• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Lic:



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Dnes jsem v hospode dostal Taroky... vsimnete si, ze kazda karta z velke arkany ma pribeh, a to jeste casto dva, rubovy a licovy... umi to nekdo hrat?

    Rub:

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Lol!!! Huawei se citi poskozen zpravou ceskeho narodnih uradu pro kybernetickou bezpecost (mmchodem cte se to CHuavei)... jo a Rusko si odhlasovalo “suverenni internet”, za mojich mladych let se tomu rikalo “intranet” a porizovaly si to fabriky, aby mohly sdilet interni dokumenty ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Splneno! Uz umim napsat: α, β, λ α μ
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Diplomka na tema scintilacni detektory alpha, beta, gamma (pripomen si: poridit si klavesnici, ktera umi recka pismena!!!): https://theses.cz/id/7q3fub/BP_-_Ji_Vvra.pdf
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Proč tomu tak je? Protože vyvážíme jenom do maďarska rakouska slovenska a Polska a díky politice evropské unie, která omezuje možnost větší rozprostřenosti trhu. tím pádem nejsme schopni prodat víc zpracované výrobky -> prodavame surovinu
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Proč máme schodek vývozu hospodářských produktů? protože jednu hospodářského produktu vyvážíme za 13 Kč, a to co dovážíme se dováží za pětadvacet a víc. údajně je to způsobený tím že vyvážíme podobně jako země 3. světa nebo Rusko málo zpracované výrobky.. to jen takovej podcast z českýho rozhlasu a zajímavá informace
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Spôsobuje očkovanie autizmus?
    http://www.youtube.com/watch?v=0_76PdP6iaY
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Technicky zamereni: kdyz se zamyslite nad timhle napadem, jak jej vylepsit? Ma to vubec cenu?

    Priznavam, ze uplne nevidim do torrent technologie, nevim jak moc se tam kouzli s ip zdroje cile a jak moc se to lisi treba u magnet linku... mam dojem, ze to bude hlavni caveeat, ktery ale nevim jak resit (zatim).

    Torrent chci pouzit kvuli high avalabilite a potencialne nutnosti rozsekat sd-karty prilis rychlym opotrebovanim... ale mozna je to blbost. Kazdopadne mit tohle v nejakem malem swarmu botnetu... jasne, muzu to udelat z nahackovanych televizi, o to nejde, rekneme, ze nmam k dispozici jiny botnet...

    OVERDRIVE | Labka : Hackerspace Ostrava : engineering and futurism is about achievable targets in specified amount of time [ OVERDRIVE @ Labka : Hackerspace Ostrava : engineering and futurism is about achievable targets in specified amount of time ]
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Chci si zahrat dungeon na tabletu, a tohle zni jako odpoved, co jsem chtel slyset:

    VESPER_INDIGO | Hrani do kapsy - hry pro Android a Iphone [ VESPER_INDIGO @ Hrani do kapsy - hry pro Android a Iphone ]
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jsem ja to ale “chytry” idiot, az ted me napadlo, zda je mozne si poridit Encyklopedia Britannica v digitalni forme. Zatim jsem nasel jen appku, ktera to umi prohledat online, ale ne, ze bych nechtel mit micro-sd kartu, na ktere by bylo vsech 800 000 hesel. Porad se mi nepodarilo zjistit, jak dlouho SSD disk/karty vydrzi na zivu, a to kdyz je zavru do prachuvzdorne, netemperovane a kovove krabicky...


    Hmm, takze cca 5-10 let, ale daji se prepisovat stejnym zaznamem, a tim znova nabit... to by me zajimalo co udela dd if=/dev/sda1 of=/dev/sda1; musim to nacist a zkusit, podle me je to to co s tim jednou za cas chci udelat... tohle je hezke info:



    Never trust FLASH memory of any kind for long term storage. My experience with FLASH is integrity begins to falter in as little as 5 years. The voltages stored in the FLASH memory cells dissipate and can be misinterpreted after a while. High temperatures will accelerate the dissipation and shorten storage even less than 5 years.

    High density FLASH where one cell can represent 2 bits has greatest failure rate.. most common in use as it is the cheapest to manufacture (double capacity). Many FLASH micro-controller applications are failing after 5-10 years because of FLASH memory corruption. Re-FLASHing the firmware restores the chip for another 5-10 years etc. So you must refresh FLASH memory data periodically to ensure continued integrity. Same would apply if you wanted to use the SD card as long term storage.

    The FLASH memory chip itself is extremely rugged and can offer hundreds, if not thousands of years of service; as long as maximum write cycle lifespan has not been exceeded. FLASH memory cells are like millions of individual microscopic batteries that are charged at different levels. As you know, any battery new in the pack sitting on a shelf for years will eventually discharge. Same applies to FLASH memory cells, they require "recharging" periodically to maintain proper charges which represent data bits. So a FLASH memory card put into a safety deposit box for 25 years... guaranteed you will have corrupt data when you try to use it. I have seen FLASH memory with 20% corruption after 10 years of sitting in storage.

    FLASH thumb drives are great for transferring data from one computer to another etc, but NEVER to be used for long term archival storage. Same goes for the conventional CD ROM. After 5-10 years, the contrast dye will fail causing read errors.

    The best medium for long term storage are ARCHIVAL GOLD CD-R or similar brand. The storage medium on the disk is a thin layer of 24K gold so it will not oxidize. Data retention on this type of CD is expected to be intact even after 300 years. They are expensive compared to conventional CD-R.

    What's the life expectancy of an SD card? - Super User
    https://superuser.com/questions/17350/whats-the-life-expectancy-of-an-sd-card
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem ten polaroid efect obracene duhy se dela pomoci vrstveni nekolika ruzne svetlo lamoucich materialu. Takova katana mezi skly do brejli
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Z te fyziko-optiko-chemie me uplne rozbil proces “zihani” titanu, kdy laserem urcite energie menis povrchovou oxidaci, takze ti vznikne ruzne barevny povrch. Takze barevne titany se nicim nenatiraji, je to defacto integralni vrstva z ruznych oxidu tehoz materialu, tudiz se to fakt blbe sundava/meni... proste BOZI! (Ve vsech vyznamech toho slova)

    The influence of process parameters on the laser-induced coloring of titanium | SpringerLink
    https://link.springer.com/article/10.1007/s00339-013-7932-8

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SORBAK: Ano ;) vevsech vyznamech. A ruzne vlnove delky se lamou podla pravidla uhel dopadu=uhel odrazu.. mmchodem mam na ocich prave polarizacni bryle, ktery nektery energie lamou a jiny ne, takze do oci mi jde primarne zelena a fialova, ubyva zlute a zelene... tedy duha ma nektery pruhy sirsi., ty horni, takze stini nahore vic, uprostred je zelena, coz sedi s potrebou vnimat ve vysce oci barvou, na kterou lidske oko ma dvojnasobnou citlivost, nez na jine, zluta dole je prijemna treba na cteni z bilych stranek. Starej Polaroud nebyl blbej ;) (je to hezky videt pri pohledu na monitor telefonu, treba)
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    OVERDRIVE: To me zkousis ze stredoskolske fyziky?

    Vlnove delky jsem si dovolil vygooglit:

    červená 620 – 740 nm
    oranžová 585 – 620 nm
    žlutá 575 – 585 nm
    zelená 500 – 575 nm
    modrá 445 – 500 nm
    indigově modrá 425 – 445 nm
    fialová 390 – 425 nm
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SORBAK: A jaky barvy ma duha a proc? Jinak taky spravne ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    XSI: Tak potom nevim kdo ses ;)
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    OVERDRIVE: OVERDRIVE: je to blbje, buzni vlajka ma cervenou nahore

    XSI
    XSI --- ---
    OVERDRIVE: Hele myslím, že si mě s někým pleteš. Což mi jako nutně neva, ale jen abys nečekal odpovědi od někoho, kdo nejsem. :-)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ehm 8009, to bude asi nejrychlejsi

    Apache Tomcat 8 (8.0.53) - Host Manager App -- Text Interface
    https://tomcat.apache.org/tomcat-8.0-doc/host-manager-howto.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam