Udelal jsem si radost, ze survival veci, ktere jeste chci, tak je to kuse a sipky, kazdopadne mam jednu takovou paranoiu, a to uz leta letouci, pote, co jsem poprve v zivote stopoval pres celou Evropu, a trosku se to posralo a ja 2 dny zustal vyset bez pitne vody v miste, odkud jsem nemoh nijak moc rozume odejit... Takze moje paranoia je nedostatek ciste pitne vody. Vzhledem k tomu, v jakych zemich jsem byl a vzhledem k tomu, ze vim, ze ve vetsine zemi, kde jsem byl, se neda voda normalne pit, tak jsem strasne moc chtel mit ve svem nouzovem zavazadle [mam dve, zimni, letni, a pak jeste jedno mimo oblast, kde se normalne pohybuju, plus uplnej zaklad [spacak, boty a kompletni sadu obleceni] v aute] nejaky filtr na vodu... [clovek vlastne potrebuje uplne nezbytne - alespon podle me: ohen, nuz, boty, suchou sadu hader, kus igelitu/plastenku, pitnou vodu, svetlo]
Tak jsem si koupil tyhle dve drobnosti:
Tohle prijde do nouzoveho zavazadla:
Care Plus Water Filter, Filtrace vody Care Plus | Hudy.cz
https://www.hudy.cz/filtrace_vody/care-plus-care-plus-water-filter,100029350.html
Tohle prijde do batohu, ktery taham na zachranariny, urbexy a kratsi tracky na lehko:
LifeStraw® Go, Filtrace vody LifeStraw | Hudy.cz
https://www.hudy.cz/filtrace_vody/lifestraw-lifestraw-go,141038874.html
Uz nikdy nechci zazit stav, kdy jsem v Bangladesi zvracel a sral, procez nesla koupit balena voda [a i ta se chlubila tim, ze ma jen 0,01% arzenu, tak jak my se chlubime tim, kolik je v Magnezii jakych kati/ani-ontu]. Tehda jsem ze sebe strhal vsechny stribrne sperky, ty co sly jsem jeste nalamal na kousky a protrepaval jsem je v odrene petflasce, jenze s tema prujmama a zvraceni te vody bylo stejne zalostne malo, a stejne si myslim, ze i s tim stribrem byla porad jedovata. To same plati pro Mexickou vodu z kohoutku a jejich Montezumovu Pomstu.
Sice kde to pujde, filtry pouzivat nebudu, ale pokud jednou nekdy budu v pruseru, tak mam radost a mam filtr na vodu. Konecne, kdyz uz se to tak vezme, clovek potrebuje jen ohen a vodu, vsecko ostatni se da nekde ukrast, najit nebo vyrobit.