Skoda, ze dnes na soc work chtej vysokou, ja jsem jen bc a jeste jineho oboru, ale mozna, kdyz uz bych mel zustat ve meste, zas bych to rad delal.
Rad tancuju.
Moje storka, jak jsem se stal soc workerem v Olomouci, kde byvalo, dik presidleni za pomoci KSC v centru taky veselo:
Toz jdu na vyberove rizeni. Je mi 23, mam po statnicach a chci chvili pracovat.
Kabat, kanady, hola hlava.
Mrzne.
Pred barakem ceka banda 16-19. Obiraj holku, zpivaj v divnejch taktech, kouri. Vsichni cerni jak ruzna bota.
“Hej panko, tam te nepusti, klub zavreny, ni!”
A ja, ze jasny, ze to nejak dopadne. Zazvonim, pusti me, a ja na ne: tak dem, ne?
No jak konec vyucovani.
Barak 5 pater.
Nejvetsi z nich, ze kdo tam bude prvni.
Toz dusam s nim po schodech, v tych kanadach a hubertusu. Ve tretim patre uz mam navrch, v patym, kde kam jdu na pphovor, a oni maj nizkoprahac, jsem prvni.
Stary kyvne, ze dobry.
Vyleze sefova, bila, pozdej sem zistil, ze cte knizky “rozumime reci tela” a “jak si spravne podat ruku, a co to znamena”...
No dostal jsem filcung, jak v armade, ze co sem je pustil dovnitr, co delame po baraku bordel. Stary se ji tlemil do xichtu a vypad na klub.
Sel jsem teda na pohovor.
Tam sedela stara (100kg, oblecena jak bila,... pak jsem zjistil, ze se uz roky kamaradi s babickou a pise cikanske kucharky a slovniky) a mlada, ta vypadala jak bila, ale asi se tak necitila.
Koukly na me, mlada sjela ocima k botam, stara me profutrovala vic. No a pak jsem mluvil s bilou sefovou (o rok pozdej jsem bilou sefovou zazaloval za zproneveru a i dik me, dostala s druhym sefem 3,5roku nepodm.).
Kazdopadne jsem v ten moment vedel, ze jsem prijat.
Nevim, zda bych dnes vybeh ty schody, spis urcite.
Byly to hezky roky, no.