„Spousta lidí si myslela, že pravost klíče se pozná podle reliéfu, že ten musí zapadnout do svého protikusu. Byl to nesmysl. Reliéf klíčů byl u všech zámků Maaterenditů stejný. Rozhodovalo složení materiálu, zámek a klíč musely být zhotoveny ze stejné slitiny, nebo pokud šlo o klíč univerzální, z čistého akravitu, kovu, který dokázaly vyrobit jen hutě Maaterenditů. Jak zámek zjistil, že jde o správný klíč, jsem netušil, vypátral jsem jen několik odkazů na kouzlo, o jehož podstatě jsem se nic bližšího nedozvěděl. A právě akravitový klíč jsem kdysi dávno získal a po desetiletí jeho vlastnictví ho mohl užitečně použít.“
Citace z knihy
Koniáš: Vlk samotář
Žamboch, Miroslav
/// chytre, to by slo udelat i elektricky, mit klice s konkretnim odporem, napriklad. Je mozne, ze ty drahe EEVA, co udajne nedal ani Mossad a CIA a snad nikdo ani na DefConu, tak to tak nejak maji. Skoda, ze se o tom moc nepise, ale smysl by to davat mohlo.
Mmchodem prvni lidske klice se pry nasly nekdy z doby bronzove, tak nejak od stavby pyramid (a taky tudiz v Egypte), ale nemusim vedet vsechno. Existuje jeden pan, na jehoz jmeno si nedokazu furt vzpomenout (ale moderuje nektere DefCon videa a na Burning Man ma pod palcem chram pameti “tedy knihovnu” kterou jako vrchol slavnosti nakonec zapali. Rika se mu Archivar Internetu, tusim mu patri i webarchive.org... no tak ten se klicum venuje cely zivot. Neco uz jsem od nej cet, ale chces-li unas neco vedet, ptej se Nek0ho, nebo Nik0ho, nebo co ja vim...