• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    60milionu v karantene. Mj.centrum sireni je fakt zajimave mesto. Je to takova Ceska Trebova Ciny. Vpodstate jeden ze zakladnich vlakovych uzlu a pomerne zasadni letiste.
    Rika se, ze co se v Cine povida, tak je casto dost pravda, a povida se pry to, ze cela situace se podoba Cernobilu. Nikdo nic nevi jiste. Od spravodaju po mistni. Pry se vyplati cist v japonstine, a pry evakuace Cechu nebyla az tak kvuli obave z nakazy, jako spis proto, ze by se mohlo stat, ze v Cine uvaznou na nedefinovane dlouhy cas...

    Vazne je to zvlastni intelektualni problem, neni dost dat, o Cine nic moc vlastne nevime (resp.nevim), v zivote jsem neslysel o jednom z hlavnich zeleznicnich uzlu. Zas z Brazilie vim, ze male mesto ma cca 3miliony obyvatel, a to to ma fakt atmosferu Prostejova. Takze v Cinskem podani to bude asi pekne organizovana smrkova monokultura napadena kurovcem.
    Vubec nemam poneti, jak moc je v Cine napriklad rozprostreny rozptyl zbrani. Jak mocjsou uzly nahraditelne, kolik vyroby je aktualne zasazeno.

    Cas pochopit s cim jsme si vlastne povidali a na co spolehali, za me by to moh bejt fakt klidne drak, nebo AI, s touhou ovladnout svet, a totalne nepochopitelnymi schopnostmi a umysly.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    No on i ne jen vstupni, treba to odkloneni vyroby nano-rousek: uz ted na ceskem trhu neni k dostani nic, co by virus chytilo a dalo se nosit (krom gasmasek a respiratoru). A to proste jen Cinani odklonili 100% vyroby na sve uzemi a zmnohonasobili produkci.
    V tom je to dobry cvicei, uplne se nebojem viru, sice moratalita je az 1/5, ale porad ty desitky tisic na 7miliard.... i kdyz nastup je raketovy, poslouchal jsem dnes podcast z minuleho ctvrtka a cisla byla ani ne 1/3 vcerejska... kazdopadne globalni ekonomika bude mit (ma) uz ted asi red alert. Nejen, ze se nebude vyrabet, ale pokud to bude uzitecne, tak i kdyz se vyrabet bude, Cina si necha celou produkci. Jsem se dnes vsazel s lekarnici, za jak dlouho nebudou v distribuci antivirotika proti HIV, coz je dalsi aspekt, sice nevim, jak moc je regulovan vyvoz leku, ale Cina ma navic dost kapitalu, aby stahla produkci uzitecnych leciv z kazde male zeme... proste si nas koupi i se Spofou, nebo tak.

    To je fakt eskalace na necekanych levelech, je videt, jak se 10x muzu klepat po ramenou, jak vsecko vim a vsecko znam, ale bez kontextu mne nenapadlo ani o tom premyslet.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tak zbytky coinu urcenych kdysi k vyzkumu fakt prisly. Haluz, v kurzu vicemene 1:1 s tim, co jsem za ne kdysi dal. Ted samo po roce raketove pujdou nahoru ;)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    OVERDRIVE: u nas minuly ctvrtek to same. Jeste uvidime jak to dopadne z ekonomickeho pohledu, spousta businessu je zavisla na Cinskych vstupnich surovinach
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    OVERDRIVE: Bude zajímavé sledovat ty ekonomické dopady..
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tak u nas v praci a v celem korporatu prave vyhlasili seznam opatreni proti sireni CoronaViru, pocinaje zakazem sluzebnich cest do Ciny.
    ...
    That escalated quickly.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Gameska, kde hrac hraje roli AI, ktera ma za ukol optimalizovat vyrobu sponek na papir, coz vede k tomu, ze casem pouzije cely vesmir k tomu, aby z nej byly sponky na papir. Nehral jsem zatim, prej je to dobre jako hra na 2.monitor, vedle opravdove prace, a pry je to echt textovka, zadna grafika, jen text a statistiky. Proste symulator AI ;)

    Universal Paperclips - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Universal_Paperclips?wprov=sfti1
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---

    Chodite do prace s priznaky chripky?

    5 hlasy od 5 respondentů

      OVERDRIVE
      OVERDRIVE --- ---
      Disparity: dik za navstevu, bylo to bezva, klidne zas znova. Skoda, ze jste jediny, kdo za mnou nekdy dojel nekam, kde zrovna dlym. Nebo jeden z velmi mala lidi. (At uz Slovensko, kam dalsi dojel jen Prawitz, pokud se nepletu, nebo Ostrava, kam dojel jeste Slunko + Drevena_krysa)...

      Mmchodem nas spor na tema AI, co vyhlazuje lidsto, potazmo pouziva vesmir k vyrobe kancelarskych sponek, jsem nadhodil i tady, treba se toho nekdo jeste chyti, a muze se nas hadat vic:

      [ OVERDRIVE @ Cyber.Punk: „Pořád ještě mají nutkání šťourat klacíkem do všeho, co najdou, aby viděli, co to udělá.“ ]

      Specz: dik za book, i linky, i to, ze konecne je tu zas nekdo, kdo sem i pise, a ja netrpim samomluvou tak okate ;) navic 90 sledujicich (i kdyz vetsina je stejne inaktivni id, ale i tak), to jsem jeste nemel. Je mile vedet, ze pisu pro nekoho, kdo cte a navic i reaguje.
      SPECZ
      SPECZ --- ---
      OVERDRIVE: V karantene je asi 30M lidi (pocitano jako populace v uzavrenych aglomeracich), a nakazenych bude mnohonasobne vic. Jednak to cinani tutlaj, druha vec je ze kdyz jsi prenasec a nevis o tom nakazis mraky lidi, navic muzes zustat i bez komplikaci ...
      Dalsi pruser ie ze cinani nestihaj vyrabet detekcni sety na virus, takze jsou schopny udelat jen cca 2000 testu denne - takze ofiko cisla nakazenych pribyvaji tempem 2000 a mene denne (pokud pouzijou testy na nekoho kdo je negativni), ale realita je uplne nekde jinde. Dalsi vec je ze spousta lidi s tim do spitalu ani nepujde, protoze pokid jim neco je tak proste doufaji ze je to obyc. chripka a nechteji s tim chodit do narvanyho spitalu kde je hlava na hlave, kde je v podstate jistota ze tam x nakazenych bude a tedy je vysoky riziko ze se tam clovek nakazi. Parta epidemiologu z HK par dni zpatky tvrdila ze z toho co vedi jim jako pricetnejsi odhad poctu nakazenych vychazi cca 75k ...
      OVERDRIVE
      OVERDRIVE --- ---
      Tak infikovanych 14 tis lidi a asi milion v karantene. Hezky. Nejlepsi je, ze 14 dni nemas priznaky, ale jsi prenasec, a nereaguje to na veci typu teplota okoli, narozdil od epicke eboly. Tohle uz neni praseci chripka s 200 mrtvymi ve 40 milionovem Mexico City, ze by Spanelska Chripka, nebo Mor, jakoze fakt?

      http://irozhl.as/8VP
      OVERDRIVE
      OVERDRIVE --- ---
      SPECZ: hezky katolog, klidne chci.
      SPECZ
      SPECZ --- ---
      OVERDRIVE: Vím kde to pravidelně bývá k odběru v papírový formě. A že to maj na hoodně kvalitním papíru.
      OVERDRIVE
      OVERDRIVE --- ---
      Tyjo, hledal jsem Detex, nejaky prenosny lab na detekci vybusnin a nasel jsem takovy “katalog vlhkych snu ceskych vojaku”:


      https://msline.seethebrand.com/issue/reviewcz-03-2019/Review_CZ-reviewcz-03-2019-low-res.pdf
      JVMLOK
      JVMLOK --- ---
      OVERDRIVE: moooc paradni stealth hricka, ktera je pekne vymazlena a CP rozhodne...trohu ze Syndicate, trochu ze Shadowrunu od HBS
      OVERDRIVE
      OVERDRIVE --- ---
      Ze by nejaka cyberpunkarna, co mi utekla?

      Pusobi to ze screenshotu jako jakysi Shadowrun engine, naslo se to samo, pac typek, co delal OST k Don’t Starve delal i tohle...



      OVERDRIVE
      OVERDRIVE --- ---
      A tohle taky


      Don't Starve (Original Soundtrack) by Vince De Vera on Spotify
      https://open.spotify.com/album/2WJi7JBYNsVuscCX7j8AkB?si=MELD18OURdWEYXhjCu-AXQ
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam