• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    TMA: Jo, Tobe by se ten kabat moh hodit, myslim, ze jsi chodival obleceny bliz k pocatku dvacateho stoleti, i kdyz nevim, zda si misto hole nepamatuju spis destnik, a klobouk nebyla cepice, ale,...

    Ma to tak druho-valecny a po-druhovalecny strih.

    To co ma Resford ve 3 dnech kondora je novejsi varianta as vyssim a levnejsim limcem, zrejme vlnena.
    TMA
    TMA --- ---
    OVERDRIVE: Modrá je dobrá.

    OVERDRIVE: Duběnkový inkoust je celkem snadný: vezmeš duběnky (takové kuličky, co jsou na dubových listech, před pár měsíci se nechaly nasbírat v lese na zemi, protože byly jasně žlutě svítivé. Pak je rozdrtíš, trochu zaliješ vodou a zapomeneš venku až do doby, než zplesniví. Pak je uvaříš, přefitruješ přes filtrační papír a do filtrátu dáš zelenou skalici (síran železitý) a případně zahustíš arabskou gumou. Inkoust bude hnědý a pokud ti vydrží papír/pergamen, tak nevybledne ani po mnoha stech letech.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    TLOUDEV: Uz delsi dobu ne, zas to zkusim. Jinak FB a riseup a kdeco, jako past je tema, ktere uz ani nechci rozebirat, pac myslim, ze je to tady kazdemu jasne.
    Blby je, ze treba i lidi, co delaj hodne zajimave veci, tak jsou facebook only.

    Uvazoval jsem, ze se piridim nejake FB only device, a novy profil, abych na takove projekty dosah. Odmitam to mit na opravdu pouzivanych zarizenich.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Vcera jsme s Adlou koukali na Mrazika, a) kvuli tomu, ze uz jsme ho oba asi 20 let nevideli, b) ten ceskej dabbing je proste bozi (uz ani slovenskej nefunguje, v rustine je to jen pohadka, jak vetsina jinych)...

    No, kazdopadne, jak chci stavet srub a vubec, koukam na vsechno DIY se drevem, kuzi, latkama, co by se dalo zvladnout s minimem, tak jsem byl z Mrazika uplne uneseny... konkretne z dediny, kde bydli Nasta, Marfusa a spol.

    V nekterych momentech jsou tam videt autenticke kusy drevene architektury, od psi boudy az po cele staveni, taky je tam videt stolni nacini, dokonce jsou tam sceny, kdy na stolech je jidlo, ktere meli k dostani pres zimu, PARADA!!!!

    I jen praseci sanky Baby Yagy povazuju za vcelku mozne autentickou detskou hracku (podobne jsou videt tusim na Ladovych obrazcich).

    Nejvic me teda uchvatilo obleceni, vsechna ta geometrie (slunce, kvetiny, proste ornamenty, co bys vyrezal do dreva a tisknul),... jednoduchost tech kroju je krasna.

    Vsimnul jsem si, ze se to dost vizualne podoba treba finske a svedske architekture, umeni, stolovani (u svedu zalezi na regionu)...




    Kazdopadne Mrazik pro me mel vcera uplne jiny vyznam, nez kdykoliv driv
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    OVERDRIVE: tak zejo, tehle honeypotu mas na kazdym rohu bambilion... ostatne FB je jeden velkej honeypot. Nyx tak nejak pokladam za min profizlovanej, uz jen kvuli tomu, ze je tady relativne "uzavrena" komunita, neni to indexovany googlem (mimo inzertni rubriku) atd. Ostatne prave ono indexovani je docela mor. pocitam, ze sis zkousel googlit svoje jmeno. Me takhle bracha tehdy upozornil na pokutu za tu falesnou cernou jizdu, napriklad...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    TLOUDEV: Jj, kdo chce psa bit, hul si najde.
    Jeden z mich oblibenych argumentu proti tomu, ze snad (nejen) nase zakony jsou uzitecne. Ja tvrdim, ze takhle slozita sada zakazu, prikazu a vyhlasek znamena jen to, ze si nemuzes byt nikdy jistej, co vsechno v dany momen porusujes.

    Totality a terror tohle samo pouzivaji ku vlastnimu prospechu.

    Psal jsem tu o veci, co jsem vykoukal z nejakych (myslim v te dobe prepperskych) videi, kde Mao pry udelal “past na ptaky”... spocivalo to v tom, ze lide mohli snad rok, ci co, svobodne vyjevovat ouradum, co se jim nelibi na kulturni revoluci.

    No a milej Mao je pak internoval a popravil.


    Proto nemam uplne rad facebook (samo, nyx ma stejny problem, ale,...): ted treba neni nelegalni bejt anarcho-fetackej-zido-bolsevik, no a pak najednou vyhraje nekde Le Penn a uz se vezes ve vlaku, s velmi presnym jizdnim radem.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    OVERDRIVE: to je tak nejak dlouhodobe, kvuli echolonu...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    TLOUDEV: Myslis, ze budou chtit nakupovat? Vzdyt maji Afganistan, ne? ;)
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    OVERDRIVE: tak vono nejde ani tak poznat ci nepoznat, spis jde o to, jestli ti ten rezim chce nebo nechce jit po krku. No a pak je dobry mit bic, kterym ty lidi muzes tlouct, zejo... taky tady vsichni svorne porusujeme zakony a narizeni trebas kvuli marijane, a fizli to tak nejak neresej... dokud nekomu neslapnes na kuri oko. A pak uvidis ten tanec kvuli jontu.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    OVERDRIVE, SPECZ: Tak uz jsem to namrdal do imapu, ssh i do nginxu (teda trochu vopruz najit ten pitomej headers_more_filter_module pro spravnou verzi, ale jinak OK), a jeste jsem tam pridal trochu drog pro CIA :-)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    TLOUDEV: To zas taky neni uplne blbe, pac muzes vzdy postihovat za neco jen nejake mnozstvi lidi. Takze kdyz maz zlocin, za ktery bys musel posadit do basy kazdeho, je tospis spolecenska norma...

    V totalitnich rezimech to neni az tak straight fwd, ale myslim, ze ani ty nejsou tak pitome, aby nepoznaly, ze hospodynka z ospale diry neni revolucionar a hacker.

    Prave naopak velka rozsirenost tehle konfigurace by mohla nejen ochranit cil, ale defacto omezuje uzitecnost Gr8 FW.

    Potiz je v tom, ze ten server odriznes pro vsechny za nim, takze ne jen pro boty. Tzn.ztratis celou Cinu. To je downside jaxsvin.

    Na imap a spol je to cool idea.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    TLOUDEV: Jo, tam ho zapnes, pak jeste mas zvlast soubor ve kterym je obsah banneru - tj. to co se zobrazi tomu kdo se pripoji aby se prihlasil. Teda strcil bych tam jeste jinej obsah, aby to nebylo prilis matouci pro pripadny legit uzivatele.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tyvole !!!! Soustruh ;)))

    A Pole Lathe For Our Cabin! - Townsends Wilderness Homestead
    http://www.youtube.com/watch?v=IShxXtAev9U
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    SPECZ: to jako direktiva banner v sshd.conf? mno, chudaci zombies, si predstav, ze ti nekdo zamalwaruje komp a do tydne mas doma dobry den, tajna policie...
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    DRON: Otestuj, a dej vedet. Jo a musim se opravit, je to "Tiananmen square", kdyz k tomu budou jeste vyrazy jako "1989 protest" tak je to vcelku tutovka. Frajer mi to na tech ssh bannerech ukazoval v logach, prichozi spojeni z ciny, stahne banner a pak vytimeoutuje :-)
    DRON
    DRON --- ---
    SPECZ: heh, pobavilo a pokud to nevytesnim, tak to realne otestuju, ale na imap/smtp serveru, ktery nam soustavne bombi cele cinske subnety...
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Nejspis jo, jen to bude trochu drhnout na velkych kostech, a budd to delat strasnej svincik.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tohle je fakt dobre...

    Maggie Delaney: Her Story - Feature Length
    http://www.youtube.com/watch?v=jqOgWngL5aY
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Librium:
    Hele existuje nejaka koupitelna, nebo zbastlitelna cesta, kterak chemicky udelat co nejlepsi vakuum v necem, co zatavim to pytle?
    Videl jsem ted v tom National Geographic Prepperskem videu, ze typek ma barel, v nem ma milarovy pytel, hodi do toho sacek cehosi (????) zatavi to, a tvrdi, ze to zrni, ktere ma v pytli, tak jej prezije na “shelf life”.... necekam, ze bude plodne treba 10let, to chce mraz, ale zajimalo by me to.

    On tak treba uskladnuje kukuricne zrno. Koukal jsem, ze pytel vyjde na cca 300,- tak jsem uvazoval, ze jej cast pouziju jako oseni, cast bych uprazil a nechal proste na mouku (sice kukurice je oproti psenici vcelku nevyzivna, ale lip se s tim naraba),... no a co s tim zbytkem?

    Umet chemicky, a pritom “s potravinama kompatibilne” delat chemicky slabe vakuum, to mi pripadne cool. Fakt to jde?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jo, jinak jsem si sam sobe nadelil k vanocum fire piston. Tedy de-iure pumpicku na kolo, ktera dole nema diru, ale pouhym stlacenim vzduchu to vyrobi cca 400*C a tudiz zapali troud.

    Puvodne jsem to chtel vyrobit, jenze jsem to vzdal, kdyz jsem zjistil, ze sehnat materialy podle meho gusta je pred vanoci nerealne...

    Zapalil jsem tim troud uplne v klidu na podruhe. Poprve mi vypad do obalove trubicky, coz je pruda, a chce to spejli na vycisteni.

    Ma verze ma v pate i hlavici prostror-krabicku, ve spodni je vazelina na tesneni, v horni pak uz hotovy troud.

    Maka to BEZVADNE!

    Libi se mi myslenka, ze je to rozdelavadlo ohne, ktere proste neubyva pouzivanim (teda krom troudu, ale to uz je trivka)...

    Pujde to vyrobit za 200,-, ale obcas je lepsi utratit penize, kdyz je cas neumerne drazsi...

    Fire Piston Petromax | BUSHCRAFTshop.cz | Vše pro život v přírodě
    https://www.bushcraftshop.cz/Fire-Piston-Petromax-d4279.htm
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam