• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Kope vs nekope neni jen o razi.

    Je to o vaze zbrane, sile raze, pohodlnosti gripu pro ruce konkretniho strelce. Nekteri vnimaji jen energii, nekterym se pohodlneji strili pomalejsi raze. Konkretne 9x19 a 45 ACP ma velmi podobnou energii a je mnoho lidi, kterym prubeh recoil z 45 ACP vyhovuje vice nez z 9x19 (ac zrovna ja mezi nimi nejsem).

    Kdyz Te pistole kope, dej na rukojet gumovy navlek. Jednak o fous mekci, druhak sirsi plocha co te kopne. Kdyz ani to nepomuze, chce to slabsi razi, nebo tezsi pistoli, nebo pistoli s gripem pohodlnejsi pro Tvoji ruku.

    Zrovna mne se na noseni osvedcil Glock 42 v 380 ACP (kdyz to ma byt male) a FN 57 (kdyz to muze byt velke). Ta FN proste proto, ze mam tu razi 5.7x28 rad, ac vuci zbrani mam mnoho vyhrad.

    Kdyz si se zatim libovolnym clovekem ukazeme, jak se spravne drzi ten Glock 42, tak nasledne ani jedna z nich nekope nikoho, koho jsem potkal. Vcetne 16 letych stihlych slecen.

    Tim nerikam ze by Glock 42 byla vhodna zbran pro kazdou 16 letou stihlou slecnu, EDC pistole by mela byt ovladatelna, i kdyz ji clovek pod stresem chytne spatne.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Srat na bouchacky, nasel jsem v krapicich polni lopatku (po ex spolubydlicim), a nepochopil jsem ji... resp asi jo. S klestema a klicem... zajimavy kus vybavy. Musim to zkusit pouzit, ale obavam se, ze je to jak magneziova tycka... de to...

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Proto pro zacatecnika kaslat na sbirkove pistole nebo na revolvery a proste koupit striker, jak jsem psal:

    "Pujc si striker nejmene od Glock, SIG, Walther, CZ (strelnice kde je maji, kamaradi, sraz...). Z toho si vyber co se Tobe nejlepe drzi a co se Ti nejvic libi. To si kup a zarad do slozky "pracovni pistole". K tomu si nakup veskere nejmene pruzinky, sroubky, drobne dilky jako nahradni dily."
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem to, ze je .45 nejak blbejsi munice oproti 9lug je blbost. Chova se to jinak, to jo, ale nechat se pokopat .45 je prijemejsi, nez 9lug. Aspon pro me (ruka pianisty a 65kilo). Proste je to z meho pohledu v .45 klidnejsi.
    Jsem desny strelec z pistoli, a kdyz by bylo o survival, tuhle tercovku bysem FAKT chtel, uz jen kvuli vyladene 1911, ale jinak chci samopal. Lepe utocnou pusku.


    Treba v Brazilii ma kazdej autobusak mhd mmchodem scorpion .22, a uplne to chapu.

    Kdysi jsem mel chvilicku nezcivilnenou variantu, a pokud jde o survival, a musi tam byt palna, nechci pistoli. Pac je to... uzitecne spis malo.

    Ted mycham hrozne moc temat dohromady, ale pokud mam neco nosit a je to kratka, nechci premyslet, nechci resit slozite ammo, nechci se netrefit.

    Pokud ovsem mam opravdu nosit, byla by to SA vz.58. Jenze... jenze ji nemam.

    Vim kde lezi vz.26, a popravde, nez 2 glocky, jeden v.26.


    Jenze tak to nejde napsat, je v tom prilis mnoho temat, rozdil mezi skalpelem (s ruznymi cepelemi) a nozem na bourani lane. To proste nejde.

    Kazdopadne full auto, a to s dlouhou hlavni? Kdyz jsi lempl? A zkoncil svet? To chces.

    Ale 1911 frame? Kdykoli, kdekoliv. Treba SIG jsou asi bozi, jenze ja jsem pravak, s nestandarnimi praty, hubenou rukou, a tyhle “ro kazdeho” guny nepotrebuju. A drzi se to jak prase kost.

    Jestli nekde najdes soucastky na kratkou palnou (po-chy-bu ju!!!) tak glocky a 1911.

    To je jak ten victorinox. Mam lepsi noze, lepsi konkretni zadani a uzitecny ucel. Taky vim, ze tahat 1,3 ve full frame je peklo.

    Ale pokud zkoncil svet, chci tohle, ale hlavne 58 nebo ak... watever. V usa M4 watever.

    Vicemene neznam moc strelcu, co maji vic kratkych, a nemaji (nemeli) neco ala 1911 ;))

    A to nize nafocene je proste... krasne.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: dobre dobre, souhlasim. potiz je v tom, ze kdyz si clovek zvykne, ze to nejak funguje, a ono se to zacne chovat jinak, v ten moment je to desne nebezpecne.
    ale uznavam, jsem KOKOT, pac jsem spolehal na to, ze funguji veci jako pojistka, nebo treba oznaceni plne komory.... ANO ANO ANO UZNAVAM, ze je to "Adelovina".... ale znova se tim vracim k hadce... revolver bud ma naboje v komorach, nebo nema....

    ma to hrozne moc jinych nevychytavek, treba pri natazeni a povoleni kohoutu muzes otocit buben, na necekanou poluhu, nebo to, ze mas furt natazeno, a jen tvrdy trigger [sorry, ja moc neumim terminologii, jak na to koukam a ctu v mnoha jazycich, proste mi to dela problem, navic na formu ocividne moc nedam, viz to, jak tady pisu]...

    pracovni pistole Beretta 92 nikdy nebude, to uz vim jiste, i pres kapacitu zasobniku, a moznot treb P+ munice [heheeeheheeee to je desna blbost, ze bych se k tomu kdy dostal].

    myslim si, po vcerejsim veceru, ze kdyz UsA koupilo b92 misto 1911 prohloupili, radej bych levorukou konstrukci 1911, a nebo treba to, co ted nafotim z nejakeho relativne stareho casaku [mmmchodem tenhle kousek bych EXTREME chtel, pokud by se povaloval nekde, kde za nej muzu dat i 30k]
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    OVERDRIVE: Na druhou stranu - strili to? Strili. To je to dulezite.
    Nemackat spoust, pokud nemiris na to, do ceho chces vystrelit. TTo je dulezite.
    Ostatni jsou jen hezke opicky okolo.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: LAUNCHER: Ale... abych se jen neposmival nadejnemu zacatecnikovi a navrhl elegantni reseni tohoto neprijemneho problemu:

    Pujc si striker nejmene od Glock, SIG, Walther, CZ (strelnice kde je maji, kamaradi, sraz...). Z toho si vyber co se Tobe nejlepe drzi a co se Ti nejvic libi. To si kup a zarad do slozky "pracovni pistole". K tomu si nakup veskere nejmene pruzinky, sroubky, drobne dilky jako nahradni dily.

    Berettu nadale nezneuzivej k cemu neni vhodna a presun si ji do slozky "trezorova / sbirkova pistole".
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Overdrive, ty kluku usata. Kdo se tu se mnou snazil pred par dny dohadovat o manualnich pojistkach na kratkych? Kdyz jsem Ti psal ze je to blbost a ze manualni pojistku na kratke nikdy nechces.

    Where is your god now? :-D
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Kdyztak info mam odsud:


    Tiskový brífink po jednání Krizového štábu MSK – 27. 4. 2020
    http://www.youtube.com/watch?v=dNImJMPeJS8


    Kraj se fakt snazi. Na to, ze v Brne, Olm, Praze udelali dohromady 27tis testu, a tady jich bude 15+5k dobry!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Takze v MSK je udajne koďeficient R=0,65!!!
    Nicmene pri pozitivnim testu trva uzdraveni az 45dnu :/


    Jinak jak jsem vcera nadaval na Slovaky, tak u nas taky dobry.

    Studenti meli povinny draft, asi 100jich v MSK nastoupilo. Haha, ze jim za to zaplati. To jo, zaplati, ale az zkonci krizovy stav. Takze nekteri jsou uz 5 tydnu bez penez.

    Dalsi vec je, ze aktivovali skolu pro posledni rocniky vysokych, jenze kdo nastoupil do prace, tak nemuze z vlaku vystoupit, a dokud trva vyjimecny stav, tak bude makat, a za darmo...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Kdysi mi kdosi rikal, ze Dacia (ty novy) nejsou spatny auta, maji jedinej flaw: kdyz to koupis, musis s tim do servisu, nechat to cele rozebrat a poskladat to z5, abys mel jistotu, ze jsou dotazeny vsechny srouby a slicovany dily.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Konkretni problem byl v dilech 6, 10, 57 a okolo.
    Je to takovy plochy disk se zoubkem, do ktereho je uchycena packa, spojene je to uplne nejvic ortavym imbusem (neznam cislo, na te sade se neuvadi)... kdyz se vysroubuje imbus, vypadne “packa pojistky” a ztrati se. Jenze na prave strane. Na leve strane je vsecko stejne.
    Nastesti disk v mem provedeni neni cerneny, takze bylo rychle videt, ze na zbrani je neco blbe, pac sviti kus stribrne.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Kdyz vam po cca 10 000 ranach vypadne mikro-imbusem drzena prava strana pojistky na Berette 92, tak prestane fungovat pojistka?
    A ja jakoze wut?!
    Chod pojistky se nemeni, akorat jde najednou promacknout kohout a vystrelit?
    A to jsem dily jeste neztratil.
    Zajimalo by me, jak casto nekdo dela rozborku pojistky, jen aby zkontroloval, ze funguje. A to z prave strany.
    Predpokladam, kdyz koukam na schema, ze to ma ostra stejne, tudiz dalsi flaw k “dobru” berette 92. Krom toho, ze je to krava tlusta a dlouha, krom toho, ze bych musel mit uplne jiny vratiprst, aby se to snadno odjistovalo...

    Jako chapu, ze kdyz chybi kus zbrane, asi nebude v poradku, ale kdyz tenhle ztratis, nebo neudrzujes... no nic.

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jak rikal kamos Slovak: oni tam fakt maj jen 1000 pripadu, pac ten narod uz je imunni z tech sracek vlady, ve kterych se musi valet.


    Pobavilo: v prvnich tydnech tohohle prequelu pro apokalypsu, tak tam nekdo vymyslel, ze budou kontrolovat volny pohyb a to tak, ze na cesty postavili hlidky na krajich okresu/kraju, ci co. Proste gubernii.

    Takze na kdejake okresce staly klidne i 12km fronty aut.

    Za den nekdo pochopil, ze to by se jim asi zhroutil stat, a vysrali se na to.

    Ale ukazuje to... holt schopnosti politickeho vedeni.

    To je fakt traktor Lakatos, ne, ze ne.

    Jsem po tech asi 8 letech na Sk na ne vysazenej, a tvrdim, ze zeme, ze ktere vsichni schopnejsi odesli makat do Prahy, tak nemuze fungovat.

    Obcas bych radej nemel pravdu. Hlavne, ze schvalili 13 duchod a vlaku pro 2/3 lidi zadarmo, ale byla doba, kdy jsem sedel ve vlaku Praha-Kosice, musel jsem vystoupit, nechat si to ujet a za 3,5€ si koupit rychlikovy priplatek, sednout na dalsi vlak a jet jim 15min do cilove stanice.

    To nepochopiiiis kurva!!! Nebudu to delat, ne, bu, du!!!

    ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ex je dost v pohode, aby vzala drahu k nam, kde ji takove blbosti nehrozi, sice taky karantena, ale doma... jenze by se pak nemohla snadno vratit, a ona tam maka v rodinne firme, kde jich je fakt malo a zrovna ted nejak moc Indove nekupovali BVP3, coz je jejich zakladni artikl spolu s dily na T72, takze ona zas ma honku v praci.

    Dyz by me nechali jit proste tam domu, klidne odsaˇdsad muzu makat a vsechno, jenze ne, proste musis na internat. Blbove.
    A jeste to, ze by tam musela i velka a mala Hyena, tzn misto 1cloveka, co nemuze makat jsou to 2 a decko + sedis na baraku s hromadou neznamejch lidi. Parada!

    Uz tady z toho 14 dnu (minimalne) Lezu po zdi a nadavam na zkurvenej Slovenskej Lakatos! Kdyz chces vyndat srpubek, musis rozebrat celej motor :/

    https://youtu.be/ZnpEXWKK5D8
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: To byl nejapny zert, jde o to, ze na SK muzes, ale zavrou te na 14 dni do Gabcikova (to je jak je Nagymarosz, tedy na jihu), do kasina, nebo unimobunek. Proste statem narizena karantena. Taky celou tvou rodinu (nevim do ktereho kolena) a to presto, ze jsem je jeste nenavstivil.

    Dumb idiotz!

    Mam dceru na severu. Musis zahodit telefon, pac sleduji prechody i pomoci pripojeni k bts.

    Jsem idiot, ze zacatku neresili, jestly druhy v nakladaku tam ma co delat, dalo se tedy logicky zaplatit nejakemu ridici, aby me prevez, coz by bylo... snadne.

    Ted uz bych musel mit ridicak C a povereni dopravce :/

    Vzhledem k tomu, ze cobolove furt hladi pod 2000 pripadu nakazy, vedi hovno, coz me vede k uvaze, ze jim nakonec budem muset poslat humanitarni pomoc, tedy testy, jinak nebudem moct otevrit hranice (teda hranice k nam jsou stejne zavreny z jejich strany, ale...)

    Kamos, o kousek mesta vedle, tak je od Cadce, vzdy byl 14dni v Ostrave, 14 dni na SK. Ma tady v Ostrave uplne holej kvartyr, matraci, notebook a... nic. A nemuze domu.

    Ja mam dceru, ktera ma za mesic narozeniny (14) a je mozne, ze ji uvidim, az ji bude 16.

    Treba.

    Vazne uvazuju o ilegalnim prechodu hranic. Kamos nemel koule ani na ten nakladak (jsem mu uz jej ukecal). Tvrdi, ze jej na te dedine nekdo praskne. Toho se taky bojim.

    Zatim mi Adela polozila par spravne formulovanych dotazu k Evropskemu Uradu Pro Prava Deti, pac jsem otec v rodnem liste, musi me k ni pustit. Nevadi mi 14 dni kasino, vemu si na to i volno. Ale chces sedet na baraku s hromadou migrantu odkudkoliv, jaka je sance, ze zrovna tam se nakazis?

    Ja se xakru nebojim, ale nejsem na svete sam. Nemuzu prece 14 dni nekde hrat karty s ukrosema a pak napochodovat za ex- a dcerou, vzdyt to je nebezpecne jaxsvin. Znamenalo by to poridit si nekde jeste na 14 dni hotel, nebo jit spat do boudy pod hreben. To me uz ale zamestnavatel zastreli, a furt jsem jeste nevidel dceru :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam