GILHAD: zlatej jsi!!! a ja se jdu ucit regulary znova ;]
Hele, jen aby tu nebyla panika, tak ja vim, ze vychazet z jednoho clanku z Nature je picarna, ale co jsem tak pochopil ze zkratek, latiny a testech na zvirecich modelech:
Covid-19 probiha takhle:
https://www.nature.com/articles/s41418-020-0530-3
- napadne ti to plice, ktere v momente, kdy dojdou nejake formy damage, tak se zacnou zaplnovat hlenem z bilych krvinek, takze se clovek, kteryho to napadlo, vlastne utopi
- symptomaticka lecba probiha proste tak, ze do tebe doktor napumpuje neco ne rozpousteni hlenu, a pak to odsaji; pokud je poskozeni plic zasadni, proste te pripoji na pristroj a cekaji az se plice alespon nejak vzpamatuju
- krom toho, ze poskozeni je pak zajizveni plic [fibroza, chapu-li celou vec dobre, nejsem ani naznakem dokotor], tak to jde prezit, dokud mame dychaci pristroje a leky
- modely na zviratech ukazuji, ze existuja zasadni obrana proti poskozeni plic nejakou tou skratkou, co dela covid-19 a to za pomoci vitaminu B3
Chvilku jsem hledal v pribalovych letacich a B-komplex forte od zentivi obsahuje 50mili B3 na tabletu, coz je asi 4000% doporucene denni davky, takze uplne v klidu. Proc je tam toho tolik? Jak kazdy vegan vi, tak vstrebavani skupiny b- je mizerne... Kazdopadne chapu, ze jsou to jen testy na zvirecich modelech, ale za pokus clovek nic moc neda.
Takze rozloucit se a smmirit se jako jo, to by stejne mel mit clovek vyresene tak nejak furt [a nema, aspon ja ne], ale zas jako no rush, dokud se to tu nesesype, tak dobry, resp lepsi nez hrozny