ARANIUS: Dekuju.
Ja se spis bojim, ze za a) po tom cov19 masakru bude Iran v desivem stavu. Videl jsem fotky masovych hrobu, co tam kopali (pokud se nepletu, ale byl to Iran, ze, jeste nez v NewYorskem parku udelali marnici?)
Dalsi vec je, ze nevime, jak dlouho budou zavrene hranice, a ktere... 3roky? Pet?
Za dalsi: jak se zvrhne bezpecnostni situace, spousta zemi je furt uplne ochromena, neexistuje zahranicni obchod ani pomoci (coz Iran a jeho embarga netrapi)
V Iranu byla defacto vyhlazena opozice, ktera aspon zavanela liberalnejsim postojem...
(Mmchodem embarga ji dobre podtrhly nohy, pac donutila odejit velke hrace z trhu IT, cloudy, ISP, telefonni operatory.... takze tam zustali jen mali hraci, ktere uplne ovladla totalitni vlada, takze argument proti GDPR a lokalnim datum+pozor na to, kdo jde a nejde ovladnout... snadnej znicis nyx nez facebook, zejo)
Iran byl uz v dobe pred-covidove v prdeli...
Dalsi vec: kdo bude litat a kam? Cestovky jsou v tahu, i kdyz se mozna nektere proberou, letecka doprava krachuje...
Mozna zas vidim veci cerne, to je pro mne typicke, ale vidim cestovani jako jednu z veci, o kterou ted prijdem fakt ve znacne mire...
Jinak ja byl na poznavacim zajezdu treba v Provance:
- calanky - cote de azur - nejteplejsi pobrezi Evropy, nadherne modre more (studene jak psi cumak, ale da se)
- aix sant provance (van Gogh)
- hrad, kde sedel Marquiz de Sade (vzpomenu si)
- papezsky palac a polovicni most v Avignonu
- pont de gard - akvadukt/viadukt, ktery je na eurovkach, dokonce napoleon kolem nej postavil novy most, aby jej jeho armada neponicila... nadherne koupani v rece
- shatea nef de pap - papezske vinice
- slunecnice, levandule, mydlo, parfemy, sneci v provensalskych bylinkach, pastis, olivy, sqela jidla, cikady, verne mlyny a bukolicka krajina, kde voni timian, a vsude lezi brokove patrony, z lovu na kraliky
Nadhera! Doporucuju, vsude je tam k neco videni, a je to relativne kousek.
Tam chcem na svatebni cestu, az to pujde (a pak jeste Londyn, kde Adlicka par let zila a ja nikdy poradne nebyl)