• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    KUATO: Ook, nepropadam nicemu, a Tebe zas varuju, at beres flamewar s rezervou. Co by me zajimalo: existuje nekde ten postup cisteni?


    Jinak to, ze neco delaji Indove tisice let:
    Byl jsem v Indii, byl jsem v Bangladeshi, byl jsem v Pakistanu a videl jsem jak to tam chodi. Bezne potkas lidi, kteri nechapou princip hrncirskeho kruhu, coz u nas dali lovci mamutu.

    Treba v Tibetu byla defacto neustala epidemie vsech moznych chorob, predevsim pohlavnich. Stare knihy doporucuji cestovatelum, aby si o Tibetske zeny neopirali ani kolo, pokud nechtej, aby jim upad. V Bangla ale i Indii je furt normalni lepra na ulici, cholera, tifus,...

    Mmchodem posvatne kravy jsou taky naprosta blbost, kdyz si vsimnes, tak ona posvatna krava ma vzdycky pero a koule. Kravy indicke zenusky vydoji k smrti, byky vyhazuji na ulici, pac jsou k hovnu.

    Tady z Evropy o te karme zdarma mame ponekut romanticky pohled, ale tyhle zeme jsou rany stredovek a intelektualne tak na roven ciganskeho geta v Ostrave Privoze.

    To neni zadne posklebovani nebo rasismus, prumerny Ing. z Indie nedokaze pochopit princip dvourozmernebtabulky, takze nechapou treba piskvory nebo lode. Z empyricke zkusenosti vim, ze Indove napriklad nemaji smysl pro humor, ne, ze nechapou ten nas, oni proste nedokazi vnimat abstraktni koncept, jak pes bud je to pravda, nebo neni, bud se to deje, nebo je to magie/fantasie...

    A to maj i Indove, treba treti generaci zijici v Brazilii a tak.

    Kamoska tam ma hotel, a vez, ze takovych storek by sis poslechnul tisice napric Indickymi kmeny.

    Vykladala mi, jak videla Dalajlamu a uprchle Tibetany a jak ti lide vubec nemaji koncept reality, proste vidi duchy a elektrinu chapou jako magii. V 21.stoleti.

    Nekecam. Fakt ze ne.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Rtuť a zdraví - Arnika
    https://arnika.org/rtut-a-zdravi
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    KUATO: ale ano! Magie proste nejsou kralici z klobouku, to samozrejme vim. Proc tarot proste funguje?

    Porad existuje problem, ze rtut proste zabiji nebo je ji tak malo, ze nezabiji. Nemyslim, ze je moc neco mezi tim.

    Samozrejme muzes provozovat magii, na jejimz konci (?) je smrt maga, nevidim v tom spor ani potiz.

    Koncentraky pry byly dost dobrou zasobarnou energie.

    Znas film ???? ted nevim, myslim, ze Martirs? Tocili to japonci a je to o tom, ze kdyz vhodnym zpusobem umucis cloveka, tesne pred smrti uz vidi, co bude pak... cely zbytek filmu uz je pak jen o zabijeni, a vez, ze jsem z kina vylezl uplne propoceny.

    Placebo je asi slovo, ktere chapem nejak jinak, ja to chapu tak, ze slovo placebo je mozne nahradit slovem vira. Priklad: nezalezi na tom, zda ted mas pravdu, otazkou je, zda ti verim nebo ne, a zda pokud Ti uverim, bude to pro mne mit pozitivni/negativni impact.

    Ja Ti ovsem neverim dost na to, abych sezral teplomer.

    KUATO
    KUATO --- ---
    OVERDRIVE: no tak s technickym pristupem neudelas velkou karieru ani v magii, prece jen skladani vlivu je nemeritelne a nezvazitelne. jit trhat brectan v sobotu na hrbitov, kdyz by sis ho mohl natrhat na sousedovic plote cestou od auta pres tyden, to je prece velmi netechnicke :o).
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    OVERDRIVE: to mas pravdu ale ja myslim hranu. Skalpel na rezani stejne tlustych platku neni vhodnej.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    RAINBOF: Ad skalpel

    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    je to zakladni opravdovej mikroskop ale pokud nemas zkusenosti je idealni ma filtry aktivni podsvetleni horni i dolni, celkem rozumnej posuv neni tezkej a pri trose snahy se da zabalit do tricka (a prilepit okular) a hodit do batohu.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    OVERDRIVE: normalne koupis mam obyc delta 200, pujcil jsem si ho z biolabu protoze oni ho nepouzivali leta. Ale kolem 1500 se normalne koupi na heurece. Pokud budes kupovat kup si rovnou mikrotom, pripadne si pockej a ja ti ho vyrobim. Protoze teprve s mikrotomem prichazi ta spravna sranda.

    pokud budes kupovat tak si kup:

    - rovna podkladova skla
    - kryci skla
    - box na tahani 10 skel (ocenis casem)
    - mikrotom
    - tvrdou, rovnou modelarskou ziletku skalpel je moc tlustej a neni rovnej)

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    KUATO: Ja si myslim, ze double blind test jde provest i v dobrem settingu.
    Mmchodem rtut opravdu rozpousti kovy a to dokonce i zlato.
    A je jasne, ze dokud nemas analytickou chemii, bude mit stribro nekolik variant, a take je pravda, ze stribro (zlato, platina,..) jsou prospesne lidskemu zdravi, proto se z nich delaji prouzky na hrnkach, zabiji to viry a bakterie, stribrem se cisti voda a podobne.

    Myslim, ze magie a alchymie v sobe nese hromadu objevu a ne nadarmo byla pro zapadni vzdelanost pocatkem ved filosofie. To je ligicke.


    Nepopiram set & setting, popiram uzitecnost rtuti jako regens leciva, coz neznamena, ze nezpusobuje otravy, na ktere je pak asi lepsi mit dobry set & setting, treba JIP/ARO.


    Urcite existuji zajimave lecebne postupy o kterych zatim vime na zapade malo, treba akupunktura/akupresura, myslim, ze tlakove body jsou snad dokonce prokazane (i kdyz kazdy je ma trochu jindd, ale ne nadarmo tisice let nosime nausnice, ne nadarmo si sahame na koren nosu, kdyz nas boli hlava, nebo na sesulku, kdyz si nemuzem vzpomenout).

    Podivej, jsem ochoten verit spouste veci, verim dokonce v Boha, ac mu to nechodim rikat do zadnyho kruhu z mamutich kosti, ale zaroven jsem technik, a vim, ze neni nic starsiho nez vcerejsi prirucka k Windows 3.11.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    RAINBOF: Jo souhlasim, ale oni prischly hovinko vyvareny v mikrovlnce bude proste bozi a taky bezpecny.

    Ja myslim, ze autoklav je autoklav, teda.

    Jinak kde se bere mikroskop? To chci a potrebuju taky, a to docela hodne moc!

    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Mam pocit ze se tu pletou dve zakladni veci a nezaznelo to.

    Desinfekce - zabiti viru
    Myti - zbaveni se bordelu.

    Mikrovlnka sice vir zabije teplotou, ale nevymyje z toho bordel. Vyvareni s rouskou mele s celou rouskou a umozni tak bordelu v ni se lepe rozpustit v celém objemu hrnce.

    V mikrovlnce se oproti tomu sterilizuji detske lahve ale ty musi byt uz umyte (a mokre) protože to vytvori paru v kazdy mikro dire plastu z nehoz je lahev tvořena. A kde muzou brebery bydlet. A z toho podle me vznikl ten hoax o sterilizaci rousek v mikrovlnce.

    Mam v kuchyni mikroskop tak zkusím udelat nejalej test. :)

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    KUATO: tak jako zas: drogam a jedum se dost pragmaticky i mene pragmaticky venuju skoro 25 let, idel jsem uz i otravy, na ktery clovek nema zadny receptory, a stejne to dela veci, mel jsem 41 horecku a veci to dela uz daleko driv.
    Zaroven se taky docela venuju jak samanisticke, tak hermeticke tradici magie, ac me alchymie zas az tak nezajima, patri castecne k veci.
    Zmenene stavy jsou funkcni reseni v moha ohledech a nikdy bych se neodvazil tvrdit, ze Crowleyho deck Tarotu (a i nektere dalsi, ale Crowley je dokonaly) nefunguji.
    Zazil jsem i nededrogove zmeny vedomi, meditaci, tranz...
    Povazuji to za jinou stranu mince, tak jako hermetismus neni opakem samanismu a nic z toho neni opakem viry.
    Zas na druhou stranu fyziologicke zmeny zpusobene otravou ci intoxikaci smer na receptor mohou opravdu byt ve vysledku lecive, o tom zadna, ale to prece placebo taky. Mozek nejsou digitalky casio za 200 ale miliony let evoluce, jen z toho, co uz vime jak se koduje, kde a proc, zustava rozum stat a nastupuje uzas a (ne)vira. Psychologie je proste cesta i nastroj a i jen cviceni katy z mecem muze byt magicky prostredek, nevidim duvod, proc by jim nemohla byt otrava rtuti. Leku vsak rozumim ponekud jinak, ac poskladat smysluplnou definici asi bude slozitejsi, nez rict, ze to neco zabiji, neco podporuje ci inhybuje, ale tak nejak jsem to myslel.
    Nic proti holistickemu pristupu, ale rozhodne jsem to takhle puvodne nechtel smychat.

    Kdyz to vemu kol a kolem: plinky v mikrovlnce nevydesinfikujes, a presto v mikrovlnce uvaris, jestli rozumis memu jinotaji (rozumis, rek bych;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    ATOMSK: koukej, koukej, jestli z toho zaseju, budu rikat i he-hec! Pripadam si jako dobry otec, zatim jeden z tech slozitejsich. “zahradnickych” kousku; popravde jeste jsme neochutnali, ze vubec funguji, ale treba bude dobra svatebni hostina. I kdyz svatba je kvuliva trifidum odlozena (zatim na cerven)

    [ OVERDRIVE @ HOUBARIUM ... [ vse o kultivaci ] ]
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Uuups!!!


    #czech #pohodinda

    Matěj Hollan
    26 min ·
    Rád bych, aby se nám konečně usínalo klidněji. Když ministr zdravotnictví, zpěvák a právník, byl už de facto odejit a nahrazen epidemiologem Prymulou.

    Jenže to by člověk nesměl mít paměť. Jen pár měsíců zpátky, v létě minulého roku, jsme jako protidrogové organizace zažily hroznou situaci. Ministerstvo zdravotnictví iracionálně poškrtalo peníze na zdravotnický materiál pro nitrožilní uživatele. Injekční stříkačky, dezinfenkce, zdravotnický materiál. Škrtly devět milionů.

    Náhle chyběly stovky tisíc či snad miliony injekčních stříkaček.

    Stáli jsme na prahu epidemie HIV, epidemie té nejhorší žloutenky, stačilo jen, aby si ti předalo pár "feťáků" a mohlo se to začít šířit jako lavina.

    Prymula je náměstek pro zdravotnickou péči. Spadalo to do jeho kompetence. Na jednáních k tomu říkal, že "škrtali všem stejně" a podobné kecy. Výsledkem bylo ohrožení obyvatelstva České republiky, které dokonce odkýval, byl si vědom toho, že může kvůli jejich ničím neobhajitelným škrtům vypuknout epidemi, ale bylo mu to jedno.

    Proto mě instalace pana Prymuly do čela krizového štábu neuklidňuje. Je to člověk, který na Radách vlády pro koordinaci protidrogové politiky za ministerstvo zdravotnictví zpochybňuje přístup harm reduction - minimalizace rizik, kam patří právě i výměny stříkaček. Je to člověk, kterému je jedno, že ohrožuje zdraví obyvatel a tím ohrožuje i státní rozpočet, protože prevence je vždy levnější než pak řešit léčbu HIV či žloutenky.

    Budu rád, pokud ve své současné pozici nebude přistupovat k řešení epidemie stejně nezodpovědně, jako jsme to zažili před pár měsíci u HIV s žloutenky. Jinak Pánbůh s námi.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Projekt se puvodne jmenoval Trifid-19, ale uprchnul pred dokoncenim.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tak me napadlo, ze by mohli prijit trifidi! Sice nejsme slepi, ale vzdycky by utocili, kdyz uslysi nekoho kaslat nebo kychat.
    Navic by se tim konecne potvrdilo, ze covid-19 vymysleli spojenymi silami Amici a Rusaci jako atentat na prezidenta Zemana, a to ve spolecnem vyvojovem centru Area51-Thunguska (konecne by se proflaklo, ze mezi tema mistama veda tunel, koncici v Tibetu, konecne tim prave trifidi covid utekli, a v Tibetu nasedli na vlak... a bylo!).
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    EVELINA: kdyztak nasdilej moje nazory, myslim, ze jsou relevantni, a pozary ted potrebujem jeste min nez obecne, navic to nefunguje
    EVELINA
    EVELINA --- ---
    OVERDRIVE: já právě vždycky děckám všechno vyvařovala na sporáku v hrnci, nenapadlo by mě použít mikrovlnku, ale na netu je spousta stránek, kde píšou, že můžeš, divný...každopádně dík
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam