nekdy snim o tom, ze nase mesta zmizi... tak jak zmizela mesta v latinske Americe. Zdavaji se mi takove sny, uz roky. Prazdna mesta, zarostla.
Nasel jsem dokonce nejake obrazky z Detroitu [objevily se podobne kousky grafiky v pocitacove hre Shadowrun od HareBrains].... jak Detroit zkrachoval, tak se tam objevila uplne nova ekonomika, kdy lide na mistech byvalych parku pestuji ovoce, zeleninu, dokonce kvetiny.... na strechach [a to je to co je v Shadowrunu, a taky ve Walking Dead] maji treba stare vany ve kterych maji hlinu a pouzivaji je jako zahony....
To me fascinuje... Zkusim tech obrazku najit vic.
Vlastne takovy je i muj plan, proto chci delat ted seed bomby [a uz mi prislo 10kg hrncirskeho jilu, nejlepsi je, ze to vypada jako 10kg c4]... proto taky zakladam zahrady na nahodnych mistech a i na "nepouzitelnych mistech" nasi zahrady, kam sazim sebe-udrzujici se kytky - maliny, ostruziny a podobne. Libi se mi zahrady, ktere vzniknou tak, ze nejake misto umre, baraky spadnou a presto jsou tam stopy po lidech. Libi se mi mesta osazena jidlem.
Dokonce jsem cetl, ze existuje archeologicka metoda, ktera prave s timhle pracuje treba v Ceskem Pohranici, kde se mapuje, co tam vsechno bylo, nez se vysidlili nemci. Nejsou fotky, doby uz nestoji, ale presto jsou tam oblasti, ktere ukazuji kde byla zastavba, protoze tam rostou rostliny, ktere ocividne patrily do zahrad.
Nevim, jestli tohle je fotomontaz, jeste jsem to negooglil, ale je to ... krasne.