• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    btw, doporucuju, kdyz uz mame hromadu 0day-u zejo:

    Keep your Firefox healthy with a quick checkup — Mozilla
    https://www.mozilla.org/en-US/plugincheck/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Btw ad : Sinister and Dexter....

    Sinister Dexter is a play on words; in Latin sinister means 'on the left side' and dexter means 'on the right side'. It can be traced back to the Principia Discordia, quote: "Sinister Dexter has a broken spirometer."

    The initial inspiration for Sinister Dexter came from Samuel L. Jackson and John Travolta's characters in Pulp Fiction. However Dexter is designed to look like Wesley Snipes.

    Sinister Dexter - Wikipedia, the free encyclopedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Sinister_Dexter
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    vytah z RPG systemu, ktery me zajima... RPG v podani 4chan, TO CHCES!!!

    Wushu Open - 1d4chan
    http://1d4chan.org/wiki/Wushu_Open
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---


    tak nejak jsem nevedel, kam si tenhle roztomilej obrazek jedne punkove desky dat, tak jsem si jej dal sem ;]
    a pak ze motyl nemuze zabit ;]

    GET DEAD SELF TITLED EP | GET DEAD
    https://getdead.bandcamp.com/album/get-dead-self-titled-ep
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    jo jinak ozivnul [ RPG - $HADOWRUN : Seattle from scratch : aneb Duha u Zgurvene Ryby ]
    pokud by nekoho zajimalo co a jak....
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jo a vim, ze uz jsem to sem daval, ale udelat z NewYorku warzone, to je proste inspirace jaxvin, a me by se ted nejaka zas hodila, vzhledem k tomu, ze jsem znova zacal masterovat Shadowrun:


    Fakt doporucuju, vychazi to i CZ, ale hrozne pomalu... je to mirne pritazene za vlasy, ale Americky sen, pote, co se z nej stala valka na Balkane... survival, politika


    DMZ (Complete) (download torrent) - TPB
    https://thepiratebay.mn/torrent/6920790/DMZ_%28Complete%29
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tohle CHCES!
    Teda vlastne chces ja, tak si sem schovavam, abych to sundal, az budu mit vic jak 22% baterky...

    2000AD - Sinister Dexter (Vol. 1 & 2) (- Nem -) (download torrent) - TPB
    https://piratebay.co.in/torrent/8926808/2000AD_-_Sinister_Dexter_%28Vol._1__amp__2%29_%28-_Nem_-%29
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Neni tu nekdo, kdo by studoval neco na tema OpenStack? Docela by me zajimalo whatzz up a potreboval bych nejaky uvod... nejaka vhodna dokumentace? Muze byt i nejaky video, cokoliv.

    Zatim to vemu z tohohle konce, a uvidime, ale nekdo kdo vi vic... https://en.wikipedia.org/wiki/OpenStack
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mam delat pohovor na stejnou pozici, na jake jsem ja, s nejakou holkou co ji chcem pretahnout od konkurence a kolega [A]:

    A: snad to pujde hladce, docela by se nam hodila
    ja: no ma hezci zivotopis nez ja...
    A: tak to me pobavilo
    ale visjak, je to holka, ty maj vsechno hezci
    Ja: tak to zas pobavilo me
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    chci se podivat, otevira to Douglas Ruskoff

    Critical Issues Symposium - Opening Keynote: Douglas Rushkoff
    http://www.youtube.com/watch?v=gkwxseSc1Uk
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Car Hacker's Handbook
    by OpenGarages : http://opengarages.org/handbook/ free e-book
    Ukradeno z Twitteru Ferenziho, zatim jsem na to jeste nekoukal, ale muze byt zajimave
    FATBWOY
    FATBWOY --- ---
    OVERDRIVE: nebo u me v archivu ;p
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Kompletni CZ Dabovany MASH: http://mash.alyss.cz/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Nesmím se bát. Strach zabíjí myšlení. Strach je malá smrt přinášející naprosté vyhlazení. Budu svému strachu čelit. Dovolím mu, aby prošel kolem mne a skrze mne. A až projde a zmizí, otočím se a podívám se, kudy šel. Tam, kam odešel, nic nezůstane. Zůstanu jen já.
    ~ Benegesseritská litanie proti strachu
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    Jo, jinak vše OK. Už je hlavou dolů nachystaná:) Zatím zůstanu tady, zatím.. ale dojedu někdy v září, na dýl. To bych se Ti určitě ozvala. A co Ostrava?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SANCHA: Takze zachvili. jinak v pradku? Zustanes tam, bo se vracis? Kdyz sem, tak co tady a kde?
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    Jo, pořád, trochu za městem asi 30km na sever od. V polovině srpna
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SANCHA: zdar, uz tam budem?
    kde jsi, porad v Koperhagenu?
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    OVERDRIVE: Vítej :) A zdravím do Ostravy
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    ha, nechtene jsem napsal delsi text, ktery si linknu i sem, pac nad nim chci jeste premyslet, pripadne klidne komentujte, zajima me z5 na vazba:

    originalne tady: [ OVERDRIVE @ Cyber.Punk: cyberpunk is not dead! cyberpunk is NOW! : SubHuman, PostHuman, TransHuman, InHuman ]



    OVERDRIVE --- --- 15:55:59 16.7.2015
    AVATAR: zato je z nej pan doktor a myslim, ze je i zenatej a ma deti... vtipna hlaska tohle to, co tady napsal v roce 2003 ;] tenkrat mu musel byt tak 15 ;]

    Mmchodem, jsem ted v Shadowrunu vypustil vrazdici umelou inteligenci a vubec mi nepripadlo vtipny, jak se ta vetev pak ubirala.

    Zajimave je, ze ve vetsine spolecnosti jako je treba tahle, prevazuje ten pesimistickej pohled na veci. Jakoby vsichni ze stepeni jadra videli jen atomovou bombu. Jakoze ja s tim souhlasim, do jiste miry, ale zajimalo by me, jestli to jde nejak vybalancovat videnim pozitiv... proto jsem se tady na to taky ptal.
    Pripadne mi, ze treba koncept osobnich udaju se prezil stejne jako koncept autorskeho prava... problem vznika jen tam, kde jsou tyhle dve veci v trni, na te hrane se to pak lame.

    Zas naproti tomu je zajimave, ze vlastne koncept ochrany dat se temer vubec nevzil: dodneska nemas data na 99% disku sifrovana, nemas podepsany jediny email za tyden [nemluve o sifrovani], vetsina komunikacnich protokolu se sifrovanim pocita az pomerne pozde a je relativne tezke je prosadit ze siroka.

    Dik tomu, ze treba tohle se nedeje, tak dochazi k relativne malemu rozvoji. Zajimave na to jde Moxie Marlinspike a ta jeho banda, kteri nejsou takovi ti crypto-konickari, ale zaroven vidi uzivatelsky pohled.
    To co delaji oni je treba crypto-optimismus a techno-optimismus.

    Jejich sifrovaci system proste ZRUSIL podporu SMS, pac tvrdej, ze SMS je obsolete technologie, ktera zbytence tahne z5nou kompatibilitu... nepotrebujem, zrusit. A maj uplnou pravdu. To same se ma stat shitum jako Flash, proste kill switch, jak ted nekdo rek z FB.

    A tim se dostavam k pozitivu bohate firmy, abych tenhle nekoherentni text nejak jeste opepril necim, s cim nikdo nebude souhlasit: velka firma [korporacka] muze prosazovat zasadni kroky.
    Milion lidi muze mrcet jak se jim nelibi Facebook, ale bez nej by se polovina z toho milionu lidi nikdy ani nepotkala. Bez googlu by polovina lidi nemela dnes ani email [kolik lidi ma vlastni servery a domeny?]...

    Je tady diskrepance mezi postojem konickaru a postojem BFU. Neumim si predtsavit, ze by moje zena chtela mit vlastni mailovy server... nechtela, protoze hromadu casu travi necim, v cem je dobra. Ja zas hromadu hodin travim patchovanim der v serverovych appkach. A za to, ze ona ma email, jsem ja a] placeny, b] plati to tim, ze prodava neco, co ji nijak moc nechybi... ji se libi, ze kdyz uz musi byt reklama [a ze byt musi, na tom se shodnem, protoze neexistuje mechanismus, jak nekomu neco zakazat... to plati obecne a je to imho fakt]...takze ona je proste rada, ze ji chodej targetovane reklamy. Dokonce se ji libi, ze si na zaklade nich muze neco koupit, protoze se stava, ze se tak dostane k necemu, co opravdu chce a co treba za neco stoji, misto aby chodila regalama supermarketu a vybirala shit. Vlastne prodani sveho soukromi je pro ni filtr na realitu a vzhledem k tomu, ze je tam ocividne konkurence, neni to filtr jednostrany...

    Takze dik korporackam typu FB a Google proste prodavame neco, co nepotrebujeme [ocividne vetsina z nas, protoze uprime, kolikrat se vam vazne stalo, ze google pouzil vase vyhledavani proti vam?]. Jine je to samozrejme v nejakych Cinach a Kubach a tak. Jine je to samozrejme, kdyz jina korporace ma k necemu deklarativni pristup... ta korporace se jmenuje stat a je zvlastni tim, ze vytvari zakony, ktery ovlivnujou volnou soutez. At k dobremu, nebo ke spatnemu, to je otazka, ale v dany moment, kdyz stat muze naridit FB a Googlu aby NEPLACENE vydal vse co ma... pak tve osobni udaje nejsou v konkurencnim boji, nemusi za to nekdo ZAPLATIT [a ted nemyslim jen penezma]... dostane je proste nekdo, kdo je muze defacto jen zneuzit proti tobe... google mi poskytuje servery, facebook taktez... komunikaci, uceni, cloud na sdileni ... co mi za to, ze ma moje data poskytuje stat.

    A to je presne ta treci plocha, kdy jednem neco davam protoze chci, druhym protoze musim.... oboji je to korporace, stat je korporace jako jakakoliv jina, cim se lisi od TATA, Verizonu, IBM... akorat tim, ze vic prodelava.
    Management tam je, postihy tam jsou, frakce tam jsou, zajmy tam jsou...

    OVERDRIVE --- --- 15:59:40 16.7.2015
    MMchodem hlavni spor, co jsem kdy vedl s GHIVERANEM... on kdysi veril ruznym konspiracim... prave ta hlaska o AI proti systemu byla dusledkem tohohle, a ja se s nim prel, ze konspirace je blbost, protoze v prostredi lidi, neexistuje zadny mod, kdy by neco dlouhodobe vydrzelo utajene. to proste nejde. nekdo to leakne, neco se rozbije atd.
    v konecnem dusledku neexistuje nic jako "zly system", jak tady ted nekdo poznamenal, existuji mody, existuji zajmove sfery a existuji na ruznych stranach barikad, jsou mezi korporacemi, staty, kmeny, skupinami, jedinci... to vsechno dohromady dava takovy FLUX a CHAOS, ze neni mozne mit nejakou dlouhodobou konspiraci v prubehu casu [rozhodne ne kontinualne]...

    demence typu socialismus, kapitalismus, fasismus... to vsechno mel byt system, ale takova vec uplne ocividne nefunguje. a to ani za predpokladu, ze urezes vsechny vetve, ktery ti trcej k sousedum za plot

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam