VITEX:
1) v dnešní době je o hubu jen cítit sounáležitost se svým národem a nebát se k němu a nějakým kořenům přihlásit. Natož to nzývat hrdost. Ale jo, já jsem přinejmenším ráda, že jsem Čech. Nemyslím si naivně, že jakékoli jiné národy byly i tolik lepší, než Češi.
2) hrát si na to, že národy neexistují, je , promin, ale opravdu trapné dětinství. Národ je něco jako rodina. Taky člověk nemá v rodině vždycky samé machry a mistry světa, má tam lemply a černý ovce atd, ale snad není nutné kvůli tomu svou rodinu zatratit a dělat, že není. To je jen lhaní si do kapsy.
Možná si myslíš, že řešení všelijakých problémů je v tom distancovat se od toho, co tě sere, "zrušit to" , ale tak snadný to na světě není.
btw: národy, které nezapomněly na to, že jsou národy a mají i svoji kulturu, kterou dál budují, ty vítězí a přežívají.
Ne jako my tady, když strasně svobodně a cool kálíme na všechno české, na to, z čeho jsme vzešli a co bychom ideálně měli vylepšovat, napravovat nebo posouvat dál. Národ, kterej destruuje sám sebe, zanikne. Ne že všechny národy zaniknou v nějakém mišmaši, ale vyhrajou ty, co nezapomněly, že jsou národy a ty zaberou naše místo.
jojo, taky jsem měla období, že jsem si myslela, že nejen češi, ale žádný lidi nemají nárok přežít, žít tady na zemi, že lidi jsou špatný a hloupý a tak dále. Ale už si to nemyyslím.