale po zkušenostech, kdy vedení pravidelně podobné záležitosti zametlo pod stůl a dotyčnou buď začali shazovat nebo ji zařídili přesun do ústavu s podstatně horšími životními podmínkami - o tom na veřejnosti mlčí... svěří se kamarádce, ale víc už to řešit nechtějí, mají svých ostatních problémů dost
    JELENA
    JELENA --- ---
    (když si vzpomenu, co jsem byla za dítě v době první menstruace - pobůh, mít v tom věku dítě? NE NE NE! - a to si myslim, že já zrovna nebyla ukázkovej puberťák, u mnohých jiných by to bylo ještě o dost horší.)
    JELENA
    JELENA --- ---
    _BENNY: biologicky schopná a i to je sporný, protože v téhle době je ještě dost velká pravděpodobnost, že těhotenství a porod nebude bez komplikací.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LITTLEBOY: nějaká oficiálně určená hranice být nicméně musí, na tom se snad shodneme.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JELENA: tak u divky se ta biologicka dospelost pocita od prvni menstruace, pak uz proste styku a otehotneni schopna je a jestli chce, tak do toho i pujde :)
    JELENA
    JELENA --- ---
    _BENNY: tak jedna věc je dospět biologicky a jiná je dospět psychicky. Já bych desetiletejm "vyspělcům" tu vyspělost moc nevěřila :)
    LITTLEBOY
    LITTLEBOY --- ---
    _BENNY: Tak v prostředí omladiny se dost pohybuji a ten vývoj je hodně rozptýlený. Někdo chytá choutky s odpovídající vyspělosti už v 12ti a někdo ještě v 16ti vypadá a sexuálně se chová na 11. Tady zákon dost pokulhává...
    LITTLEBOY
    LITTLEBOY --- ---
    Tak ono obecně ten vývoj šel ruku v ruce v partě. Taky jsem šel na střední a byl tam týpek co se styděl s klukama i do sprchy po těláku vlézt a když to přišlo na řeč, tak z něho vypadlo že je tak zvyklý ze základky tam se snad každý styděl i ve spoďárách...
    VOD_KA
    VOD_KA --- ---
    sestry spoluzacka otehotnela v osme tride s sedesatiletym chlapkem
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JELENA: asi dost zalezi na prostredi. nektere studie (link nemam :) uvadeji, ze divka muze dospet rychleji v zavislosti na mnozstvi konfliktu a samcu a tak vubec (jinymi slovy, divka muze dostat kramy uz v 10ti, nejaky extrem byl snad jeste o 2 roky nizsi). ani bych se nedivil, kdyby se to tykalo i muzu :)
    JELENA
    JELENA --- ---
    _BENNY: tyjo, u nás na osmiletým gymplu z nějakejch 150 lidí v ročníku jedna těhotná maturovala. Do tý kvarty - ekvivalent konce ZŠ - nic moc. V šatnách po těláku se začínalo mezi holkama probírat která s kým vlastně až někdy na tý jakoby střední škole... (a taky šlo spíš o stejnou věkovou kategorii jako píše SHEALA)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JELENA: u nas taky ve trinacti nikdo nepremejslel nad sexem... v patnacti uz treba jo... ale cilem byli stejne stari lidi... pamatuju si ze i v 17 sem resila jestli 20 letej borec je uz moc starej bo ne :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JELENA: u mych spoluzacek bylo obvykly, ze mely za sebou odpaneni uz ve 14ti letech (pochopitelne s nekym mnohem starsim, 20let a vys). ostatne jedna z nich otehotnela hned jak odesla ze ZS...
    JELENA
    JELENA --- ---
    _BENNY: já si pamatuju, že u nás na ZŠ (než jsem naštěstí zdrhla na gympl) se v jedenácti a dvanácti začínalo kouřit - kdo kouřil, byl fakt borec. A na nějakej sex ještě ani chlapci nepomýšleli. A pak na gymplu kolem tý třináctky - to furt byly všechno ještě děti. Pochybuju, že se tam nějak výrazněji přemýšlelo nad sexem...
    LITTLEBOY
    LITTLEBOY --- ---
    SHEALA: Taky výběr by byl jasný, ale realita je vesměs jiná.
    JELENA: No my jako kluci jsme se navzájem objevovali celkem brzy a z blízka (asi trochu jako v knížce "mládí v hajzlu"). Jen se o tom nikdo nahlas dneska moc nebaví... A pokud byl někdo starší kamarád a ke hrám se přidal, tak nikdo moc nepřemýšlel s kterým zákonem to je v křížku a jestli najednou z toho nekouká pedofil.

    Hlavní myšlenkou v těch postech není věk 15ti let ale spíše otázka dobrovolného/nedobrovolného sexu či jiných praktik.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam