RAINBOF: Na 2 dny jsem se rozsypal na kostky lega. Uz je to lepsi. Zabit umyslne mi nevadi, dokonce ani dite, v mnoha ohledech to povazuju za beznou realitu 2/3 sveta, a myslim si, ze jsme hodne ztratili tema 50 letama miru.
Psi uz se nesmi rvat, pac je to spatny, kocky nesmej lovit ptaky, pac chudaci ptaci.
Pritom zerem mladata ovci, prasat, krav. Zerem kaviar, vajicja.
Zerem Afriku, zerem deckou praci z Asie, a cilem je nizsi naklad a vic zisku.
Cekam valku, ve ktere samozrejme lidi jako ja prohraji, ale nikdy nikdo nerekl, ze tenhle svet je posledni.
Kazdy den vidim, jak si lide neuvedomuji, ze kdyz namlatim do commandline spatny prikazy, prestanou chodit fotky z CT-cka na operacni sal, treba zrovna ve chvili, kdy tam je dite pokousane psem.
Musim se drzet, 20h denne davat pozor, ze nic z toho, co delam nikoho nezabije.
V mojich rukach se koncentruje takova moc, ze muzu vyhladit kus mesta, a to, ze jsem mival roota k 1/3 Internetu, nebyl zas az tak vtip.
A do toho slysim prazdny reci, tech kdo vladnou, tech, kdo na vladnuti nemaji odvahu, ani pro to nic neudelali, zato vsak vi vsecko nejlip.
Pak rozhodnou, ze neposekaji travu v parcich, aby setrili mesto pred horkem, jenze to daji nekomu za nejnizsi cenu, takze v dobe jarmich destu je trava po pas, nasakla vodou, a zkosi ji (a mokrou odvezou) v dobe, kdy zacinaji 35*C vedra. Takze nejen, ze odvazi tuny zbytecne vody, ale zaroven zabili vsechny travniky... pritom koseni travy se nauci kazdy chovatel koni i koz, jako prvni, v dobe kdy unese vydle. Co delame se zemedelskou pudou ani nechci vedet.
Proto neridim, nechci se vystavovat kazdodenne a furt lidem co nepremysli a pritom maji v ruce pultunovou zbran...
A pak ja sam nepremyslim, a to presne tak moc, jak tim opovrhuju z celeho sedce! Proto ta urazena jesitnost. Vzdycky jsem si rikal, ze ve VSEM co delam budu plne vedomy, abych svou blbosti neublizil. A predevcirem jsem prohral v hodne toho, cemu verim.
To je fuk. Mozna ted mluvim k par lidem, kteri jsou dost sebe-vedomi na to, aby byl svet lepsi, mozna je to jen statistika, a jednou za cas musim udelat chybu, ale naplo se ve me cele moje ja a polozit na ty draty ziletku, praskl bych, jako urvana struna...
Jdu na kraji jamy, kdy si rikam: tohle nema cenu, kdybych spadnul, rek bych, ze je cas, abychom vyhynuli, tak jak si zaslouzime. A zacal bych u sebe. Posledni 2 dny vic nez kdy jindy.