Jinak o weekendu jsem se byl s Truce podivat v Aeru na francouzky filmy, zase, jako vzdy mi unikl Alphavile, ktery jsem chtel videt hodne, ale Truce jeste nevidela
Jules a Jim [a ja jsem to videl jeste na vysoke v Opave], takze jsme si dali Truffauta.
Pokud neznate, tak si dejte.
Film v sobe nenese zadne hluboke podprahove plany, snad krom toho, ze pratelstvi a laska jsou veci rozdilne ale stejne silne, asi tak priblizne.
Je to takovy film o svobode, o zenksych a chlapech a o tom, ze zivot je prijemny, vetsinou...
MMchodem je ve fimlu pouzito par rekneme experimentalnich postupu, nebo hricek. Vypravec nahrazeny titulkem, jine sceny v uvodu pri predstaveni hercu a jine pak na stejnem miste ve filmu, hratky se zvukem, zaseknuti obrazu do portetu...
Pokud nelitujete 2h zivota na cernobily film, tak si rozhodne dejte. Je to vlastne sladko horke, coz se hodi, takhle do podzimu.
Myslim, ze dramaturgie Aera si ale usekla palec, kdyz jako v jeden den dala na 3: Muz a Zena, na 6: Jules a Jim a na 21: Alphavile. To je jako na zasterleni.
MMchodeme zjistil jsem, ze pomerne obstojne rozumim mluvene francouztine, coz je vtipny, pac francouzsky neumim ani slovo.
Jules et Jim (1962) - IMDb
http://www.imdb.com/title/tt0055032/
Jo a mimochodem ve Vidni na vystave Williama Buroughse jsme holt nakonec nebyli, pac tak skoro pet tisic za cestu valakem tam a z5 jsem ja sam nebyl schopen [mam na ucte asi pet tisic ;] a Truce nemela vubec nic. Vzhledem k tomu, ze jsem se o tom dozvedel ve stredu, na dalsi improvizace uz holt nebyl cas no....
Asi by to slo lip busem, ale to jsem uz taky nestihal, Truce to tusim neresila vubec. Ale zas aspon vim, co je ve Vidni, az se tam nahodou budu chtit jit podivat a taky, ze maj snad nejlepsi net co jsem kdy u jakyho mesta videl.