• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“

    Kurvu a intelektualku uz jsem nasel: ja jsem kurva a ona je intelektualka. Ja mam rad takovy, ona zas makovy. Oba mame radi lidi, kytky a zvirata. Ovsem v ruznych pomerech. Ja se jmenuju Tomas ona Adela. A k tomu nam dobomahej -uh.Arrakis učí filozofii nože - uřízneš to, co není dokončené, a řekneš: "A teď už je to dokončené, protože to konči zde." ~ Princezna Irulán : Sebraná rčení Muad´Diba Neávist k duševnímu sebepozorování. Dušespytné analýzy, jako: Včera jsem byl takový, a proto jsem dnes takový, a to proto. Není to pravda, vůbec ne proto, anebo proto, a nebo takový ani makový. Klidně snášet sám sebe a neukvapovat se, žít tak jak je třeba, neobýhat se jako pes. ~ Franz Kafka : Aforismy
    "Není škoda ničeho, co už je pryč. Škoda je nynějška a dneška, všech těch nesčíslných hodin a dní, které jsem ztratil, které jsem jen strpěl, které mi nic nedarovaly, ani mnou neotřásly."
    ~ Hesse: Stepni Vlk
    Proste blazen co si zo sveta aj sam seba robi legraci, zabava ostatnych a neriesi problemy. a par krat to uz bol taky hundrajuci zobrak, mumlajuci si svoje pravdy, sediaci s flaskou jabcaku
    ~ Hiena
    [[CyberPunk]] -- [[ Overdrive’s HomePage ]]

    [[Book Depository Bookstore]] -- [[I-Ting]]

    [[ TagZ: ToDo, GoTo, HowTo, Linux, Comix, sex, punk, cyberpunk, politics, human rights, woman rights [specific], violence against woman, rape, doxx dox, haxx, musick, tech, text, blog, book, ostrava, urbex, IRL, IRC, hackerspace, POMOC, BTC suxx, propaganda war, dezinformation, alternative facts, guns, knives, survival, [everithing is] INTERESTING ]]

    Internetová jazyková příručka

    http://prirucka.ujc.cas.cz/ - 62 tisic slov!!
    rozbalit záhlaví
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: jasne... taky. A to uz i kamaradek neni mnoho, ne, ze by se mi omezily zajmy, ale i kamaradky mely 20 let k tomu, aby si priznaly samy sebe a proste uz vime. Ale predstav si, ze je Ti 16 a poznavas ex... kam pujdes?
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Napisu kamaradce ...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Gameska pro Sorbaka a lidi, ktery bavi jak pribeh tak “elastomania”...
    Jake to je zit s depresi? Doopravdy?! Napicu, a je to furt o prekonavani hodne silene skakacky


    Plošinová hra Celeste připomíná, že občas stačí místo celého světa zachránit sebe - Děrné štítky | Podcast on Spotify
    https://open.spotify.com/...ontext=spotify%3Ashow%3A0iBjywqUAM1cugRqOnEMnk&si=Ava1SounQKm94_RjI8jYlA
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Kam si na netu chodite pro sex?
    Ja to mam jasne, ale neni to jedine misto, jen tady socialne participuju, moc nekonzumuju, mam sve lidi, ale pred 10 lety by hodne sralo. Takze sere i ted, pac zas tak jiny nejsem, a mam dceru... co je kua na sukani a vsem okolo jeste v 2020 sloziteho, to fakt nechapu


    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    tyjo, neni to zatim zle ten serial, uz davam druhy dil, jakoze postavy vypadaji dost jinak, nez jsem si je predstavoval, ale to sedi, proste to tak musi byt, z legend jsou lidi... ale jak si tvurci vsimaji vsech tech zapomenutych kousku, jakoze treba Yennefer... vzdy v sobe mela nosti vzpominku na divku, kterou byla, nez se ji dotkla magie a nez ji uchopila, a ta vzpominka v ni byla jako jizvy na rukou, ktere si sama porezala... a ono to tam je. maly nepodstatny detail v knize, kterym ale predpokladam dokresli obrovskou silu magie toho sveta.
    "Tvurci magie je nejsilnejsi a nejmocnejsi ze vsech, asi jste se ucili, ze neni mozne vytvorit neco z niceho, ze lze jen promenovat neco v neco jineho. A proto, tvurci magie je nejvzacnejsi ze vsech."

    Dobre je to odvykladane, cekal jsem jen prevypraveni legendy, ktera z legendy naopak udela jen lidi, neco se ztrati nebude nic navic. Tak jak to udelal treb Pan Prstenu. Ale zda se, ze v Zaklinaci je kousek tvurci magie, je to jiny pohled na temer stejne udalosti.

    Vzdy jsem mel rad, kdyz treba nejaky comix kresli kazdy dil jiny tvurce. Postava vypada stejne, John Constantine je proste blondak v kabate, bile kosili, kravate, a porad kouri. Jenze kazdych par stranek ta postava ma jinou tvar, jinou vyrazovou sadu, je zabirana z jineho uhlu. A presto je to ona, drobne detaily podobaji se kulisam a hercum, kteri hraji Sen noci Svatojanske na jinych deskach, co znamenaji svet.

    Tak uvidime, bal jsem se Zaklinace, ze to bude jen dalsi smrt legendy. Zatim neni, a porad mam jeste chut se divat, ktere vsechny detaily jsem prehledl, i kdyz moc dobre vytvareji cely obraz.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: no nekecej..... to je blbost, to si cucaj v serialu z prstu, ze Falcino povstani melo neco spolecneho s Cernym Sluncem... tedy v tom smyslu, jak jsem to napsal o prispevek niz [pac pak jsem zmacknul play, a ten kouzlos to presne a doslova zopakoval, nene... ne. tak to v knize neni, ze ne? Za jsem si urcite nevsimnul asociacni linie, ktera se tahne od prvnich povidek az k Pani Jezera... to bych byl hodne tupej...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    ooh, neodolal jsem a kouknul jsem na kousek noveho zaklinace a ono to zacina Blavikenskym ultimatem.... moje oblibena povidka, tusim se to jmenuje Stripek Ledu a je to vlastne Snehurka

    A tak me napada, jak moc je vlastne Ciri potomek Falky, ale Falka jak moc patri k dceram ktere prisly znicit svet.... prave ty, z kterych pochazi Renfri?
    Asi ne, ze? On uz se do toho Sapkowski pak zamotal, a dcery Temneho Slunce uz s Falcinym proroctvim nemaji nic, ze? Nevim, jak by to sedelo casove, Ciri je potomkem Pavetty Cintranske, ale mohla se Pavetta narodit Lvici po Cernem Slunci? Spis ne, ze? Falka je Starsi Krve.... coz jsem nejak neusledoval, proc se to potkalo v Cintre, od Jezka?

    Mam v tom ponekud bordel, ale dost by me prekvapilo, ze bych si az dik asociacim u serialu vsimnul, ze cele to proroctvi je jeste sirsi, nez jsem si myslel. Kua, chtelo by to vyzpovidat Codrigena a Fenna, takhle se nic nedozvime...
    Taky jsem nikdy nepochopil proc mela Ciri zkoncit v NilfGardu? Jakoze to chtel imperator jen Cintru, vzdyt tu mohl mit i vojensky, k cemu potreboval Starsi Krev, navic se zlou sudbou ragnaroku misto vena?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tak me napada, ze tvurce sf/f nejak prestalo bavit [vlastne ani nezacalo, nejak moc... snad krom Strugacskych] vyrabet pribehy o mistech, ktera nejsou. takova ta mista jako prave Zona, kde plati uplne jina pravidla. nejsou v nasi moci, nejsou v nasi mysli, nejsou ve vesmiru, jak jej zname. nedokazeme je pochopit a interaguji s nami zpusoby, ktere si nedokazeme vysvetlit. tohle jeste trosku bylo v Shysmatrixu od Sterlinga, ty bytosti, co jsou tam postavy, nejsou lide, a tim padem mohou zit nelidsky a v nelidskych prostredich, ale tam je jeste porad co uchopit.
    asi si dam po delsi dobe nejakej halucinogen a napisu si alespon povidku. to me laka....

    Kdyz bych tady vypsal topic "mista ktera nejsou", napsal by nekdo na to tema nejakou povidku, pribeh, popis, nebo treba jen prispevek? Rad bych si neco takoveho precet; ted to nebudu hned psat ja, nemam okamzity napad a asi by to bylo hodne ovlivneno Anihilation a Piknikem u cesty [a dalsimi Strugacskymi]... ale neco sesmolim, to me LAKA LAKA HOU
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: divny, krasny, nikam nevedouci.... mozna proste k anihilaci veci jak je zname, a to naprosto ve vsech smyslech toho tvrzeni.
    Me se Anihilation libilo, surrealny horror

    Asi takhle

    Annihilation (2018) - Official Trailer - Paramount Pictures
    http://www.youtube.com/watch?v=89OP78l9oF0
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: po 20 minutach, keywords:

    Zona, urbex, survival, Shodan, doom-like-visuals
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---



    Určení severu
    Podle hodinek: Hodinky se natočí tak, aby hodinová (malá) ručička směřovala na slunce (Pozor na letní čas) V polovině úhlu mezi ručičkou (sluncem) a dvanáctkou (v létě jedničkou) je na severní polokouli Jih, na jižní polokouli sever. V blízkosti rovníku nelze sever tímto způsobem spolehlivě určit.

    Koukam na Anihilation, nevim, asi neco mezi Doom[em], jakoze takovy to survival gung-ho, s potvorama a tak. Zatim asi 10min a podobne jako v Johnu Wickovi se nenamahaji moc odvypravet neco, co by vedlo k udalostem, co se tam zacnou dit, neco jako v pornu, prijde opravar, pak si ona sunda kalhotky a von ji ho tam soupne.

    Ale je to hezky, a divny. Uz dlouho jsem nevidel prales, v 80-90. to delali, Honba za diamantem, Predator... Vietnam byl v pralese. Ale za poslednich 10 let jsem asi nevidel nic, co by se odehravalo v plicich sveta [i kdyz tohle je taky v narodnim parku]... je to zvlastni, o pralesech se docela mluvi, ale cim dal tim vic filmu se neodehrava mimo mesta, v pralese skoro zadnej....

    Je to hezke, takove... tajemne a asi to bude i doomovsky potvorozni... Dam vedet.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---



    Je tu John Wick 3, a je to.... WOW! jakoze gun fu, a HROMADA bojovych vtipku. Jako bitka ve stajich a ja jen "tyvole, on ho zkope konem, cum, cum!!" BANG!!!
    A jako pointa vicemene UPLNE necekana, a fakt jako dobry. Samozrejme je to uplne moc, a pak jeste kousek ;]]]]]]


    Jinak ty staje jsou ty samy staje, ve kterejch fotila Madonna tohle....






    EVELINA
    EVELINA --- ---
    Los Perdidos myslim stále hrají, docela pravidelně v ponorce...
    Našla jsem texty v češtině, ale to, co jsi chtěl tam není
    Texty – Los Perdidos
    https://losperdidos.net/?page_id=17
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Chtel bych text k Oiga ouga hermano! Rozumim tak 1/3, strasne jsem z te spanelstiny navic mexictiny vypadnul...

    Rozumite tomu nekdo? Aspon simultalni preklad? Nebo to po sluchu mam opsat do translatoru?

    Los Perdidos - Oiga hermano
    http://www.youtube.com/watch?v=8nJS9QY2hvQ
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    EVELINA: Oni hrajou, jeden cas jsem je videl tak 1x mesicne. Ale vetsina jejich veci je dobra jako muzika a texty a kecani mezi skladbama je takovy teply, nebo na par facek.

    Ja si ted ujizdim na Los Perdidos. Jeste hrajou?



    AMORES
    Mi Amor es aguila volando sobre montaňas
    Su plumaje bajo cielo azul
    Acariciaba alas de los angeles
    Mi Amor es un torro, la muerte escondida en la muleta
    Su Langre se enpapa en la arena
    Y se brillaba sin brillo
    Mi Amor es un río y un barco pequeňo
    Su madera mujada respira de dolor y de la paz profunda.

    Acabo el día en el abrazo de la noche
    Las llamas de la amanecida le volvieron a la vida
    cuando relójes tocan doce aristas
    Afiladas como los tiestos de ayer
    /:Ya por siempre me puedes creér:/

    Mi Amor es agua caliente, gritaba en desfiladero
    Su corriente salvaje traga las piedras
    Mi Amor – ceniza quemada – donde silbaban lágrimas
    Y el corazón llena el pecho de placer pesado
    Mi Amor es agua caliente,gritaba en desfiladero
    Su corriente salvaje traga las piedras
    Y coge mis orillas y coge mis orillas y coge mis orillas!!!

    Mi amor es perro solitario y orgulloso
    Su nasales tiemblan de placer silencioso
    Mi amor es una roca atezada de vineto
    Su corazón pulse sin parar – por dentro

    LÁSKY

    Má láska je orel letící nad horami
    Jeho peří pod modrým nebem
    hladí křídla andělů
    Má láska je býk, smrt ukrytá v muletě

    Jeho krev se vsakuje do písku
    a leskne se bez lesku.
    Má láska jak řeka a loďka
    její mokré dřevo dýchá bolestí a hlubokým mírem

    Skončil den v náručí noci
    Paprsky úsvitu jej vrátí do života
    Když hodiny bijí dvanáct hran
    Nabroušených jako střepy včerejší
    /:Tak navždy mi můžeš věřit:/

    Má láska je horká voda křičící v průsmyku
    její divoký proud hltá kameny a rve mé břehy
    Má láska je spálený popel, v němž syčí slzy
    a srdce plní hruď těžkou rozkoší
    Má láska je horká voda řvoucí v průsmyku
    její divoký proud hltá kameny
    a rve mé břehy a rve mé břehy a rve mé břehy

    Má láska je jak pes osamělý a hrdý
    jeho nozdry se chvějí tichou rozkoší
    Má láska je skála ošlehaná větrem
    jejíž srdce bije uvnitř bez přestání
    EVELINA
    EVELINA --- ---
    OVERDRIVE: Vložte Kočku....tyjo, chtěla bych vidět naživo!!!

    připomnělo mi WWW
    WWW - Výlet
    https://www.youtube.com/watch?v=i9aHPjQy_Mw&list=PLAcKBgH32Yl_bWpoSx5_7k0Ta9mO0zlLK&index=6


    z českých nových mi Kalle někdy hrozně sedne do nálady, uklidňuje mě
    Kalle - Felid
    https://www.youtube.com/watch?v=oDXJEMjboVk





    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem videt 70 leteho (mozna vic) pana, ktery dostal igelitovou tasku ruznych variant benzodiazepinu + nejaka hypnotika... uff. Uplne mne zamrazilo. Jestli ten pan tu igelitku doji, uz naveky bude mit benzodiazepinovou zavislost, kterou povazuju za VYRAZNE strasnejsi nez opiatovou. Opiatova nici zivot, ale nezabiji. Brr. Videt obchod se zdravym postaveny na lekove zavislosti s takhle odhalenou kostrou, nelibilo. Uplne uprime jsem vterinku uvazoval, ze si na pana pockam, polovinu te igelitky od pana koupim, necham si platicko neceho na spani a zbytek hodim do nejblizsi popelnice. A jeste mu tim zachranim zdravi. Podle me, krom nejakych terminalnich stadii ve spojeni s psychotickymi stavy, neni mozne, aby tohle nekomu pomohlo. V mnozstvi “cela igelitka”

    —-

    7 krabicek Rivotrilu, 35ks/box, 5mg? Na jak dlouho to je, rok? Bral jsem kdysi 15mg denne a kdyz jsem se z toho po mesici dostaval, trpel jsem da tydny insomnii spojeniu s psychotickymi vizualnimi i sluchovimi halucinacemi a ztratou orientace, co je real a co ne. A to bylo “jen” 15mg/den ten chlap dostal jen tak 7krabic, a to byl jen ten nejlehci pripad, co tam mel, hromady xanaxu nasledovaly???
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Bry den. Mam dotazek, maji lekarnici neco jako etickou komoru? Dost vazne uvazuju nad sepsanim “udani” resp “ohrazeni se proti smejdskym praktikam a zneuziti postaveni”...

    Jde o to, ze jsem byl vcera pro kapky do nosu a vincentku v Dr.Max v Kauflandu u Tieta, a:
    - vnutili mi jakousi zakaznickou kartu (s kterou nesouhlasim, pac se pak nekde paruje moje jmeno s tim, jaka leciva uzivam)... kazdopadne: nechci! No ale ja uz vam dala 70kc slevu, tu mate jen na tu kartu, tak at ji mate do priste zazadanou. (To je smejdska praktika a babicky a dedoskove maji pocit dluhu a jsou uvazani, na podivne karte)
    B) ke kazdemu nakupu v te rade predemnou (a cekal jsem i na 2 zamnou) vzdy nabidla “lekarnice” neco, co zakaznik puvodne nechtel (a to je zneuziti profesniho postaveni, tak jak kdyz bych ja instaloval lidem do pocitacu drahe programy a nutil je platit).

    Da se to nekam sepsat?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    dnes ma google zajimavy link k obrazku... musim uz si na to konecne napsat parser pro irc, ze se to bude objevovat v topic. Konecne musim pohnout s irc, objevil jsem vcers sluzbu pushover, coz je vlastne server s vystavenym api, za usd drobak si udelas api key, ten vrazis do appky a pokazde kdyz na url+apiKey+user posles text, prijde to do patricne propojene appky na device

    Udelam si samo push notifikaci na /msg /q a na nick:

    Kazdopadne to vyroci:

    https://www.holocaust.cz/zdroje/clanky-z-ros-chodese/ros-chodes-2007/duben-5/deti-ireny-sendlerove/


    Jo a nekdo mi rikal, ze novejsi rpi uz maji sitovky, ktere se umi nechat prepnout do promiscu a umozni tak i injection, taky cas s tim neco delat (zeby konecne rozchodit PineapplePi, coz uz planuju rok?!)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam