chtel jsem udelat screenshot sveho desktopu s nejakym z tech wallpaperu, a takhle to dopadlo ;]
uzitecne applikace jsou vsechny opensource, az na OS samotny + mail client, ten je nativni jen je v nem GnuPGP
[jo ten Shadowrun Returns + draci upgrade + unlimited, tak to taky neni OpSrc]
chrome
gimp
inkscape
mail
TweetDeck - ten je vazne dobrej na macku, na Linuxu/Widlych mi nikdy nechodily takhle pekne 4 sloupce se zivou aktualizaci, na telefonu jej pouzivam taky, ale tam je takovy normalni, jako normal twitter
Trasmission - torrenty, ten rad nemam, vuze mam ale jeste min rad
LimeChat - IRC klient, pusobi jako terminal, chova se jako IRSSI, ale ui treba nahledy stranek z linku, stejne jako nyx, hodne dobrej klient, upozornuje do ribbonu dole, kdyz jej nekdo na IRC oslovi... libi
zelenej ptak je Adium - vlastne obdoba Pidginu vcetne OTR, kterej je in, nemusi se pluginovat
Skype - jo ten neni open-source, ale na mluveni je to proste NEJ
VLC
TrueCrypt - vhodny doplnek DropBoxu, kteremu ted predseda Kundolyza Rajsova, to jako nekecam
dal uz jsou to mackoviny, az klice je pak GnuPGP
mmchodem neco na hrani si s muzikou musim vymyslet a zkusit nejake zajimavejsi softy nez je gimp na grafiku [pripadne dohledat nejake pluginy progimp - treba napodobit chovani Instagramu se mi v tom nepodarilo ani za prase, a ono je to dneska tak moderni no - navic mi pak vic slusej ISM - tomu se ted rika selfie, to bych zabil... ale jsou to jedine moje fotky, pac jinak me nikdo nefoti a ani nema kdo... do kina holt chodim sam a byl jsem tam sam, nezparovany, krom barmanky, uplne jediny... stejne by je vsechny zajimalo jen nakupovani, oblikani a zrani, ani muzika, ani drogy, ani sukani... tancovat by slecna umela? no nic, dost zahorkleho rana, zacina byt hezky, je cas jit si lehnout... stejne to prezijou jen milenci...
brou,...eee,... bre rano
[pamatovat si: ASUS MeMO Pad ME173X za cca 3 litry je to asi uzitecna investice a zjistilo se, ze tablet je celkove uzitecna vecicka do kapsy, kdyz uz nemam ctecku, jedine co, tak zjistit, jak je to vleke co se kapes tyce + jestli ma i ext klavesnici :
http://www.alza.cz/asus-memo-pad-me173x-16gb-cerny-d429527.htm ]