• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    OVERDRIVE: zauijmava je hlavne geograficka distribucia multirezistentnych kmenov. v krajinach kde lekari praktikuju prisnu ATB preskripcnu politiku (Nemecko, Skandinavia) je rozsirenie multirezistentnych kmenov mimo nozokomialne MRSA nizke a stabilne, v krajinach kde sa ATB predpisuju ako bonbony (Spanielsko, vychodna Europa) uz stracaju ucinnost aj rezervne preparaty. tuna je bezne tonsilitis liecitelna nepotencovanym amoxicilinom alebo cefalosporinmi 1. generacie, myslim ze v CR alebo Spanielsku by nepomohol uz ani azitromycin alebo Unasyn.

    vsetko najlepsie k 30ke ;)
    DISPARITY
    DISPARITY --- ---
    OVERDRIVE: Me to prijde ponekud novinarsky prehnany - samozrejme vzrustajici rezistence na natibiotika problem je, nicmene nove leky proti infekcim se vyviji, jenom za meho pusobeni jsme registrovali dve nova ucinejsi antibiotika, a navrch mam pocit, ze existuji i antibiotika ucinna na kmeny rezistentni na karbapenemy... No a jinak je vubec nejlepsi bejt bohatej a zdravej... ;-7
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Vitex pastoval na Twitter Boourkovo video:

    BONUS - Jez co ti dají - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=nVXApS-BQmY
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    haa, ctu to ted... takze budem chcipat na kapafkou zpusobene zanety ledvin a mocoveho ustroji... blba a dlouha smrt,... brr...



    Britská organizace na ochranu zdraví varovala minulý měsíc lékaře, aby přestali používat lék, který se dosud normálně používal pro léčbu gonorrhoey, protože už není účinný. Varovala před velmi reálnou hrozbou, že v budoucnosti nebude možné gonorrheu vůbec léčit.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    [[[ BACHA, ZADNA POPLASNA SPRAVA, CHCI SI JEN VECER PRECIST, TAKZE UPOUTAVKA, TREBA NAM LIBRIUM MUZE RICT VIC - LIBRIUM VOE, ESTE SEM CHODIS? ]]]



    18.11.2011
    Evropou se šíří neléčitelné infekce
    Příčinou je zneužívání antibiotik

    Svět se žene do nepředstavitelné situace, kdy bude nemožné léčit infekce, varují odborníci. Vznikají totiž četné infekce, které jsou zcela odolné vůči antibiotikům. Farmaceutické společnosti přitom nemají zájem o vytváření nových léků proti infekcím. Z celé Evropy přicházejí zprávy o infekcích, které je dnes téměř nemožné léčit. Evropské středisko pro prevenci a zvládání nemocí informovalo ve čtvrtek, že v některých zemích je až 50 procent případů otravy krve, způsobených jedinou bakterií,K.pneumoniae, která způsobuje běžná onemocnění dýchacích a močových cest, odolných vůči carbapenemům, nejsilnějšímu typu antibiotik.

    Po celé Evropě vzrostl počet případů bakterií K.pneumoniae odolných vůči carbapenemům ze 7 na 15 procent. Evropské středisko pro prevenci a zvládání nemocí konstatuje, že je to "mimořádně znepokojující", protože carbapenemy jsou poslední linií obrany při léčbě infekcí, odolných vůči většině antibiotik.


    Evropou se šíří neléčitelné infekce
    http://blisty.cz/art/61051.html
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    mmchodem vsimul si nekdo zpravicky, ze je ve vzduchu nejvetsi mnozstvi sklenikovych lpynu od zacatku prumyslove revoluce... a ja jsem si rikal, proc, kdyz jsem vcera prijel z SK do Prahy, mel jsem dojem, jakoze hori nekde nejakej barak nebo nekdo pred hlavakem zapalil popelnice. a ono ne, on je to proste jen normalni prazskej vzduch.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tak takovehle to je kdyz nevyjede videoserver: http://youtu.be/ws5oX-fkNf0
    V patek vecer v SGI mainovy vidoeserver, tedy to zarizeni, na kterem jsou ulozeny vsechny klipy [klidne i filmy v HD kvalite, proste cokoliv co neni Zivak] proste prestal fungovat. Normalne je to zarizeni backupovane druhym serverem, ale na nem o tyden predtim umrelo diskove pole, takze v dobe, kdy se mel murphyho zakon stat, stal se. Backup mrtvy, na umre main.

    Tak takhle nejak pusobi chvilka, kdy mi volaji na support. Samozrejme kolegum volali, akorat tenhle OBRI pruser [nastesti ne nas] jsme nemohli nijak vyresit. Kdyz odejde technika [znovu rikam NASTESTI cizi], neda se nic.
    Kazdopadne nekdy chapu, proc jsou nase servery casto 4x i vickrat backupovane. Kdyby odesel ten nas server. Nebudou moderatori mit za sebou ta krasna pozadi, nehral by zvuk znelek, nevyjely by takove ty vlozene titulky, jak na nich pisou rasismus, dokonce by moderatori ani nevedeli co maji cist ci rikat, protoze to jak ctou z papiru je jen timeline, ale to co rikaji vidi na takovem jakoby neotaru, na kterem ten text bezi... proste by to bylo v prdeli asi tak 10x vic.

    Kazdopadne to co je videt v tohle videu je vlastne nejhorsi scenar me supportni prace, kdyz nepocitam to, ze nevyjedou nejake extremne drahe reklamy v prime time [kokakola, kolaloka...]...

    Kolegovy se jednou podarilo restartovat najednou 6 televiznich kanalu najednou. Tedy stalo se vsecko co jsem popisoval vise v 6 televiznich stanicich...

    Myslim, ze na par let prisel o premie a i o nejakou srzku z vejplaty, tusim 20%.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Doporuceni od kolegy Martina Macha na "reastauraci" s hodne mizernymi higenickymi podminkami [je to nejaka hrozna garaz v malem Vietnamu]... moc se tam chci podivat, ta trznice me vzdycky lakala: http://www.scuk.cz/d/hai-ha/#
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    [[ sorry za hrubej repost, ale snad chapete, ze vas zvu na oslavu narozek]]

    Tak pry mi ma milovana zena domluvila, ze 9. 12. 11 bych mel slavit sve narozeniny v klubu Carculcah [Šafaříkova 11, 12000 Prague - kousek od Nuselskych schodu, asi dva vchody vedle kavarny-vydavatelstvi Fra], kdo me zna je zvany, kdo me nezna [mladsi a sluzebne mladsi id na kyberii a nyxu ;], bude mit moznost se seznamit. Zatim jako muzika jsou domluveni [pry, ma zena je proste DOKONALA, Bonus [ http://goo.gl/CX5hc ], a ja se tento tyden pokusim domluvit Head in body [ http://goo.gl/DsPJf ], tedy HH a witchouse-noizz]. Pokud neco, tak ze nic, ale jinak vyuzijte postu, pripadne muj wall.

    [Kua pamatuju si jako by to bylo vcera, kdyz mi polovina kyberie psala, ze vsechno nejlepsi k 23 ty starej bastarde. njn 7 let uteklo ani nevim jak. teda vim. dcera uz pujde do skoly, ja jsem porad silene zamilovany a uz rok a pul zenaty... a zemegula se otaca porad dalej. tedy uvudime se a rad vas uvidim.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    HIPPO42: A proč si myslíš, že Amíci dobývali Afghánistán?

    Osobně si myslím, že důvodem byl fakt, že Talibán zakázal a úspěšně zcela potlačil produkci opia.
    Ať si Amíci tvrdí co chtějí, IMHO s tím mají obchodní zájmy v tomto odvětví cosi společného.
    Svědčí pro to zejména teda to, že jakmile Amíci zemi dobyli,produkce vyletěla do nikdy předtím nebývalých výšin.
    Tvrdit, že to tam přišli potírat je...směšný je slabý slovo, hodně slabý ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    zase jsem si jednou precet Havlikovu depresi, ten chlap ma proste pravdu, no.
    a taky se naucil fotit:

    Rumburumburgalarambambula, je nám to líto. Blog - Rudolf Havlík (blog.iDNES.cz)
    http://havlik.blog.idnes.cz/c/194287/Rumburumburgalarambambula-je-nam-to-lito.html
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SANCHA: taky jsem nad tim uvazoval... zebychom meli francouzske predky?

    SANCHA
    SANCHA --- ---
    OVERDRIVE: Ten napichnutej snecek ve mne vyvolava uplne zvlastni smesici pocitu ve vysledku prijemnych :]
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    HIPPO42
    HIPPO42 --- ---
    OVERDRIVE: Jen taková představa: Armáda narkomanů toužících po droze dokázala to, co nedokázali ani Rusové ani Američani, dobýt Afghanistán.:-)

    Při současné snaze otevřít Afghanistán světu, by mě nepřakvapilo přesunutí moci z místních drogových bosů na směs šéfů z různých částí světa a za nimi se táhnoucí suity poskoků v různých pozicích. Ale cena se bude samozřejmě dál držet vysoko a spíše se dá předpokládat ještě její zvýšení.

    Co vliv Číny v této oblasti obchodu?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    CONTINUITY: nikdo napriklad nevi, proc ma CR takove obrovske pokryti uzivateli toluenu. Dokonce nejvic "lepidlaku" je v Olomouci a nikdo nevi proc. Narust oproti prumeru republiky treba tak o 60%.
    Tyhle veci nejsou bohuzel dosledovane i kdyz je treba streetworkeri hlasi.

    Ale jako s kvalitou ejdze ano. Navic dostupnost, tady mimo hlavni mesto defacto neni smer na vychod nic.
    Mmchodem daval jsem sem clanek o tom, ze v Afganu jsou po valce asi takove zasoby, ze by to stacilo Evrope na 10 let soucastne spotreby. Jen mistni narkobaroni nechtej poustet z podnechtu, aby nesnizovali cenu [a nezabijeli si zakazniky]... [to mi hodne pripomelo Dunu a v pozdejsich dilech probihajici uskladnovani koreni a vydirani imperia]...
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    OVERDRIVE: smutny. Celkem chapu,ze pokud se clovek chce odmastit z reality a je mu jedno jak,domaci piko vyjde levnejc. Ale to by prece melo fungovat i v jinych chudsich a krizi zasazenych zemich;) ze by to bylo ceskou sikovnosti,ze jinde jim to vareni tak nejde?;) nebo maji jinde lepsi a levnejsi heroin...;D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam