• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Ma to vyvrtku?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Jedine Total Commander a Leatherman, bez toho neumim a nebude nic :-D
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Kdo hodne necestoval, nechape treba princip cocaCola.
    Nikdy jsem se o tom nebavil, ale ze zkusenosti vim, ze CocaCola je VSUDE!!! Japonsko, Indie, Thajsko, Viet Nam, Sri Lanka, Egypt, EU cela, Brazilie, Venezuela, Belize, Uruguay, Argentina, cele USA, vsechny kolonie UK, Marocco, Jar... vic si nepamatuju. Vsude maj CocaColu, zavrenou ve flasce a minimalne v ledu, spis v chladaku. Kafe z toho neuvaris, polifka to neni, ale na 99,99% se muzes spolehnout, ze kdyz si to das bez ledu v plastove flasce, bude to ruzne sladke, ale je to pitna voda a mrdy cukru.
    To same je prave Victorinox, Fiskars, prave i MoraKniv, Opinel (BTW!!!! Nejlepsi brousky na noze, co funguji fakt na vetsinu jak nerezu, tak carbonu - pokud to nema zuby nebo velke poskozeni, tak dela Opinel... je to nejaky prirodni kamen, ala bridlice, Bareande by vedel vic...)

    Mam pocit, ze ruka trhu neni blba, pokud pomer cena-vykon zpusobuje to, ze jsou toho plne kramy. Kazde zemi, a to i nespecializovane, tak to stoji za zvazeni. I kdyz to cloveku nesedi.

    Glocky jsou hrozne, nesedi mi to ani uhlem, ani uchopem, bez tunningu ani chovanim at alk. Ale je to proste “dobry mirny nadprumer” ktery ma soucastky kdekoliv a to az po hlaven.

    To jsou treba i mercedesy, ala 209, do nedavna v Latine treba VW Brouk... zasranej debilni trabant, ale to chces. Ta 209, taky neda vic jak 90 z kopce, akorat do toho nalejes cokoliv, spravi ti to v cele Evrope i Asii a v cele Severni Africe... (na Sahare a niz jsem byl jen v JAR, tam nevim, spis jo).

    Kalasnikov starych vzoru neni dobra zbran, uz blba vz.58 je lepsi, ale delaji to v afganu v dilne na kolene (az po hlavne)....
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Obrovska vyhoda, a na to hraju u vseho, tak je u Victorinoxu dostupnost... to same plati pro sekery Fiskars a par dalsich veci.
    Treba umyslne, kdyz uz musim pouzivat Windows, tak je pouzivam s minimem doinstallovanych 3rd party toolu, nemenim si klavesove zkratky, necomizuju veci...
    delam to s jasnym zamerem: dojdu na prvni shell benzinku a koupim victorinox, dojdu do prvniho bau-whatever kramu, koupim fiskarsku, dojdu k nekomu domu, a nemusim installovat Total Commander, pac umim zachazet s “pruzkumnikem”... navic, i kdyz neumim jazyk, do ktereho jsou Widle nainstallovane, tak klavesove zkratky jsou furt ty same, pozice v menu taky (fuck of gnome!! Kde se pozice polozky v menu posouva podle abecedy v danem jazyce, coz je ti v Irvit/Hebrejstine FAKT NAHOVNO).

    Strategie zni: to nejlepsi z nejdostupnejsich toolu, ac jsou lepsi, nauc se s tim, co fakt muzes mit dycky. Zbytek je bonus.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    V podstate cca 20/7 mam u sebe jen Victorinox - Nomad. Mam jej letos 18 let, takze uz je dospely ;)

    Nosim jej v pouzdre od noze Buck, v kuzi, ktery mu dodava tu nekonecnou uzitecnost.

    Plus i minus sroubovak (plus nahrazeno vhodnym minusem, u plus bych dal prednost pojistce, uz x-krat se mi zavrel na prst pri zarezlych sroubech), jeden nuz (mimo vetsiny eu... to je flaw... nikde moc neni legalni, ale nesrali, krom Japonska, do prirucniho v letadle ale vubec, proto s nim nelitam a kupuju obdobu na miste), cistitko na kopyta... necekane uzitecna cepel - hlavne na kuzi, skrabani cehokoliv-ne zeleniny, spis barev, nalepek... bodna zbran, co trci mezi prsty, chces-li boxer a ne zabit (ala klice), vyvrtka (!!!! - nenahraditelne), otvirak na piva, otvirak na konzervy, paratko, pinzeta je na picu, ale zatim kazda buchta si s ni skubala oboci

    Krouzek na krk/klice, karabinu


    Muj best tool - ever!



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: To je jen to, co je po ruce, existuji jeste 2 dalsi byty. Nejsou v tom chirurgicke nastroje (i kdyz je tam odlozena cepelka ve sterilnim obalu), nejsou tam veci jako kukru, macety, sevcovske nastroje (i kdyz odchlupovac tam je), nejsou tam roubovaci a rybarske noze...

    V Ostrave nerybarim ani neroubuju, na Morave nestahuju z kuze, chirurgickej set je sterilni, nechci jej vytahovat. Dlata zas nemam u sebe. Sekery uz tu byly.

    Mam rad ocel, je v ni mnoho, jak pro me, tak z tech, co ji vyrobili.

    Sirky a nuz. Prinejhorsim jen nuz.

    Nechtel bych byt Robinson Crusoe, fakt ne, ale ta puvodni varianta, ac tak v pulce uz najde zbytky sve lode, kde je i tesarske nacini, tak to je survival manual jaxsvin. I kdyz romantizovany.

    Obdelavat nozem pole je proste blbost. Ale vsechno je to nakonec zelezo, nebo lepe - ocel.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: OVERDRIVE: Hezka sbirka! :-)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tohle kurva hledam, pritom je jiste, ze to neni nikde v kapse. Zajimalo by mne, zda si me najde on (porezu se) nebo jej najdu ja.
    Mam jen 3 tyhle strenky, drahe je to jak cert a nemodni... kde jsou, he?



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Kdyztak dodam popisy, staci rict, zaciname od cerveneho morakniv, co jsi si na nej stezoval a pocitame do prava, jako kdyz ctes
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Achjo, kdo to ma uklizet, navic jsem se nasral, pac nemuzu najit strenky ke skalpelum, naposled jsem s nima resil DIY houby, a ted nejsou...

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Shora dolu:

    * 2x Benchmade Bugout, uzasnych ~55g pri 3.24". Casem k nemu pribude treti barva, az dorazi do CR :-)

    * Benchmade Phaeton, na OTF dobrych 85g pri 3.45", super vedle malych deti, pohotove otevres, pohotove zavres. Nehrozi ze by to deti otevreli sami, chce to silu. Bohuzel jak to u tehle OTF byva, dost uzka spicka, trosku se o nej bojim a davam si pozor, abych ji neposkodil. Coz mi vadi, nemam rad choulostive veci, ale u tohodle noze to preziju kvuli predchozim prednostem.

    * Benchmade Infidel, takova spis sbirkova zalezitost, nuz co melo a ma hodne vojaku v Iraku, Afganistanu. Skoda toho pitomeho jmena, ale i kvuli nemu se to prodava, no.

    Ze to jsou vsechno Benchmade je nahoda, ne konkretni umysl. Zadny fixed blade mimo kuchyni nevlastnim, nemel bych pro nej vyuziti.

    Bugout nebo Phaeton nosim porad - doma, po lese nebo treba v kancelari.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Ukaz svuj?
    Posbiram v prubehu dne vsechny noze co najdu po domacnosti a udelam “skupinove foto”...

    Tohle je umyslny test: Morakniv vyrabi noze s magneziem, vhodne pro praci s magneziem.
    Tech tycinek se doma vali asi 5, tak jsem si rek, ze to zkusim.

    Puvodni idea byla, ze si sednu na zahradu a rozmotam naramek z paracordu, zjistim, kolik z toho dam spagatu a zapletu jej znovu, aby mi lip sedel, ac jej stejne nenosim (zavazi to. Na klavesnicich a kdyz to namocis, je to dlouho mokre, nosim snuru na BDSM, na slanak to neni, ale na praci jo, hlavne s uzly)...

    Jezne ohen po hodine jeste nehorel, a faktsm je, ze delka nouzoveho noziku i magneziove tycky byly neprijemne... prace dik tomu boli a je namahavejsi.

    Rek jsem si, ze vytrvam, dokud nebude ohen.

    Kdyz jsem prisel na to, ze listim, kurou ani pilinami ne, bylo uz na paracord tma a sel jsem pect dyni s bramborami.

    Kazdopadne tenhle nozicek okrajel brezove poleno a rozdelal z nej ohen, po predchozi zkusenosti na poprve.

    Nosim ho po dome pod trikem, pac furt neco delam, poncho nema kapsy a trenky pasek.
    Nemam kam ten plnokrevny nuz dat a nechce se mi (s bolavou nohou) furt chodit ze zahrady do baraku, a hledat, kam jsem polozil ktery nuz kdy...


    Koupil jsem si dobre. Jen nasrat, ze tahle hracka byla za 1400,- a jeji braska/pac je to Mora, tak spis sestricka, stoji 200-400 sta.

    Chtel bych jeste jeden pro zenu, ktera furt zapomina zavirak, ac ma sponu.

    Ony nejsou zvykle pouzivat kapsy, pac tam vsude maj prdel a jiny tvary...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Mne to krouti s ocima! :-))) Chapu ze je to otazka vkusu, ale kup si herdek nejaky normalni, pohodlny, univerzalneji pouzitelny nuz! :-)))
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    SPECZ:
    V podstate jen v tom vlade a MZ vymachal cumak, ze kdyz to chtej delat, at to teda delaj podle zakona - jakoze to bude vyhlasovat vlada a nikoli MZ (a mozna ji pak pujde ji zalovat o nahrady a tak).

    IMHO to proste vlada 27. opise i s chlupama a vyda pod svou hlavickou, nebo si to po libosti upravi podle rozvolnovani - pro normalni lid se ted nic moc nezmeni - omezeni budou furt podle puvodniho planu, jen s jinym podpisem (no, mozna trochu vic a rychlej kvuli riziku tech zalob, ale mozna taky ne a jen se bude natahovat stav nouze a treba zkouset delat jiny prasarny - jako to zkusil s tim stretem zajmu)

    [ GILHAD @ Právnická tlachárna - diskuse (nejen) pro právníky stran judikátů, zákonů, jejich návrhů a právních názorů vůbec Možno ř ]

    Soud nakonec uvádí, že napadená opatření obecné povahy zrušil ke dni 27. 4. 2020. Vláda bude mít do této doby možnost vydat krizová opatření zákonným způsobem, tj. formou opatření přijatých vládou a nikoli odpůrcem. Takto soud postupoval s ohledem na fakt, že si je vědom účelu, pro který byla přijata předmětná omezení základních práv a svobod.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    „Bála se víc než kdykoliv předtím. Ne o sebe, o ostatní. Bála se, že je přivede do záhuby.
    „Budu tě následovat i se svými vnuky,“ vyrušil ji z chmurného přemítání Getzner. „Je lepší jít za nadějí než čekat na místě na smrt,“ dokončil zvučně a postavil se Liamě po boku.
    Mapuši se podívala na svého muže a pak se oba přidali k němu.
    Při představě toho, co ji čeká, se Liamě podlamovala kolena, ale stejně, nebo“

    „právě proto, se tvářila netečně a lhostejně přehlížela přítomné. Věděla, že bude muset přemýšlet rychleji než ostatní, že bude muset být připravena na jejich otázky, že se bude muset vypořádat se všemi problémy, které přijdou.
    Úplně sama, bez člověka zběhlého v politice a ve spoustě dalších, krvavějších věcí, to nemohla dokázat.
    „Pomůžete mi, nám?“ obrátila se do šera, kde tušila pana Lasičku.“

    „Vzal jsem práci, že vám pomohu,“ odpověděl klidně. „Byl jsem vaším přítelem varován, že se budete snažit vzít s sebou pár svých blízkých. A pokud jich bude o něco víc,“ pokrčil rameny, „asi s tím nic nenadělám,“ usmál se svým rychlým úsměvem, rty měl přitom jako dvě na sebe přiložené břitvy.„Prostě ty peníze mi za to stojí.“

    Citace z knihy
    Koniáš: Vlk samotář
    Žamboch, Miroslav
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    „Budu tě následovat i se svými vnuky,“ vyrušil ji z chmurného přemítání Getzner. „Je lepší jít za nadějí než čekat na místě na smrt,“ dokončil zvučně a postavil se Liamě po boku.
    Mapuši se podívala na svého muže a pak se oba přidali k němu.“

    Citace z knihy
    Koniáš: Vlk samotář
    Žamboch, Miroslav
    Je možné, že tento materiál je chráněn autorským zákonem.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A vubec a stokrat dokola, vzdyt je to bezva, a hudla kapela
    - chce se dnes rici...
    No ne asi!

    —-
    Mlád dvacet devět let a devět měsíců,
    dost starý hledět zpět do dětských střevíců,
    jsa příliš mlád, bych přezíral, co každý z vás má zásluh,
    jsa hluchý dost, bych předstíral, že spoléhám se na sluch,
    hovořím k vám.Reklama

    Vzrůst nedaleko dřepu a úsměv naruby
    a ústa plná střepů náhradou za zuby,
    mám oči, které nebrečí, byť nesmějí se smáti,
    mám kolena, jež neklečí, když má mi někdo dáti,
    tak možno žít. Já žvaním tu a tam a slova nechybí,
    však jistota ta tam a vládnou pochyby,
    je pofiderní poslání, jež odvahu mi vrací,
    a nedostatek vzdělání dnes nahrazuji prací,
    tak tomu jest.
    fotky
    Karel Kryl Lze s plným pupkem mžourat a sáti tokajské
    a poté krotce kňourat veršíky lokajské,
    lze kráčet cestou vyjetou a nepohlédnout zpátky,
    lze snadno býti poetou a nestvořiti řádky,
    jak mnozí činí.Reklama

    Dát tupcům pocit lordů, být dvorním holičem,
    mít roztlemenou mordu a kušnit o ničem,
    pět dámám verše o mracích a dostat ránu kyjem,
    pak omluvit se v rozpacích, že dosud vůbec žijem,
    tak možno přežít. Nuž promiňte mi, prosím, promiňte, vážení,
    že dosud hlavu nosím, která je k myšlení,
    já přerozličné verbeži tím sloužím proti smutku,
    též do krku mi nesněží, což výhoda je vskutku
    pro moje mandle. Ač tu a tam je boule, obzvláště pod pleší,
    však v jádru je to koule - tvar, který potěší,
    i posměváčci přiznají:"Toť hlava, dá se říci
    když podle ní ho poznají i páni úředníci."
    Razítko, podpis. Má hlava je teď vzata beze všech předsudků
    a zbývá ptát se kata po jeho úsudku,
    to odborník je nesporně, jsouť hlavy jeho chleba,
    a předvést může názorně, k čemu je hlavy třeba:
    k životu prostě. Je tedy hlava v suchu anebo v paruce
    a zbývá v tomto duchu přejíti na ruce,
    je obvyklé, že prstů pět má každá ruka zdravá
    a leccos je ti vytrpět, než poznáš, kde je pravá
    a kde je levice. Věz, milý tvore Boží: to lze si ověřit
    že lépe nežli zboží lze ruce zpeněžit
    a stvrdí ti, kdo žebrají, i rozšafní, i skoupí,
    že za hlavu jim nedají, co za pět prstů koupí,
    prakticky vzato. Byť měl jsi hlavu schopnou, jednou se poštěstí,
    že botou do ní kopnou a svážou zápěstí,
    však poctivec i parazit smí lokty čelit davu
    a pěstmi může prorazit, aniž si rozbil hlavu
    nárazy o zeď. Máš cizí ruce tisknout i s tváří kamennou,
    máš vždycky něco risknout, kdyžs' pevný v ramenou,
    smíš pižlat srdce na dlani či zardousiti ptáče,
    pak stačí trocha pokání a decilitr pláče,
    lid tomu chce! Ač oholen a umyt, vždy trochu špinavý,
    máš dobře city tlumit, ba nemít pohlaví,
    smíš hnípat, vždy však ve spěchu, a polichotit blbu,
    neb předpokladem úspěchu jest implantace hrbu,
    svět si ho žádá! Tak pardon, je to osud, že všichni láteří,
    proč nevyrostl dosud hrb na mé páteři,
    co dítě spal jsem skrčený, když trápili mne půstem,
    a tudíž chodím vzpřímený, jsa pidimužík vzrůstem,
    jak račte vidět. Šla krása jiným dětem, a tudíž sudičky
    mne učinily skřetem na úkor hlavičky,
    když vyňaly mne z kolébky, já neplakal jsem dosti,
    i daly mozek do lebky a trochu výřečnosti -
    - dost smutný dar. Já záhy nožky zvedal a vlastním vzpomínku,
    že v začátku jsem shledal, že vlastním maminku,
    však seznámiv se s rodinou, já poznal první zmatek:
    ač maminku mám jedinou, mám velké množství matek,
    které mne chtějí. Nuž věru není slastí, když děti shledají,
    že jednou zve se vlastí a jindy partají,
    že matkou jest, kdo zažádá, je matkou lidské plémě,
    pak matkou zve se armáda a vzápětí pak Země -
    - matička naše. Já utržil jsem šrámů, nu, darmo počítat,
    a že jsem zlobil mámu, lze těžko vyčítat,
    pak dorostl jsem natolik, bych spokojil se krotce,
    že matek vlastním několik, však jednoho jen otce,
    konečně jistota! Jak byl jsem tomu rád, že vlastním tatínka,
    však řekli, že i stát mne bere za synka,
    pak ten, jejž zvali sluníčkem, se za tatíčka povznes',
    "Vrah tatíčkem, lump tatíčkem!", a od tehdy až podnes
    jsem adoptován. Nuž umím číst a psáti, však na tom nedosti,
    já učil se též lháti - zbraň proti podlosti,
    kdo dobrem čelí násilí, jen zřídka vděčnost zplodí,
    vždyť na konopnou košili zas konopí se hodí,
    chceš-li ji látat. Dost šprýmů, pojďme k věci: mistři mne učili,
    že lépe, než žít v kleci, je nemít košili,
    teď nemám ani kalhoty a mráz mi chladí plece,
    a mistři tančí do noty a pokřikují z klece,
    že prý jsem zradil! Prý - nepodléhat zášti a zlu se vystavit,
    když po tváři mne praští, mám druhou nastavit,
    a oni - krejzlík pod krkem a zášť jim čiší z očí,
    a žáčka ženou postrkem, jen do dveří jim vkročí,
    slunéčkům našim. Pak řekli, že prý žebrat je věcí nemužnou,
    je třeba dary nebrat, pohrdat almužnou,
    a sami chodí přežraní a almužny je živí,
    a žáčci chodí zedraní a hlad jim z očí civí,
    bída a nouze. Nuž, ponechejme mistry cvrlikat na hřadě,
    ne každý je dost bystrý pro místo v úřadě,
    kdo silný je a stydí se, nechť obsluhuje veslo,
    kdo hubu má, ten hodí se na poslanecké křeslo,
    případně na trh. Smíš vrahem být, či ševcem, nebo být dramatik,
    pak nezápolíš s dřevcem a smíš být pragmatik,
    anebo staň se písařem, měj pero za suspenzor,
    nic neumíš? Buď bachařem! Jsi imponent? Buď cenzor
    anebo fízl! Bůh dal nám místa dosti, všem podle určení,
    však často, což je k zlosti, čert místa vymění,
    a pak jsou z lotrů právníci a z mordýřů jsou světci,
    pak z umělců jsou horníci a z imponentů vědci
    k obrazu svému. Když domovník je knězem, kněz čistí ulice,
    když lékař chodí s dřezem a pere spodnice,
    pak blázen střeží reaktor a řezník básně píše,
    pak z cenzora je redaktor a švec je vládcem říše
    k obrazu světa. Já rukama jsem měřil o chleba starosti,
    své hlavě pak jsem svěřil, by dbala moudrosti,
    však hlavu jsem si roztřískl a octl jsem se dole,
    a tu mi rarach napískal, bych vyměnil jim role,
    prý třeba změny. Má hlava tudíž dřela, pečujíc o chleba,
    a ruka podepřela, kde mravů potřeba,
    však otřel jsem se o ševce a žehral na verpánek,
    výsledek - jizvy na lebce a rozražený spánek,
    prašť jako uhoď. Já hledal cestu pravou a našel útěchu,
    že spojit ruce s hlavou povede k úspěchu,
    však zapomněl jsem, nebohý, ač ševce mohu zmlátit,
    že verpánek je třínohý a nesnadno jej zvrátit,
    zavládl hrobař. Šly ruce s hlavou k čertu, náš názor shodne se,
    že hrobař nezná žertu, je vážný z profese,
    chce diskusi jen s mrtvými a nezná volných sobot,
    i nečekal jsem s jinými a prostě - práskl do bot,
    a teď jsem tady. Poslání: Dnes profesor i žák ví, že končí legrace,
    když hrobař šoupe rakví a čeká ovace,
    a z vodorovné polohy že nejsnáze lze vstáti
    tak, že se opřeš o nohy a ruka pomáhá ti,
    hlavou pak mysli!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    @⁨Mudr. Andrejka Matulova⁩ pamatujes si Nabarvene Ptace? Kdyz Kluk utece z mlynice, vezme si jen cepici a plechovku s ohnem, horke uhliky. Ma je na klacku na rameni. Porad a porad, ve vsech scenach. Tak v poslednich 4 scenach filmu, pote, co zazil prvni sex a podrezal ze zarlivosti kozla, tak potkava chlapa. Ve stejnych hadrach a cepici. Jen chlap je stary a plouzi se lesem. Na rameni klacek, na nem plechovka s uhliky. Kluk si pocka a ubije jej vetvi. Poprve spacha sam nasili (mozna podruhe, po kozlovi a sexu), a vezme chlapovi-sam sobe, neco malo. To uz neni ani parabola, to je vypravecsky kruh. Kluk zabiji sam sebe, svou nevinost, tim, co jej zvet naucil. Cely pribeh konci tim, ze se poprve zacne mstit. A pak uz neslysi na slova, ktere mu rika tata. Protoze uz si vytvoril obraz sveta a neni nikdo, kdo by mel vic pravdu nez on. Kolik mu je 8-12? Posledni scena: napise na okno sve jmeno. Jmeno, kterym mu ve svete nikdo nerika. Jako Buh, ktery ma jmeno, jenz nevyslovujem, jako to, kdyz vis, kdo jsi.

    Namalovane Ptace dava smysl... dlouho, treba pote, co zjistis, ze jedine, co chces mit u sebe, je plechovka ohne. Min uz klesnout nejde.


    Jerzi Kosinski je uzasny vypravec. Jestli tohle clovek dokaze vymyslet bez osobni zkusenosti (a rika se ze ne), tak myslenka vyhrala nad hmotou, a kdyz jsme poprve rozdelali ohen, naucili jsme ss opravdu mstit? Proto nezustava, nez hledat, neco vic, nez ohen. Zvlastni, filo-sofia, pomerne zahy obevila atomos, tedy nedelitelny. Zda to byly 4 prvky, nebo pet, nebo za to mohl prvni hybatel (Ain Sof aka Alef), to se hadame veky. Ale nikdo nevidi, ze od zvirat nas odlisuje jedine, ohen, a cas, nez prijdem na to, ze tak tomu je. (A nebo je to uplne jinak...)


    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Existuje sako, z doby, kdy jsem se poprve zenil. Za tyden se zenim podruhe.
    Kdosi mi rekl, zpomal trochu,
    A ja jsem myslen na svice.
    Neni plamen bez paliva,
    Kdejaka muze byti ziva,
    Vdechovat ohen,
    a sako z hedvabi.
    - ne, nevabi, a sako zustane, ja shorim.
    Pamatuj,
    Promethea, ktery se za ohen upil,
    husy, co kdakaly,
    Pro Rim.
    Amen!

    (A spatna poezsie, stejne teplo, z...)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam