• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    MATT: Jo, a pak olyznes lzicku a znova s ni naberes z marmelady... a to navic klidne v lednici.

    Ta sterilita prostredi je extreme dulezita. Pokud vim, tak jedine cukry, ktere bakterie nerady, tak jsou lakto- mlecne.

    Kazda zena, ktera kdy soulozila s vic jak jednim muzem (a mozna i takove), tak pravdepodobne vi od maminek a babicek, ze na kvasinky jsou dobre bile yogurty.

    To je vicemene mod, kde to maka. Telu to neublizi, je to dost kysele a zaroven nepropustne proti vnejsim vlivum. Krvaceni to zas nezastavuje, no.

    Dobry je holt adrenalin (polejt ranu, sok, stazeni cev, ...), sekundove lepidlo a tekuty obvaz (coz je to same)... mozna by mohly fungovat rozpustene pryskyrice... expoxidy, to asi jo (navic kdyz je tohorke, tak kauterizace hraje taky dost zasadni roli).

    Chlast a horke zelezo, penicilin, sucho, klid...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Dalsi dobrej rozhovor, asi zalezi jak sledujete co, ale na dobrou otazku, dobra odpoved


    Třetí vlna přijde už před Vánocemi. Virus bude mnohem agresivnější, na roušky je pozdě, varuje Flegr
    http://www.youtube.com/watch?v=u6x6RfDpNM8



    (Ne hned od zacatku)
    MATT
    MATT --- ---
    OVERDRIVE: vem si, ze vsechny marmalady se konzervujou cukrem. od urcityho mnozstvi uz to imho nekvasi. vem si treba med. imho to ale musi zustat suchy.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: jo to pak jo... je to takove vylepseni obvazu...

    jinak kouknul jsem se po nejakych studiich a neco najit jde, ale nemam uplne ted cas koukat podrobnej... mmchodem ted med je dost efektivnejsi...

    obre je taky vsimnoiyt si, ze to zabira na male rany, a tak.... no proste furt si myslim, ze ten pan je DESNE NEBEZPECNEJ.... kdyz by tyhle veci byly uplne moc hitovka, asi by se to pouzivalo, coz je takove trosku pravidlo prave ruky... zas ono jako jo, Alexandra Makedonskeho nalozili do medu, aby se jim po smrti nekazil pri prevozu... to je jako fehr, zadny mouchy/cervi a tak, zadnej vzduch.... budiz, budiz. Ja mit betadinu a obvazy, pripadne jakejkoliv kus neceho neprodysneho [jestli prijde pruser, ktery znici vsechny plasty, tak to bude fakt velkej pruser ;].... no nic.





    PMID: 17708384 DOI: 10.12968/jowc.2007.16.7.27053

    Abstract

    Objective: To investigate whether there is a difference between the efficacy of honey and sugar as wound dressings.

    Method: Patients with open or infected wounds were randomised to receive either honey or sugar dressings. Bacterial colonisation, wound size, wound ASEPSIS score and pain were assessed at the start of treatment and at weekly intervals until full healing occurred.

    Results: Forty patients were enrolled; 18 received sugar dressings and 22 honey dressings. In the honey group, 55% of patients had positive wound cultures at the start of treatment and 23% at one week, compared with 52% and 39% respectively in the sugar group.The median rate of healing in the first two weeks of treatment was 3.8cm2/week for the honey group and 2.2cm2/week for the sugar group. After three weeks of treatment 86% of patients treated with honey had no pain during dressing changes, compared with 72% treated with sugar.

    Conclusion: Honey appears to be more effective than sugar in reducing bacterial contamination and promoting wound healing, and slightly less painful than sugar during dressing changes and motion.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Afghansky hory asi nebudou upe ideální podmínky. A říkám že je to mix dezinfekce v cukru - takže to vydrží dezinfikovat ještě dloouho potom co to umícháš. A ekvivalent toho neni nasycenej roztok cukru v hrnečku, ale spíš "do pulitru cukru dej dvě deci vody" - to ti hnedtak kvasit nezačne ...

    "Ja jako furt rikam, ze kdyz ranu sterilizujes a obvazes, muzes do ni nasypat treba drceny cmelaky,." - ale tím že tý betadiny je v tom cukru zamícháno dost, tak je ten cukr "nosič dezinfekce", čili nejen že nezačne kvasit, ale průběžně dezinfikuje a zároveň zamezuje aby se tam dostal bordel.

    Dělat něco takovýho s čistým cukrem je samo kravina.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Jdu se na to zeptat doktora...

    Ja jako furt rikam, ze kdyz ranu sterilizujes a obvazes, muzes do ni nasypat treba drceny cmelaky,.... jako jo, to ze treba med se pouziva misto naplasti, jako budiz budiz, uz Ti nekdy zplesnivel med? Zkus namocit cukr v nasycenem roztoku do hrnku a dejchni na to, treba. Potkame se za 3 dny...

    Ja nerikam, ze to nemuze fungovat, muze, ale ta limitni podminka “v idealnich podminkach” me desi...
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Mno, oni to armádní dochtoři aplikovali i na afghánský civilisty a tam to prej taky makalo, ale psst !
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Toz to ja, kdyz ranu vycistis apridas iodovou tinkturu (teda ona betadina je neco slozitejsiho, ale na bazi iodu), a pak to obvazes sterilnima obvazama, je vcelku mozny, ze v tom ten cukr nezacne kvasit. To zas jo.

    Na rady konaku bych si dal obecne VELIKY pozor, uz jen kvuli storkam, kdy teta Ali, majitelka staji, kam chodime jezdit, lecila kopyta kostivalovymi zabaly, a i 15 lete holky ji rikaly, ze se to kopitem nevstreba... nevstrebalo a vyzula kone z kopyta, takze sel do salamu.

    Konaci jsou banda DESIVYCH RAPLU. Jakoze snad vaichni. No abych nekrivdil tak 90%
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Ty jeho knížky jsem jako malej žral :)
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Koňáci na hnisavý rány u svých miláčků používají mix betadine(roztok)+cukr, tuhle kašičku nacpou do rány a přelepěj.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Hele co jsem nasel, je tam snad vsech 6 dilu a pry je to docela povedena serie


    Day Of The Triffids 1&2.avi | Ulož.to
    https://uloz.to/file/YYp5ZA1uP/day-of-the-triffids-1-2-avi

    Samozrejme znova pripominam (nikdy officialne neodvysilana) bbc Vlakna, tedy Threads.

    What was seen, cannot be unseen.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Aaauuuu, jakoze zasypavat rany cukrem, jasne, prej se tam nemnozi bakterie.... tak ja teda jako uplne nevim, nejsem doktor ani chemik, ale tohle mi pripadne sporne spis vyrazne na dark-side.

    Takze jako veskere fermentace, co mi tu smrdi na kilak a recepty typu na kilo hoven kilo cukru, tak jsou jako uplne bezpecne pro otevrene rany, jo?

    Za me teda ne.

    A to jeste fermentace (navic aerobni) jako pul bidy, ale kdo si nekdy treba otevrel flasku bio hnojiv vyrobenych z repy, a neutrel dobre hrdlo po pouziti, tak vi, ze plisne rostou jak protrzene... imho umera cim vic cukru, tim vic plisni vcelku plati (ac ma limitni podminky, to zas ne ze ne). Kazdopadne pocukrovat si amputovany prst zavani... no, urcite dost hnusne. Zas to bude mit hezky barvy, vypestoval jsem uz od cerne po ruzouvou, zelenou i zlutou plisen, a musim rict, ze me zas soudruh inspiroval. Jen co sezenu nejakou krev (mozna by stacila treba vajicka), zkusim to pocukrovat a pouziju to jako biologicke zbrane.

    Ten clovek je vcelku nebezpecny ;))))
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Tyvole, videa typu jak se branit sledovani BIS ;))))

    Nebo uskladneni cukru v beckach... tomu chlapovi definitivne jebe, ale je to sranda.

    On jako premysli, to zas ne, ze ne... ale vzdycky to vede trochu rovne a trochu sejdrem.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Typico!!! On furt jeste zije a radi.
    Jako jo, kdyz mi bylo16, tak jsem si uplne ujizdel na jeho Vlkodlakovi a dalsich preperskych knizkach... dodnes delam takove ulety, ze treba lezu do jezer a rek i kdyz je teplota vduchu kolem 10*C a podobne (on kdysi mel radu: zkuste skocit v hadrach do podzimni reky a vytahnout 50kg pytel pisku, a zjistite, jake je to tahat pritelkyni... no, pak jsem zjistil, ze je vcelku dobre zacit tak nejak systematictej, napriklad kazdou sprchu zacit ledovkou a zkoncit ledovkou... vyplati se, kdyz pul roku neplatite plyn a elektrinu, coz uz jsem taky zkusil... nedoporucuju vubec zkouset v plese v tatrach, ale prezil jsem to, spis nahodou teda)... no s jeho radama se to ma tak: dobra rada draha. Vsechno co rika ma nejaky kontext a limitni podminku a na spoustu jeho rad se da i umrit... a to vcelku blbe, viz treba reseni avitaminoz v zime pomoci ostruzinoveho listi... jako jo, jde to, ale...

    Kazdopadne me prekvapilo jak je vytrvaly...


    Nouzová zásoba potravy a jednoduchý pemikan
    http://www.youtube.com/watch?v=TAV-1YgQZa0
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Zas jednou pro lidi, co nezabijeli, maji to hezke


    My family's Kielbasa recipe, one of the best Polish sausages.
    http://www.youtube.com/watch?v=eQVYIJFlBG0
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mnam!


    How Traditional Haggis Is Made In Scotland | Regional Eats
    http://www.youtube.com/watch?v=eBpBP7NT0rs
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Varit nejlip nad bilym fosforem na trifidim oleji.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Ja bych teda fazole vymenil za kysele zeli, ale jinak souhlas.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Aaaaha! Tak je to black pudding, tedy obdoba ceskeho jelita.

    Jinak pokud jezdite na sluzebky, asi jste zjistili, ze tahle snidane (ac malo kde kompletni) je nejlepsi, co pro sebe clovek v hotelu muze poranu udelat, sprchy, kartacku a toalety.

    S tim se da vydrzet cely den bez jidla, coz je vetsinou normalni.

    Navic se tak da prezit treba Amsterdam a vubec benelux, kde se neobedva, ale jen snida a veceri (tedy obedva, treba sandwich, nejcastej pak neco na kyselo a ve vsem je kua majoneza, kterou snad jako jedinou ingredienci z duse nesnasim - krom bramboroveho salatu)


    Takze cela anglicka snidane jsou:
    - ruzne parky - opecene
    - slanina - opecena
    - volska oka
    - plechovka heinzovych fazoli
    - rajcata hozena na panev
    - 4 platky cerneho pudingu
    - topinky s maslem
    - pomerancovy dzus
    - caj s mlekem

    Kaloricka hodnota odpovida teplote bileho fosforu


    Nejake dalsi english hinty tady:


    Anglická kuchyně - Restaurant-guide.cz
    https://www.restaurant-guide.cz/kuchyne/anglicka-kuchyne.html
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Opečený jelito ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam